• ALSI

    Drömmer om ett syskon till vårt änglabarn. Någon mer?

    skiz skrev 2016-01-22 12:21:34 följande:

    Vad jobbigt för dig när det strular så med mensen... så du inte kan ha ngn koll..


    Men du får väl räkna nu från den senaste blödningen och hoppas att det kommer igång.
    Skulle inte heller gå så mkt på det där med 14 dgr, tror att allt är individuellt men att det är runt 14 dagar.. allt beror ju på hur lång cykeln är, lutefas och allt sånt där som jag visserligen inte är helt med på hur det funkar visserligen..


    Jo, jag får ju göra det. Men det jag menar är att det verkar som att oavsett cykellängd så har man (enligt tex 1177) ÄL 14 dagar innan mens. Sedan kan det ju säkert diffa på ett par dagar. Har stämt rätt bra förr, men man kan ju inte räkna med att kroppen ska vara helt i fas så nära en graviditet... Men just därför funderar jag på om jag helt enkelt inte haft ÄL. Får hoppas på att det blir bättre nästa månad.

    Vad härligt för dig att börja känt den lille! Har också hört att man brukar få större mage med den andra. Hoppas du blivit bra mottagen av kollegorna när du berättat!
  • ALSI

    Den här helgen har jag spenderat med vänner och druckit vin, ätit ostar och ätit rött blodigt kött! Nu har jag fått göra allt det så nu är jag redo för att stå över det i nio månader!

  • ALSI
    blubb4m skrev 2016-01-24 19:16:38 följande:
    Ah konstaterat mf :( precis slutat blöda. Ska sluta försöka ett tag nu, blir för jobbigt. Nu ska vi rå om varandra och skulle jag bli gravid så blir vi jätte glada, men orkar inte försöka med äl test, grav test, klocka, temp osv.. Lycka till, till er alla kram
    Vad tråkigt. Beklagar verkligen! Kram!
  • ALSI
    skiz skrev 2016-01-25 07:31:42 följande:

    Jaha, kanske stämmer att det alltid är ca 14 dgr för mens man har ÄL. Kan ju faktiskt vara så att du inte haft ÄL, men då har du det denna månad helt klart kan jag tycka - eftersom äggblåsan var så stor!

    De kollegor som vet om det har "sköt sig bra" än så länge, håller tummarna att det håller i sig nu när det börjar sprida sig på företaget - jag är ju lite av "apan" så att säga - "Alla känner apan men apan känner ingen", har vart det från start pga min roll i företaget och har väl blivit ännu mer så nu efter min dotter gick bort.

    Skönt med en helg av lite fest med allt sånt där man inte "får" när man är gravid, så helt klart att du nu är redo för 9 månader av avstånd från sånt! :)


    Har UL i eftermiddag - började redan i förra veckan noja mig inför det - men det SKA inte vara något fel!
    Sen på torsdag åker vi till Thailand äntligen - ska bli så skönt med sol, värme och total avkoppling!


    Jag tror mer och mer på att jag faktiskt inte hade ÄL. Men eftersom vi såg tre äggblåsor måste det ju vara igång till den här månaden får jag hoppas. Ska börja testa på fredag tänkte jag. Då är det cykeldag 10 redan, men de andra gångerna jag testat har jag inte fått utslag så tidigt och det är så jobbigt att se den där tomma cirkeln hela tiden :(

    Var tvungen att ta ett grav test i måndags igen, då jag fortsätter må illa till och från, men fortfarande inget. Så klart.

    Men jag kan tänka mig att det är lite "skönt" att folk vet nu iaf? Tänk vad fort det går! Redan snart halvvägs! Och snart sol och bad i Thailand! Åhh vad härligt det låter med båda!

    Hur gick UL?

    Kollegan la upp på instagram nu att hon var halvvägs. Oj vad det högg till i hjärtat! :( jag vill också så gärna!

    Kuratorn har sagt att jag först borde tänka igenom om jag orkar se saker på sociala medier och så liknande. Förbereda mig. Men ibland glömmer jag och så dyker något upp när jag öppnar appen...
  • ALSI
    skiz skrev 2016-01-27 09:02:41 följande:

    Verkar lite som att du inte hade ÄL, jag tror att de tre blåsorna var inför denna, visst är det jobbigt att testa och se ringen, men tror ju faktiskt att du får utslag denna vända, känns väldigt underligt om du inte har ÄL denna gång när du haft så många äggblåsor!

    Ledsamt att du har symptom men inget plus :(

    Jo, det är skönt att folk vet, slipper som sagt dölja magen. Fast är inga kollegor som nämnt något förutom min närmaste chefsgrupp, så tror inte det spridit sig så mkt ännu. Men är min sista dag idag innan jag drar till Thailand!!! :D Så när jag kommer hem lär jag få en del frågor räknar jag med - då magen inte kommer gå att dölja, är rejält stor redan nu! ;)

    UL gick bra, inga konstigheter, var dock för tidigt för att kunna se all anatomi på hjärna/hjärta. Men var inget som såg ovanligt/konstigt ut nu. Och könet ville den lilla inte dela med sig av, så får vänta till den 15/2 precis när vi kommit hem från Thailand för ett ordentligt RUL där man kan mäta allt, så känner visserligen en viss oro inför det. Visst tror verkligen inte att det ska vara ngt problem med hjärta/hjärna men som sagt, man känner sig aldrig säker numera...

