• ALSI

    Drömmer om ett syskon till vårt änglabarn. Någon mer?

    skiz skrev 2016-02-29 07:12:03 följande:
    ALSI skrev 2016-02-28 19:45:11 följande:

    Billiga ÄL-tester den här månaden. Testade första gången idag. Ingen tillstymmelse till teststreck...


    Underbart att få bekräftat att du haft ÄL iallafall, bara det är en lite vinst varje gång - håller verkligen tummarna att det lyckades blir ngt för er!
    Fantasierna kommer alltid att finnas där - spelar ingen roll vad man säger till sig själv. Men förstår att man önskar till viss del bort dom, för man blir så besviken om de inte slår in, men så länge man har dom vet man att hoppet alltid finns inom en.. <3

    Har adrig testat de "billiga" testerna så vet inte alls hur de fungerar... men läste lite om CB monitor - har ni testat den? Den ska tydligen vara rätt avancerad! Kostade när jag kikade på den runt 1000-1500 kr - men det är ju ca 1-3 månaders dyra ÄL tester kostar tillsammans så kanske lönt att investera i?

    Men är det inte alltid bäst att testa med första urinet på morgonen, det som "legat" längst så att säga?


    Har kollat monitorn någon gång vet jag, men har ju inte behövt tidigare. ÄL-test ska man inte ta på morgonurinen, utan mellan kl 10-20. Det är då LH-hormonet ska vara som högst... Det är bara de dyra från CB som är annorlunda eftersom de också mäter östrogen...
  • ALSI

    Inget streck alls idag heller och räknar med att ÄL borde vara onsdag eller torsdag... Grrrr! Vet inte om det egentligen spelar någon roll eftersom testet ändå räknas som negativt fram till att strecken är lika tjocka... Men jag har för mig att sist jag hade sådana här test (efter mitt första missfall) så hade jag hela tiden ett ljusare streck... Men mycket har väl hänt med kroppen sedan dess, men kan inte låta bli att bli orolig.

    Började tempa mitt i förra cykeln, och jag har iaf lägre temp nu efter jag fick mens, så jag hoppas det tyder på att jag trots allt hade ÄL förra månaden!

    Läkaren frågade också om fertila flytningar, men jag tycker det är svårt...

    Idag fick jag också se att en kollega är gravid. Jag orkar inte se hennes mage växa om inte min gör det :'( denna hemska avundsjuka!

  • ALSI

    Idag var det ett svagt, svagt streck iaf! Men långt ifrån positivt... Imorrn vill jag få positivt för att stämma med mina beräkningar om cykellängd!

  • ALSI

    Starkare streck igår, men fortfarande inte positivt. Har mycket ägglossningssmärtor idag så hoppas på positivt ikväll och äl imorrn!! Nu ska det banne mig gå!

  • ALSI

    I torsdags var testet nästan positivt, igår svagare igen. Tempen ökade imorse. Hoppas det tyder på att jag faktiskt haft ÄL i alla fall! Trött på att ge kroppen tid att återhämta sig nu!

  • ALSI
    Kanelsnäckan skrev 2016-03-06 07:13:31 följande:

    Jag är gravid!! :) det digitala i morse sa gravid 2-3 (bim på tisdag enligt mig men verkar inte stämma) känns totalt overkligt!! Hoppas verkligen att där är något litet som får stanna :)


    Woop woop! Stort grattis igen! Klart den (eller de, hihi) kommer stanna! Jag kom att tänka på, när hade du sista mens? Men visst hade du positivt ÄL förra söndagen? Så konstigt, men gravid är du och det är det viktiga! Nu är det jag kvar. Jag vill, vill vill!
  • ALSI

    Fick precis veta at en till från den grupp jag var med i på FL och FB förlorat sitt barn i magen :'( det ska inte gå till så här!

