• ALSI

    Drömmer om ett syskon till vårt änglabarn. Någon mer?

    skiz skrev 2015-12-20 17:34:24 följande:
    Jag har insett att jag är en av de få som har ofantlig tur när det gällde den biten samt avslag och allt...
    Fick den absolut första mensen ca 4 v efter förlossning, hade avslag väldigt kort tid! Men den mensen var väldigt underlig.
    Jag födde 6/8 hade första mensen 3/9 sen kom mens nr 2 den 3/10, är mens nr 2 som jag egentligen räknar som den "första riktiga" då den var mer lik en mens blödning. Sen har det inte kommit ngn mer mens för mig, och har förstått att det är ngt som jag kan skatta mig väldigt lycklig över för hör inte till vanligheten att avslaget är så kort tid och att mensen kommer igång så fort, när jag prata med läkarna om det var de väldigt förvånade att jag redan fått mens...
    Hade ju även inte ÄL enligt clerblue testerna (de dyraste) men det visade sig vara väldigt fel det med... Läkarna sa även att mens och ÄL oftast kommer igång ca 3-6 månader efter förlossning, visst kan det komma tidigare men det är ovanligt enligt de läkare jag träffade..

    Var väl inte så längesen du hade förlossning eller minns jag fel kanske?
    Hoppas allt hoppar ingång snart för dig!!!
    Fast ÄL först efter 3-6 månader? Jag frågade inte läkaren om det. Får komma ihåg det till nästa återbesök om mensen inte kommit än... När man läser forum och bloggar känns det ju som att många blivit gravida inom 3-4 månader igen... Sedan finns det ju så klart dem det har tagit betydligt längre tid för... Hoppas vi inte hamnar i den kategorin!
  • ALSI
    blubb4m skrev 2015-12-21 23:21:44 följande:

    Beklagar sorgen för er alla <3 förlorade min dotter 30/9-15 i vecka 33 i spädbarnsdöd.. Ganska snabbt började jag längta efter ett syskon. Absolut inget konstigt med det! Helt naturligt och de gör inte kärleken för våra ängla barn något mindre! Vi började försöka ca 3 veckor efter, en vecka efter att avslaget var över. Vi använde alltså inte skydd. Men nu har vi mer börjat ordentligt då de känns bättre nu, så började denna månad med äl test och fick ett positivt test idag, så nu hoppas jag att det tar sig och att jag blir gravid! Följer jätte gärna åt med er under resan :) kramar


    Beklagar förlusten :( kan inte förstå varför himlen måste fyllas på med sådana här små änglar. Barn som ska vara hos oss, sona föräldrar och utvecklas och växa upp till fantastiska individer!

    Kul med ÄL nu iaf! Hoppas det tar sig! Vi har precis börjat försöka utan skydd (4 veckor sedan vattnet gick idag... För fyra veckor sedan levde vår son i min mage, vilket han inte gjorde en dag senare :'( ). Jag har inte fått tillbaka mensen än dock så har ju ingen aning om hur kroppen är igång... Hur lång tid tog det innan din mens var tillbaka? Jag kommer nog börja testa med stickor direkt efter första mensen.

    Jag tror också att det är något biologiskt i oss som gör att vi ännu mer vill ha ett barn att ta hand om direkt efter att våra små lämnat oss. Kroppen har ju burit runt på ett barn länge och gjort sig redo för att bli mamma!
  • ALSI
    skiz skrev 2015-12-21 18:12:19 följande:
    Skönt att du kan flexa lite med jobbet, känns inte som att din makes chef skulle sätta sig emot -  framförallt inte i en sån här situation.
    Min makes chef tänker bjuda min man på de semesterdagar han behöver ta ut nu när vi åker - hon känner att hon vill göra ngt för oss - fast inget kan egentligen göra saken bättre men nu får han ju 2 veckors extra semester i år så vi får lite mer tid för varandra. Var omtänksamt av henne tycker jag.