    Jag stängde ner alla mina socialmedier så fort vi fick beskedet om våran dottern, maken likaså.
    Har visserligen startat upp en ny fb för att kunna vara med i BF grupp, skönt att ha ngr att ventilera med som är i samma tid, men märker att det är inte samma sak när man vart med om det vi upplevt. Man ser en graviditet på ett helt annat sätt än någon som är lyckligt nog aldrig behövt uppleva detta...
    Men jag har inga vänner/bilder/info mm upplagt på fb, bara ett alias i princip. Använder mitt flicknamn (som är väääldigt vanligt) så inga ska kunna hitta mig. 


    Jag känner verkligen inte att jag kan hantera det som skrivs/läggs upp på sociala medier, och just nu känner jag att jag aldrig kommer öppna upp dom igen...
    Känner inte heller att jag kan vara social med alla mina vänner, har tidigare varit en väldigt social person, har mkt vänner/bekanta över hela landet, men känner verkligen inte att jag är den personen längre.
    Just nu är det få utvalda vänner (3-4 st för att vara exakt) och sen min familj som enbart har plats i mitt liv...

    Förstår att det högg i hjärtat när du såg det på instagram om din kollega... Du kanske ska fundera över vad kuratorn sa - och testa att pausa ditt konto ett tag så du inte behöver se sånt som gör så ont just nu?
    Jag vet verkligen inte hur jag hade tagit det hela om jag varit din situation, som jag sagt tidigare - denna lilla parvel som växer inom mig är inte bara så önskad utan han/hon har verkligen hjälpt mig att känna lycka och glädje igen och på så vis komma tillbaka till verkligheten mycket fortare än vad jag trodde var möjligt..
    Vill även att du ska veta att jag verkligen har full förståelse om du inte vill prata så mkt om min graviditet, är inget jag tar illa vid mig av. Vet som sagt inte hur jag hade tagit det hela själv...


    Jo. Det känns som det måste vara så att jag inte haft ÄL. Men känns ändå konstigt när läkaren sa att det såg ut som det var på gång. Hade det inte varit för det där UL hade jag ju mer bara accepterat när mensen kom förra veckan. Nu är det svårt att släppa det när jag har sett äggblåsan och att det sedan var så pyttelite mens. Och att illamåendet fortfarande kommer och går, men inte alls lika illa som när jag var gravid. Tog ett till test idag. På eftermiddagen, men 14 dagar efter då jag tänkte att jag hade ÄL. Fortfarande negativt och nu är de billiga testen slut. Så nu måste jag börja acceptera att jag inte är gravid. Men det är så svårt när man så gärna vill! Imorgon ska jag börja testa för ÄL. Hoppas jag får utslag den här gången! Annars kommer jag nog höra av mig till kvinnokliniken igen... Visst, det kan ta ett tag efter förlossning, det förstår ju jag med, men vill inte att det ska ta ett tag! Det är ju konstigt med om jag inte får ÄL tycker jag. Vi såg ju ändå 1 + 2 äggblåsor... Skulle de bara vara kvar där annars eller bara utplånas? Känner att jag inte alls riktigt fattar det där!

    Skönt att veta att allt ni kunde se nu är bra iaf! Nu kan ni verkligen bara njuta i Thailand! Hoppas ni får det fantastiskt!

    Jag är lite delad med det där med sociala medier. Vill ha en fot kvar under sociala, men ibland är det jobbigt. Men jag har bloggar en del också och tycker lixom om att berätta lite hur jag mår och vad vi går igenom... Har fått så fina kommentarer också om hur jag skriver. Så det värmer. Men det känns lite väl öppet att lägga ut adressen här...

    Självklart är jag avundsjuk på din graviditet, men den ger mig ändå lite hopp. Att kanske, kanske kan det snart få vara jag!

    Idag beställde jag gravstenen. Så nu är allt det praktiska över. Ser fram emot att få plantera blommor och göra fint när våren kommer!

    Jag och mannen pratade precis om att allt känns så konstigt. Att vi äntligen fått vårt barn, men att han ligger där i marken på kyrkogården. Här hemma är ju allt som det har varit innan. Vi längtar efter barn, försöker tajma ÄL och hoppas varje månad. Allt känns så overkligt med vår son. Samtidigt som det hela tiden känns i hjärtat!
  • ALSI

    Gaaahhhh! Verkar inte få ÄL den här månaden heller! Blir tokig! Ska ringa imorrn. Ska dock till kuratorn om en timme, tänk om man bara kunde snabbt få träffa läkaren då. Det är ju på samma ställe! Men så fungerar det ju inte...

  • ALSI
    skiz skrev 2016-02-15 07:37:03 följande:

    Hej tjejer!


    Hur är det med er alla?
    Kom hem i fredags efter en underbar vistelse i Thailand :)


    Ingen ÄL för dig ännu ALSI? Har ud fått ngn tid för att träffa en läkare?


