• Blåsippan84

    fler som vill gå ner mammakilon:)?

    Har två barn, 6 år och 6 månader. Innan sonen vägde jag 62kg 174cm. Gick upp 20 kg med honom. Gick aldrig ner helt utan 67 kg som mest. Mitt förra jobb gick jag hela passet och hann inte alltid ära lunch (arbetar som sjuksköterska). Bytte sen jobb till mottagning och mest stillasittande + att man alltid hinner fm fika, lunch och em fika. I denna veva började maken jobba borta i veckorna så hann ej träna. Gick upp till 70kg.

    Efter ett år som sekundär barnlösa tig mig mkt hårt. Så tröståt framför tv och vägde 72kg vid inläggning.

    Började smått tänka på vad jag åt innan jul men har nu mumsat på. Tror jag väger 76kg nu, ska börja på torsdag igen när helgerna är över. Vill gå ner 10 kg till midsommar.

    Någon mer som vill haka på? Kanske väga oss 1 gång i v? Peppa och dela tips:)?

  • Svar på tråden fler som vill gå ner mammakilon:)?
  • Blåsippan84
    Lyn1 skrev 2016-02-13 08:19:55 följande:

    Kände mig "smal" nu på morgonen, jag tänkte att jag måste väga mig, kommer väl bli lika besviken som vanligt. (Fast jag vet att när man styrketränar så står vågen still länge o bla bla blaaaaa)
    Jag hade gått ner ytterligare 0,9 kilo. :)))))) och då ska tilläggas, denna vecka har det endast blivit träning mån o tis pga sjuk unge och jag har ont i halsen o har tappat bort en del av rösten, eller jag låter som en pojke i målbrottet :) och 2 kortare promenader.
    Jag har också ätit glass, ätit kolhydrater som ris och potatis även till middagen. Igår åt jag även en oblyg bit med "pensionärskaka, dagiskaka eller Sverigekaka" eller vad man vill kalla den. För en gångs skull känner jag jippiiiiii!


    Vad kul:). Duktig du är som klarar av att stå emot frestelser i vanliga fall. Jag har svårt när stora killen har kompisar över och det ska fikas mm. Igår åt jag chips (för mkt). Men mår skit illa idag efter igår kväll. Märker att jag mår bättre när man äter mer grönsaker och mindre vitt bröd.

    Måste fråga er som fött flera barn. Hur ser era magar ut? Min är degig och som celluliter på den. Lär man väl inte få bort:(? Så var det ej efter första.
  • Blåsippan84
    Pedalen skrev 2016-02-12 13:26:07 följande:
    De blev friska, och sen sjuka igen :( Jag har helt tappat spåret, var hos mamma i helgen = vin och godsaker, och sen har jag inte hittat tillbaka. Efter helgen blir det nya tag... Igen...
    Vi sover så himla dåligt, och då blir suget större och kroppen mindre sugen på att tappa vikt.
    Ja det är svårt när man är borta och så. Ska till svärmor på kalas idag. Lär bli en del godsaker idag med :(. Tröttheten är det värsta. Och du med två pluttar som är i den där mysiga klättra åldern;). Kan man ju inte sitta och slumra till.
  • Flisan35

    Hänger gärna på er här:) fick mitt tredje barn för fem månader sen och är less på gravidbyxorna. Längtar efter vanliga jeans!! Antar jag har ca tio kg att gå ner, men vet av erfarenhet att min kropp inte riktigt släpper ifrån sig kilon när jag ammar. Men försöker äta regelbundet och går två långa barnvagnspromenader per dag. Gör även squats med nåt av de äldre barnen på ryggen, kan rekommenderas! Bakar bröd på dinkelmjöl och äter linser istället för pasta. Och försöker hålla mig till lördagsgodis.. Svårt när man är konstant trött dock:/

  • Flisan35
    Blåsippan84 skrev 2016-02-14 10:45:19 följande:

    Välkommen :). Har du tänkt någon speciell diet eller räkna kcal eller liknande? Hur många barn har du:)?