  • ALSI
    skiz skrev 2016-03-07 08:41:20 följande:
    Vad hemskt.... det ska inte hända...
    Det är så hemskt att veta att de nu är där vi var i början av december. Det är en lång väg kvar, men vi har ju ändå kommit långt sedan dess! Ingen ska behöva åka från förlossningen utan bebis!!!

    Kanelsnäckan, 5/4 är ju snart och då kommer ni se en (minst) liten böna med ett hjärta som slår. Tänk att er dotter får ett syskon i ett-årspresent <3
  • ALSI
    skiz skrev 2016-03-07 14:48:42 följande:
    Åhh vad härligt och häftigt med Miami! Varmt lär det nog vara ;)

    Okej, vänta och se vad de säger på UL då :) Men då är du minst i v. 4 nu iallafall :)
    Roligt med beräknad BF så nära varandra :)
    Kanelsnäckan skrev 2016-03-07 14:35:28 följande:

    Så skönt att ändå tagit tag i det, bra jobbat. Jag mailade en stenhuggare vi hört bra om, men kom inte längre sen. Ska nog försöka ta tag i det idag eller imorgon. Vill så gärna ha det ordnat snart <3

    Usch vad sorgligt :( nä ingen ska behöva vara med om det!


    Det är ett jobbigt steg att ta, men som sagt är en liten lättnad när man väl tagit tag i det - vill så gärna att hon ska få en fin sten innan våren är helt förbi! Vet inte vart ni bor, men bor ni Sthlm trakten så kan du få kontaktuppgifter till den vi använt nu, jag har fått väldigt mkt förtroende för honom och han verkar väldigt bra och förstående...

    Verkligen inte... men man får innerst inne hoppas att det finns någon typ av "rättvisa" ändå och att vi alla nu upplevt våran dos, eller som ALSIs vän utformat det - vårat mörkaste parti borde vara slut nu - ska inte finnas fler mörka delar kvar, finns bara ljusa och eventuellt en del gråa kvar för oss alla!!
    Nu ökade ju dock vårt mörka streck häromveckan med en annan sak som rör familjen. Att det aldrig tar slut... Vi behöver en ljusare rand nu!

    Vår sons sten borde sättas dit vilken dag som helst efter att tjälen släpper. Längtar så! Ser så tomt och tråkigt ut nu... Vi beställde vår över telefon. Hade räknat med att träffa någon som ritade upp den, men det blir nog bra. Fick en ritning som såg så fin ut!
  • ALSI

    Jag har en väldigt down-period just nu. Sorgen är ofantlig igen och jag är ledsen och frustrerad hela tiden. I fredags klarade jag inte att hålla ihop det på jobbet längre när jag känner mig så överflödig. Är jag där eller inte spelar lixom ingen till. Cheferna ville inte att jag skulle ha någon press, men det har snarare gett mig motsatt effekt. Imorgon ska jag försöka få fram det här till chefen. Men i mitt tillstånd just nu kommer jag bara gråta, gråta och gråta :'( aldrig känt så här förr inom mitt jobb. Känslan att inte vara det minsta behövd.

  • ALSI
    skiz skrev 2016-03-17 12:29:28 följande:

    ALSI - Hur går det för dig? Hur har det gått på jobbet, hur mår du?


    Det gick väl okej med chefen. Lyckades få fram vad jag ville iaf, vilket hon inte kunde ge mig, men jag har fått en annan extra uppgift iaf. Den här veckan har flutit på något bättre än förra... Men det är ju så där. Alla reagerar olika på sorg och alla runt om reagerar också olika. Jag vet ju att de har tänkt på vad som skulle vara bäst för mig, men det kändes som de glömde vem jag är, att jag vill ha fullt upp och jag mår bra av att får göra saker noga och direkt. Vi bokade in ett möte i veckan här framöver också, så det inte ska hända samma igen. Så jobbigt när man känt sig okej och sedan utan förvarning slår sorgen tillbaka med dubbel kraft!

