• Blåsippan84

    fler som vill gå ner mammakilon:)?

    Har två barn, 6 år och 6 månader. Innan sonen vägde jag 62kg 174cm. Gick upp 20 kg med honom. Gick aldrig ner helt utan 67 kg som mest. Mitt förra jobb gick jag hela passet och hann inte alltid ära lunch (arbetar som sjuksköterska). Bytte sen jobb till mottagning och mest stillasittande + att man alltid hinner fm fika, lunch och em fika. I denna veva började maken jobba borta i veckorna så hann ej träna. Gick upp till 70kg.

    Efter ett år som sekundär barnlösa tig mig mkt hårt. Så tröståt framför tv och vägde 72kg vid inläggning.

    Började smått tänka på vad jag åt innan jul men har nu mumsat på. Tror jag väger 76kg nu, ska börja på torsdag igen när helgerna är över. Vill gå ner 10 kg till midsommar.

    Någon mer som vill haka på? Kanske väga oss 1 gång i v? Peppa och dela tips:)?

  • Svar på tråden fler som vill gå ner mammakilon:)?
  • Blåsippan84

    Tack för tipset;)

    Här skulle jag vara duktig och göra lite övningar på fm när stora var i skolan och liten sov. Gjorde mage och ben enl en app. Alltså fasen vad ont jag fick i fogen framtill efter benövningarna. Var inga konstiga övningar. Jag hade väldig foglossning där under graviditeten men nu känns det så igen. Så denna lilla träning resulterade i att jag har skit ont när jag går. Farligt att träna ;), haha

  • Blåsippan84

    Tack för tipset på kvajen. Mumsade på det igår :).

    Veckans vikt 73,2. Så 0,7kg ner på 1 v. Undrar om man kommer under 73 nästa v?

    Någon som har tips på att få igång magen. Jag är jätte trög trots mer intag av vatten och ibland katrinplommon.

  • Pedalen

    Här står vågen still trots bra mat och (iofs lätt) träning.
    Skulle verkligen behöva komma ut och röra mig mer, men hittar inte tiden :(
    Idag fasta, är hungrig som bara den och har två griniga och understimulerade 1,5 åringar att tampas med... Bäddat för succé!

  • SandraP81

    Jag vill gå ner mina mammakilon. Har 7 kg till invägningsvikten men vill gå ner ytterligare 7-10 kg iallafall. Är 165 lång och väger ca 80 (!) kg. Har en 3 månaders hemma plus äldre syskon. Har gått ner ca 3 kg sen nyår. Är jättepeppad men dras med blodsockerfall dagligen. Tycker viktnedgången går sjukt långsamt trots att jag ligger på ca 700-850 kcal per dag. Promenerar varje dag.

    Ang trög mage så tar jag laxoberal-droppar (från Apoteket, tas max en vecka i sträck) ibland. 10 st droppar i ett glas vatten på kvällen o magen kommer igång på morgonen . Funkar att ta vid amning. Första gången kan man ju prova med färre antal droppar, finns risk för att man får springa ett par gånger på toa annars.

  • Blåsippan84
    Anni82 skrev 2016-01-27 15:11:39 följande:

    Vad duktiga ni är :) Hakar gärna på lite tidigt, har bf om några veckor.


    Lycka till med bf:). Njut sen ett par månader av bebis tycker jag innan du går ut allt för hårt. Amning och sådant kan vara tufft i början (iaf för mig). Så då var det mest fokus på det. Men haka gärna på här :)
  • Blåsippan84
    Pedalen skrev 2016-01-28 09:53:05 följande:

    Här står vågen still trots bra mat och (iofs lätt) träning.
    Skulle verkligen behöva komma ut och röra mig mer, men hittar inte tiden :(
    Idag fasta, är hungrig som bara den och har två griniga och understimulerade 1,5 åringar att tampas med... Bäddat för succé!


    Men så tråkigt. Hoppas du det går bra idag med fastan. Låter tufft med tvillingar.

    Behöver också röra mig mer men är helt slut på fm och prioriterat då vila. Sen går em ofta i ett. Kvällarna hinns inte då maken kommer vid 18,30-19. Då ska båda barnen sova och minstingen vill gärna ligga i famn och ammas.
  • Blåsippan84

    Välkommen! Men 3 kg sedan nyår är ju jätte mkt. Ca 1 kg i v!! Duktig du är. Jag tappar typ 0,5 kg i v. Så gått ner 4 kg sedan november (med uppehåll under julen). Huvudsaken den går neråt eller åtminstone står still och inte upp tänker jag

    Gick du ner mellan dina barn? Jag gjorde ju aldrig det och 10 kg mer i invägningen. Men 65 kg skulle jag vara mer än nöjd. Känns långt dit bara. Och måste nog träna mer också

Svar på tråden fler som vill gå ner mammakilon:)?