    Trist med mens Kanelsnäckan :( Har du gjort ngr ÄL nu efter mensen?


    Hej!

    Välkommen hem! Skönt att höra att ni haft det bra! Vi gör ett nytt försök med London på lördag!

    Jag fick en tid till läkaren för en vecka sedan. På henne lät det som det bara är att vänta, men om jag har regelbunden menscykel (som hon ansåg då jag hade 27 dagar förra månaden), så tyder det på att jag har ÄL... Vi får väl se, dag 27 idag. Så nervöst att gå på toan. Vill ju inte se mens, för jag vill att det ska funkat trots allt, men har det inte funkat vill jag ju ha mens så fort som möjligt!

    Tog några prover iaf, skulle få svar den här veckan, men progesteronprovet var kanske för tidigt... Hoppas på att få bra resultat på det i alla fall, för då vet vi att jag har haft ägglossning...
  • ALSI
    skiz skrev 2016-02-15 09:31:48 följande:

    Tack! :) Vad kul med London! Hur länge blir ni borta?

    Då hoppas vi verkligen inte på ngn mens nu då! Skönt iallafall att du fick ett "positivt" svar från läkaren, men man vill ju ha mer konkreta bevis så att säga... och att "bara vänta" är nog det absolut värsta!
    Hoppas att du får provsvaren snart och att det kan visa mer konkreta bevis - och positiva sådana! :)

    Vi har inte beställt gravsten ännu, ska försöka boka tid till slutet av feb början av mars senast för att beställa...
    Vad skönt att ni fått eran beställd.

    Hur går det för dig på jobbet? 


    Vi blir borta fyra nätter. Så vi kan se saker i lugn och ro och hinna njuta lite. Tänk om jag kunde få ett positivt graviditest innan, tänk vad fantastisk resan skulle bli då! Men jag tror faktiskt inte på det. Jag är inställd på att mensen kommer den här veckan, men man hoppas ju så oerhört!!! Är mest rädd att mensen blir sen om det är så att jag faktiskt inte fått ägglossning. Vad jag förstått så får man mens ändå då, men det tar längre tid för kroppen att komma på att slemhinnan ska stötas ut. Falskt hopp lixom!

    Läkaren kunde ju inte säga om jag hade haft ägglossning eller inte, men det lät ju på henne som att det inte skulle vara något konstigt i alla fall, och det är ju alltid skönt att höra, även om det inte hjälper. Det låter så hemskt när de pratar om att det kan ta ett halvår för kroppen att komma igång och sedan upp till ett år att bli gravid. Det är ju en hel livstid! På förlossningen tänkte jag att senast i februari hoppas jag att jag är gravid igen. Nu är det februari...

    Kommer mensen skulle det vara skönt att få ett positivt svar om progesteronet iaf. Skulle vara skönt att veta att jag iaf hade haft ÄL och att möjligheten finns. Känns så hopplöst om det är så att jag inte ens KAN bli gravid. Grät och grät och grät om detta hos kuratorn senast. Men hon är så bra, hjälpte oss med läkartid och allt.

    Jo, vi räknar med att stenen är på plats i mitten av april någon gång. Längtar. Nu är det så tomt efter att de plockat bort blommorna från begravningen. Bara lite granris, en lykta, ett litet hjärta och en liten keramiknalle. Och hans namn på en liten pinne...

    På jobbet går det bra, men jag har fortfarande inte fått några större utmanande uppgifter. Hade lönesamtal idag iaf och chefen bedömde mig på samma sätt som jag själv hade skattat mig iaf! Hon tipsade också om ett vikariat som arbetslagsledare till hösten. Det är jag väldigt sugen på om det skulle vara så hemskt så jag måste jobba hela hösten. Bra med utmaningar i så fall. På onsdag ska vi diskutera vad jag ska göra den här terminen då jag går upp på heltid efter lovet.
  • ALSI

    Dag 29 idag, negativt graviditest och fortfarande ingen mens!!!! Gaaahhhh! Mensen har aldrig varit sen tidigare!

    Grattis till fint UL skiz! Nu hoppas vi att vi och kanelsnäckan också får uppleva det framemot sommaren när ni får träffa lillebror <3

  • ALSI
    skiz skrev 2016-02-17 09:30:20 följande:
    Vad spännande ändå, men frustrerande att det inte blir något plus... håller tummarna att du får ett plus innan helgen! Hoppas verkligen inte på att mensen ska komma!!!!

    Tack så mycket :) 
    Hoppas så innerligt att ni får detta väldigt snart!!! <3
    Nu kom mensen... Ledsen och besviken, men ändå en lättnad att den till slut kom så vi kan få börja om. Kändes ju inte som det hade gått den här månaden även om vi hoppades så innerligt! Nu hoppas vi på tydlig temperaturkurva och tydligt ÄL-test (även om jag bestämt mig för att bara köra på billiga) den här månaden! Och sedan ett plus i mitten av mars!!!! Vilket skulle innebära BF bara någon vecka innan vår ängels födelsedag...
Svar på tråden Drömmer om ett syskon till vårt änglabarn. Någon mer?