    Kanske försöka åka iväg till ett hotell över nyår? Bara över natten få njuta av god middag, mysigt hotellrum och sen en härlig hotellfrukost på morgonen. Kommer ni bort hemifrån men kan fortfarande vara själva.

    Hur kändes det för dig att vara helt själv hela dagen? Hoppas det gått bra för din make, att han kände en "liten befrielse" känsla eller hur jag ska uttrycka det.
    När man man började jobba backade jag ca 4 i min läkning, var så fruktansvärt jobbigt att enbart vara själv med alla känslor och tankar... hoppas du slipper trilla tillbaka som jag gjorde - det var riktigt hemskt - grät mig igenom hela den första veckan tror jag...

    Känner som dig, vill också ha ljus tända vid graven hela tiden, men går inte att vara där varje dag - då kommer man tyvärr aldrig att läka...
    Vi har också ett ljus här hemma som vi tänder på kvällarna med hennes foto bredvid, som du säger känns nästan viktigare.
    Nu visade det sig att det hade blivit omorganisation på makens jobb när han var tillbaka igår, så han har bytt chef. Jag tycker det känns jobbigt då förra själv hade haft lite svårt att bli pappa och det kändes som han därför var extra förstående. Den nya chefen vet inte maken vem det är och är inte tillbaka från efter jul, så det känns tyvärr svårt att resa iväg nu när han inte kan förankra det med chefen :( . Jag tror vi försöker sikta på att hitta något i nästa månadsskifte istället (vi kanske ses i Thailand? :D) och göra som du säger, försöka hitta ett hotell att bara fira nyår på...

    Det gick okej igår. På förmiddagen fikade jag med en vän så det underlättade och efter det åkte jag och tränade så sedan var större delen av dagen över... På kvällen skulle jag möta upp maken och några kompisar till honom för bio, men dessförinnan hann jag få lite jobbig post, så då sprutade tårarna och jag var inte helt återställd från jag somnade känner jag... Idag ska jag vara hemma fram till vi ska träffa kuratorn i eftermiddag. Vi har inte träffat henne efter återbesöket och begravningen så det känns ju som det hänt en hel del...

    Det känns nästan som jag sviker honom när jag inte är vid graven. Detta med att om och om igen behöva lämna min son. Men det är nog som du säger att man måste nog klara att inte vara där hela tiden för att kunna läka...
  • ALSI
    skiz skrev 2015-12-21 18:24:46 följande:
    Har inte en aning om det stämmer eller inte, men enligt honom (en äldre herre som vart med i svängen ett tag) hävdade att det brukar ta ca 3-6 månader för "systemet" att komma igång, sen sa han att vissa kommer det igång tidigare för men det är mer undantagsfall än regel....
    Men som du säger - många verkar bli gravida 3-4 mån efter så då stämmer ju hans teori. Men fråga gärna din läkare, intressant att höra vad h*n säger.
    Men hoppas verkligen inte att ni behöver hamna i den kategorin som det tar betydligt längre tid för.
    Hur har det varit för dig vid dina missfall - inte för att det går att jämföra men du kanske kan få ett lite mer hum hur lång tid din kropp behöver "läka"..?
    Jag ska fråga henne det. Hon verkar ha väldigt bra koll på forskning osv trots att hon "bara" är en ST-läkare. Hon gjorde ju ultraljudet i vecka 11, så vi tycker att det är skönt att det är samma.

    Jag har blivit skrapad efter alla tre missfall och varje gång har mensen kommit i stort sett på dagen fyra veckor senare, så vi kan ju hoppas att det är så nu med! Det är imorgon i så fall. Dock känns inte kroppen helt återställd än. Upptäckte nyss lite mer ljust rosa flytningar, vilket gjorde mig nervös eftersom vi nu börjat ha sex utan skydd. Jag vill ju gärna bli gravid, men vill ju inte åka på en infektion!
  • ALSI
    skiz skrev 2015-12-22 08:49:17 följande:
    Men fy så jobbigt att han fått ny chef... man får hoppas att den nya är lika förstående om inte än mer än den första!