    Längtar till gravstenen är på plats nu också när vädret börjar bli bättre. Kommer bli så fint! Hans farmor och farfar hade varit där i helgen och fixat med nytt ris och lite violer <3

    Hur är det med dig?
  • ALSI
    skiz skrev 2016-03-18 07:52:56 följande:

    Tråkigt att de inte kan ge dig det som du önskar - och verkligen behöver... Men bra att du fått lite mer att göra, bättre än ingenting alls!
    Jobbigt att det ersätter dig som person med sorg, du är ju fortfarande den du alltid varit i grunden, sen att mycket kring ens tankar/värderingar mm kan ändras när man upplevt det vi upplevt, men grunden finns ju kvar. Och för att kunna ha möjlighet att "hitta" tillbaka till den (eller en viss del) av den person man en gång var måste man få möjlighet att få arbeta på den nivån man gjort tidigare.. Hoppas de inser detta och har möjlighet att erbjuda dig det du behöver, snart!


    Hoppas värmen håller i sig nu, så ni kan få dit hans sten <3
    Vi väntar fortfarande på det första utkastet på våran sten.. det borde komma senast efter påsk.

    Det är bra med mig, vi har fullt upp då vi just nu renoverar vårat badrum..så det är lite kaosartat hemma ;)


    Har blivit sjukskriven på 25% fom denna vecka pga foglossning, huvudvärk/migrän osv. Hoppas att 25% räcker, för kommer inte klara av att gå hemma med mina tankar helt själv... 1 dag/vecka är extrem stor utmaning för mig, vet att så snart jag är ensam så kommer det som en känslostorm som inte går att stoppa och viss ångest kryper inom mig då... Så hoppas verkligen att jag klarar mig på 25% tills det börjar bli dags på allvar!


    Plussade i torsdags, men vågade inte säga något då det var så svagt. Tog nytt nu, och fortfarande svagt :'( rädd som sjutton! Jag som skulle njuta av den här graviditeten! Livrädd när jag går på toa! BIM+1 idag...

    Vilken vecka är du i nu? Kan du fortfarande jobba hemifrån en dag i veckan?

    Gissar att hormonerna i den här graviditeten kan ha varit bidragande till min extrema dipp förra veckan...

    Om du kan se bilden så är den över från idag och den undre från i torsdags...
  • ALSI
    ALSI skrev 2016-03-19 06:30:28 följande:
    Plussade i torsdags, men vågade inte säga något då det var så svagt. Tog nytt nu, och fortfarande svagt :'( rädd som sjutton! Jag som skulle njuta av den här graviditeten! Livrädd när jag går på toa! BIM+1 idag...

    Vilken vecka är du i nu? Kan du fortfarande jobba hemifrån en dag i veckan?

    Gissar att hormonerna i den här graviditeten kan ha varit bidragande till min extrema dipp förra veckan...

    Om du kan se bilden så är den över från idag och den undre från i torsdags...
    Kanske ska tillägga också att BF nu är på vår ängels ett-årsdag... Den symboliken måste man ju bara få tro på!
  • ALSI
    skiz skrev 2016-03-21 09:23:11 följande:

    Båda testerna är heeelt klart positiva!! 
    Har du börjat med dina sprutor? För ud kunde väl börja så snart du plussade?

    Jag är nu i v.25 :) ska på första TUL nu på onsdag - rätt nervös då vi inte haft ngt UL sedan v. 20... men han far runt där inne så lever gör han. Är väl mest orolig över att de ska hitta ngt med tillväxten och så, inte att det ska finnas någon anledning till det.. men nojig som man är...


    Förstår nervositet varje gång du går  på toa... men försök att se det så att ni väntar ett barn, ett underbart syskon till eran förstfödde <3 ni väntar INTE ett missfall!

    Jag började förra veckan med 25% sjukskrivning, så är hemma 1-2 dagar per vecka, bara gjort så 1 vecka än så länge men det känns redan nu som att det hjälper. Och denna vecka så jobbar jag endast 2 dgr pga påsk och nästa vecka endast 3 så det kommer underlätta väldigt mkt det med :)

    Helt klart att hormonerna hade ngt att göra med ditt mående förra veckan, känns lite som att allting blir starkare denna gång - hormoner, känslor, symptom mm.