    Tack:) njae, inte diet direkt, men kanske dra ner på snabba kolhydrater. Ska köpa en råsaftcentrifug o börja göra gröna smoothies med spenat och annat. Kanske byta ut lunch el middag mot en sån två ggr i veckan. Sen när jag inte helammar längre tänkte jag sakta börja jogga igen nån kväll i veckan. Typ så, inget drastiskt som gör att man rasar i vikt för det funkar inte för mig. Blir bara jojo-effekt. Hur går det för dig?

    Har tre barn:)
  • Blåsippan84

    Jag försöker ligga på 1300 kcal i veckorna och runt 2000 på helgen då jag vill detta ska vara hållbart i längden. Loggar allt jag äter och väger maten. Detta gör att man för hum om hur mkt kcal saker innehåller. Sedan 2 v även börjat träna på crosstrainern och magövningar. Hoppas få upp kondis att börja jogga i vår men aldrig lyckats jogga i mitt liv, haha. Gått ner 4,5 kg sedan i nov. Ingen snabb nedgång men ändock :). 800 g sen nere i invägningen vid graviditet. Men vill då ner 4 kg till för att bli nöjd:)

  • Flisan35
    Blåsippan84 skrev 2016-02-15 13:41:23 följande:

    Jag försöker ligga på 1300 kcal i veckorna och runt 2000 på helgen då jag vill detta ska vara hållbart i längden. Loggar allt jag äter och väger maten. Detta gör att man för hum om hur mkt kcal saker innehåller. Sedan 2 v även börjat träna på crosstrainern och magövningar. Hoppas få upp kondis att börja jogga i vår men aldrig lyckats jogga i mitt liv, haha. Gått ner 4,5 kg sedan i nov. Ingen snabb nedgång men ändock :). 800 g sen nere i invägningen vid graviditet. Men vill då ner 4 kg till för att bli nöjd:)


    Börja med att lufsa, det gör alltid jag innan jag kommit igång:) vad gör du för magövningar?
  • Blåsippan84

    Har försökt så många ggr men aldrig lyckats haha.

    Jag kör 15 min crosstrainer och sen 5-8 min magövningar. Har en app med daglig workout. Sen har jag bytt ut två övningar till några som jag hittade på en eng gratis app för mammamagar. Ej köpt den svenska appen mammamage. Tror annars den är mkt bra:)

  • Afasi

    Hänger gärna på.
    Är 23 år, har 2 barn som är 4 och 1,5 år gamla. Har alltid varit ganska smal och innan första barnet låg jag på runt 55-56 kg till mina 165 cm. Har blivit alldeles för lite motion (det är ju jobbigt) och alldeles för mycket chips, godis, läsk, ostbågar etc (det är ju gott).


    Slutet av förra året vägde jag lite över 61 kg, inte jättemycket men mer än vad jag någonsin vägt som ogravid. Mådde dessutom väldigt dåligt av allt moffande. Kände mig konstant svullen, pösig och tyckte det var jobbigt att aldrig kunna stå emot.


    För mig är det lättare att börja vid ett nytt år än "på måndag" för det blir aldrig av. Så det är inte ett nyårslöfte men jag började vid det nya året. Har lagt om kosten och äter mycket hårt bröd istället för mjukt, äter jag mjukt så är det finskt osötat rågbröd som gäller. En del frukt, kokt ägg, mer sallad och grönsaker, inget socker överhuvudtaget och bytt bort en del kaffe mot te och vatten. Har mer grönsaker, bönor och linser i maten nu för tiden och försöker att äta vegetariskt någon/några dagar i veckan.
    Går på pass på friskis 1-3 gånger i veckan och planen är att snart börja jogga/springa utomhus när det inte längre är så kallt.
    Eftersom jag ammar så försöker jag leva så normalt som möjligt ändå och inte köra stenhårt men det lär väl bli hårdare den dagen vi väl slutat amma. Målet är att gå ner några kilo, kanske till 55, få starkare, synligare muskler och orka mer.

Svar på tråden fler som vill gå ner mammakilon:)?