    Hahaha hade inte vart hel fel om ni dyker upp där :D 

    Jobbigt när det trillar ner saker brevlådan som gör en påmind... vi var iväg på julbord i helgen där en trubadur satt och spelade lite fin musik, och mitt i allt börjar han spela den låten som vi spelade för våran lilla flicka på sjukhuset, namngivningen och begravningen - är liksom hennes låt! Fick rusa ut och tårarna kunde inte sluta rinna, var riktig jobbigt. Sen väldigt underligt att han skulle spela just den låten - är inte någon vanlig låt, de flesta har aldrig hört talas om den...

    Skönt att få träffa kuratorn nu när det hänt så mkt under kort tid, känner alltid att jag är helt slutkörd efter besök hos kuratorn, är som att all kraft sugs ur mig efter samtalet - blir väl lätt så när man pratar om så jobbiga händelser och känslor.

    Har en väldigt jobbig känsla kring min dotters grav, på ett sätt är hon där men på ett annat så är hon inte där, vill att graven alltid ska vara fin och ha ljus och så men har aldrig varit religiös och tror inte på liv efter döden och allt sånt, på så sätt blir det nästan viktigare för mig att ha henne "levandes" hemma i huset med foton, ljus och kläder/nallar som var speciellt för henne. Samt att vi pratar om/ och tänker på henne dagligen...
    Ja, jag hoppas ju verkligen att det är en förstående chef som förstår varför han behöver vara borta en del.

    Ska kolla lite på resa nu ikväll tänkte jag. Vilken sida sa du att du tyckte var bäst? (Långt och bläddra tillbaka i tråden...).

    Konstigt att han lyckades spela just den låten!

    Jo. Idag ser jag fram emot att åka till kuratorn, även om jag inte har så mycket "det här måste jag komma ihåg att ta upp".

    Jag tycker det där med tro är ett svårt begrepp. Jag kan nog inte kalla mig troende, men ändå finns det något där som drar i mig. Både jag och maken har pratat om att vi tror att vår son är någon annanstans, eller att vi vill att han ska vara det iaf. Vi vill inte att han bara ligger i den där kistan... Jag vill tro att han springer runt bland körsbärsträden och jagar fjärilar, leker med vänners änglabarn och andra som gick bort alldeles för tidigt och att mormor har hand om honom där. Jag vill tro att han sitter på ett moln och filosoferar och vakar över oss och den dag vi får ett syskon ska han vaka extra över hen. Det är vårt sätt att överleva tanken på att han är död, men jag förstår att det kan låta konstigt för andra.

    Jag har också köpt ett smycke nu som jag alltid bär med mig.
  • ALSI
    skiz skrev 2015-12-22 08:55:29 följande:
    Skönt att avslaget och allt är över för dig så ni "kommit" igång så att säga :)

    Första gången vi hade sex fick jag också lite färgat papper/färgade flytningar...
    Vi var väldigt noga i början att alltid vara nyduschade båda två, för att ännu mer undvika en eventuell infektion...
    Har du gjort grav test för att se att hcg nivån ha gått ner?

    Vissa ST-läkare kan nästan vara bättre än de "gamla rävarna" då de har lite mer nytänk och mer koll på forskning och så. De "gamla rävarna" kan i många fall gå lite på " .. så har det alltid varit..".
    Jag gjorde aldrig något test. Tänkte det, men glömde sedan bort. Räknar inte med att bli gravid innan första mens. Har aldrig blivit det tidigare trots att vi efteråt räknat ut att vi prickat ÄL. Testar inte med ÄL-stickor nu heller, då kan jag ju få hålla på en evighet. Nu kör vi bara på som vi känner för, men tanken finns ju där att vi borde försöka si och så ofta, när önskan är så stark! Förhoppningen är att bli gravid i februari, men det låter länge dit.
  • ALSI
    skiz skrev 2015-12-22 12:28:37 följande:
    Samma här, mitt första barn så förstår känslan.