    Kan verkligen inte sluta att le! Är så glad för eran skull! Hur regerade maken? :)
    Misstänkte ni att ni var gravida eller var det bara för nyfikenhetens skull som du tog test??


    ALSI skrev 2016-03-19 09:00:48 följande:Kanske ska tillägga också att BF nu är på vår ängels ett-årsdag... Den symboliken måste man ju bara få tro på!
    Vilken underbar födelsedagspresent till eran ängel <3

    Tack! Känns så fantastiskt och samtidigt så overkligt. Och som sagt, så rädd. Efter fyra graviditeter där tre har blivit missfall är det svårt att tänka att den här kommer gå bra... Dessa jobbiga första 13 veckor!!! Började med sprutorna direkt. Vågar inget annat! Försöker tänka att vi kommer ha en bebis till vår sons ett-årsdag.

    Ringde kvinnokliniken idag också. Kommer få komma dit redan på torsdag! Får förhoppningsvis göra ett VUL, men hjärtat har ju troligen inte börjat slå än då (v. 5+0), så jag måste vara inställd på det! Antar att vi framförallt ska börja lägga upp en plan för den här graviditeten. Alla UL igen som är så fantastiska, men att ligga där i stolen först... Den rädslan är ju obeskrivlig.

    Det låter ju som allt är bra med din bebis iaf. Så mysigt att få känna någon där inne igen! <3 Längtar så efter den känslan, och jag längtar så efter att få visa upp en gravidmage igen!

    Men då är det ju egentligen bara några dagar och sedan är du hux flux i vecka 27.
  • ALSI
    Numm3r tre skrev 2016-03-22 17:23:58 följande:

    Hej!! Hoppar in här minste vår ängel i Januari varför vet vi ej ännu då analysen ej är färdig.

    På efterkontroll med vul anade läkaren en ny graviditet och idag har vi fått det bekräftat. Så mycket som snurrar runt i huvudet vi vill så gärna att det ska gå bra men än finns så många frågetecken varför vår ängel somnade in i magen.


    Beklagar så hemskt mycket <3 men välkommen hit. Här är du välkommen att skriva om vad du vill och vi lyssnar.

    Grattis till en trolig graviditet också! Jag har ju precis plussat efter att försökt sedan vår son lämnade oss i november. Jag hade lovat mig själv att njuta genom den här graviditeten, men med tre missfall i fyra graviditeter är det svårt att slappna av. Som tur är är iaf maken lugnet och det positiva i vårt förhållande <3

    Hade ett tunt, tunt brunt streck idag på papperet när jag torkade mig, och självklart börjar jag måla fan på väggen direkt, trots att jag vet att jag hade blödningar i början av förra graviditeten också!
  • ALSI
    Numm3r tre skrev 2016-03-22 19:06:46 följande:

    Det är tur att männen är lugnet själva min är också en klippa i allt det här jag är i v 7+2 så jag blev gravid snabbt efter förlossningen och väntar därför en liten November bebis.

    Men nu kommer man väl aldrig att kunna slappna av minsta lilla så blir man orolig de magiska 12 v känns inte så magiska när man vet att vad som helst kan hända innan den lilla är född.


    Missade att ni idag hade fått det bekräftat :) grattis! Då håller vi tummarna för tre novemberbebisar här! För mig känns oron för mina missfall större, än det som hände vår son. Så än känns vecka 13 magisk, men det ändras ju säkert längre fram.

    Vi har genomgått en missfallsutredning och vården hittar inte någon orsak till våra missfall, så försöker intala mig att det inte är någon större risk, men samtidigt är det ju någon orsak till missfallen...
Svar på tråden Drömmer om ett syskon till vårt änglabarn. Någon mer?