    Hehehe, ja du får försöka hålla dig från att ta tester, försök att räkna med att mensen ska komma - så kanske man inte blir lika besviken när den kommer, för är ju oftast så att det tar ett par gånger innan en grav blir av... - men jag håller tummarna att det blir av redan nu för er :D

    Tror att det hjälper lite att få bli gravid tidigt efter ngt sånt här hemskt - tror dock att en utbildad kurator/psykolog mm skulle nog säga motsatsen..
    Men det känns så för mig iallafall. Tidigare vart det lite jobbigt med "vad har jag att leva för nu" allt verkade så betydelselöst efter att vi förlorade våran tjej. Visst kom livsglöden tillbaka, men när jag insåg att jag var gravid igen så tändes den där lilla lågan extra mycket och känslan att jag har ngt att leva för vart betydligt starkare igen...
    blubb4m vad jobbigt med mensen! Men att du ändå lyckats få ÄL? Det är ju skönt iaf! :D

    Tror det är första barnet för oss alla som skrivit här? Varje gång jag fått missfall har vi tänkt att om man iaf redan hade ett barn att ta hand om och glädjas åt. Fast jobbigt att ha kravet under den här sorgen.

    Alla som vi pratar med börjar med "det kanske ni inte tänker på nu, men..." När de ska prata ny graviditet. Jo, det är allt vi tänker på och som du säger känns det som det skulle hjälpa oss också. Men jag tror precis som du att de flesta kuratorer/psykologer nog inte håller med. Min chef sa ju att vi ska försöka slappna av och göra roliga saker och "blir det så blir det". Men vaddå för roliga saker och vaddå slappna av? Vi har varit redo att bli föräldrar i två år nu! Vi vill inte "passa på att göra sådant vi inte kan göra sedan" längre!
  • ALSI
    skiz skrev 2015-12-23 08:27:38 följande:

    Jag tycker personlig bäst om sidan där Khao Lak och Phuket ligger, är ytterkusten som ligger "närmast" Indien. Vi ska nu till Karon Beach, hoppas att det är lika fint som Khao Lak fast kanske lite mer liv och rörelse :)
    Hoppas du hittar ngt bra :)

    Hur gick det hos kuratorn?

    Som du säger, är väldigt komplicerat det där med tro och vad som händer efter döden... har inga tankar eller idéer men tror väl ändå att man på ngt sätt att man inte bara försvinner - ngt händer sen om det är andligt eller att man bara finner "inner lugn" är lite sak samma.. men som du säger tanken att det bara är helt slut för våra små känns lite väl jobbigt!

    Ska också köpa ett smycke som är kopplat till min lilla flicka, har tittat på några väldigt fina men inte kommit  iväg och köpt de ännu.. men både jag och maken ska iallafall tatuera in hennes namn och fot/hand avtryck. Maken kommer göra det efter resan - jag får vänta tills den lilla i magen kommit ut och ammat klart och så :)
    Var på kub igår, fick de "bästa oddsen" 1:20 000, så kändes väldigt skönt! :)


    Vad skönt med kub! Nu kan ni verkligen börja fira! Åh vad jag längtar efter att få den känslan igen! Maken hade drömt igår att jag var gravid och jag hade "känt som en fisk som simmade runt". Hade ju aldrig den känslan förra gången, så jag får väl hoppas att det betyder något positivt! :D

    Försökte leta resa igår, men svårt att hitta något bra som inte kostar skjortan... Har mest kollat charter nu eftersom vi har ett presentkort på ett av bolagen, men får nog börja kolla lite reguljärt istället och spara presentkortet...

    Det gick bra hos kuratorn. Hon hjälper mig att förstå att just nu har jag inte råd att tänka på andra utan jag måste göra det som är bäst för mig osv när vi diskuterade jobb och nyår...
  • ALSI
    blubb4m skrev 2015-12-23 09:48:46 följande:
    Så skönt, bara tre månader sedan avslaget så fick inget hormon, speciellt inte när jag har ägglossning trots konstiga mensen.. Men nu hoppas jag att mensen inte kommer :)

    Okej :) precis! Nästan att man får dåligt samvete pga att de tycker att de inte är de första man ska tänka på. Har blivit gravid de enda två månaderna vi inte försökt, men vi vill ju så gärna svårt att bara låtsas som ingenting.
    Det håller vi tummarna för! Men har du börjat testa direkt efter mensen då för att se att du har ägglossning? Idag är det fyra veckor sedan förlossningen. Trodde igår att mensen var på väg, kändes så, men icke sa Nicke. Nu känns inget.

    Ja, det är konstigt det där, men jag tror att andra tror att man är så orolig och tänker så mycket på det barnet vi förlorat (vilket vi såklart gör!) att de tror att man inte alls vill tänka på en ny graviditet. Och visst, en ny graviditet känns ju jobbig, men den krävs ju för att till slut få hålla i vårt levande barn! Och mellan tårarna och sorgen efter vårt förlorade barn finns bara tanken på ett levande barn. Inte som ersättning, utan som syskon.
  • ALSI
    skiz skrev 2015-12-23 09:58:26 följande:
    Ja det börjar verkligen kännas så :) Vi ska berätta för makens familj nu i jul, har köpt en fotoram som vi ska sätta in kopior på UL bilderna från i går :)

    Innan jag visste att jag var gravid så drömde jag att vi fick en son - inte en anning om det betyder ngt men kan ju alltid hoppas att drömmar och sånt har en viss betydelse ibland :) 

    Jaha, du fick aldrig "fisk känslan", jag kände av de första gången runt v14-15 - var lite läskigt innan man fatta vad det var *hahaha*

    Jo, det är väldigt dyrt - våran resa gick på nästan 40'... så är väldigt dyrt att komma till den sidan av klotet dessvärre :/ vi åker med charter, kände att det är enklast då allt är ett färdigt paket och direkt flyg. Men kan vara svårt att hitta bra resa för vettig peng om man inte hittar ngn sista minuten resa...

    Skönt att du tar till det den biten - för som sagt du har inte råd att tänka på någon annan än dig själv och ditt välbefinnande samt din makes välbefinnande. Jobb, vänner, kollegor, övrig familj mm de får helt enkelt acceptera att du och din maken måste få göra det som känns bäst för er - och ni ska inte behöva känna några "måsten" eller "vi borde..". De runt omkring brukar ha mer förståelse än vad man tror får jag känslan av, det är oftast en själv som hindrar en från att vara "självisk" (ngt som man absolut inte är utan bara en dum känsla man får för att man tänker på sig själv...) 
    Gud va kul för dem! De kommer ju bli så fantastiskt glada! Jag känner mig osäker på om jag vill berätta för våra familjer om vi får ytterligare ett missfall framöver. Är så himla trött på att hela tiden få komma med dåliga nyheter om deras barnbarn... Så vi kommer vänta förbi kub med att berätta iaf...

    Jo, vi får hoppas att makens dröm betydde något :D

    Vår son var väldigt lugn i magen. Var inne en gång på förlossningen, och jag hade extratider hos BM för att lyssna på hjärtljuden. Allt var hela tiden jättebra och jag försökte tänka att han var lugn som sin far... Men det var en ständig oro när man läste om hur mycket andras barn rörde sig. Nu var det ju dock inte det som var problemet, så det var ju en onödig oro, me nästa gång hoppas jag att jag får en bebis som känns betydligt mer!

    Jo, det är ju dyrt att åka så långt bort. Ibland känner jag att vi kanske skulle åka till Kanarieöarna trots allt, ett all inclusivehotell en vecka och skita i allt annat, men samtidigt tycker jag det är så spännande med andra kulturer och det skulle vara så härligt att få se den där fantastiska miljön...

    Tar till mig det vet jag inte, men jag försöker... Jag vet ju att hon har rätt...
Svar på tråden Drömmer om ett syskon till vårt änglabarn. Någon mer?