• Blåsippan84

    fler som vill gå ner mammakilon:)?

    Har två barn, 6 år och 6 månader. Innan sonen vägde jag 62kg 174cm. Gick upp 20 kg med honom. Gick aldrig ner helt utan 67 kg som mest. Mitt förra jobb gick jag hela passet och hann inte alltid ära lunch (arbetar som sjuksköterska). Bytte sen jobb till mottagning och mest stillasittande + att man alltid hinner fm fika, lunch och em fika. I denna veva började maken jobba borta i veckorna så hann ej träna. Gick upp till 70kg.

    Efter ett år som sekundär barnlösa tig mig mkt hårt. Så tröståt framför tv och vägde 72kg vid inläggning.

    Började smått tänka på vad jag åt innan jul men har nu mumsat på. Tror jag väger 76kg nu, ska börja på torsdag igen när helgerna är över. Vill gå ner 10 kg till midsommar.

    Någon mer som vill haka på? Kanske väga oss 1 gång i v? Peppa och dela tips:)?

  • Svar på tråden fler som vill gå ner mammakilon:)?
  • Blåsippan84

    Pedalen: hur lägger du upp dina 500kcal? När jag körde jobbade jag och ville ej säga ngt till jobbet. Så var "tvungen" att dela upp kcal under dagen. Och jag hade ej klarat gå utan mat halva dagen.

    Åt typ så här
    Frukost:
    100ml light naturell yoghurt och 50g blåbär
    Fm fika:
    1st finchrisp
    Lunch:
    Buljongsoppa, tomatsoppa eller omelett med enbart vitor och lite champinjoner eller skinka
    Em fika:
    1st finn Chrisp
    Kvällsmat:
    Sallad

    Tyckte ofta det var svårt vid kvällsmaten just. Då kunde jag mumsa i mig ett par falukorvsskivor när söka hade ätit upp.

    Kvarg håller man sig mätt på länge så det kan jag rekommendera:)

  • Pedalen

    Jag tycker det är svårare om jag börjat äta, så jag kör oftast bara middag. Idag blir det köttfärssås och lite spagetti + rivna morötter. När jag jobbar brukar jag äta en kalorisnål lunch och sen en liten portion middag / havregrynsgröt när jag kommer hem.

  • Blåsippan84

    Ja så olika det är :). Testat " zucchini pasta". Man hyvlar zucchini och kokar ett par min istället för pasta. Tror 100 g är typ 16 kcal :). Jag har börjat köra det istället för pasta. Helt ok när man har en god sås tycker jag

  • Mooomin
    Blåsippan84 skrev 2016-01-18 16:46:51 följande:

    Ja så olika det är :). Testat " zucchini pasta". Man hyvlar zucchini och kokar ett par min istället för pasta. Tror 100 g är typ 16 kcal :). Jag har börjat köra det istället för pasta. Helt ok när man har en god sås tycker jag


    Det är gott! Samma med blomkålsris! Jättegott. :) man kan riva eget eller köpa färdigt. Kokas nån minut bara.. :)
  • Pedalen

    Jag körde rivna morötter och bara pyttelite pasta idag. Har en fyraåring som är extremt kräsen och krånglig med mat, så det funkar inte att äta olika utan alla måste äta samma. Men zucchinipasta har jag tänkt testa!

  • Blåsippan84
    Mooomin skrev 2016-01-18 16:59:58 följande:
    Det är gott! Samma med blomkålsris! Jättegott. :) man kan riva eget eller köpa färdigt. Kokas nån minut bara.. :)
    Blomkålsris har jag ej testat bara sett på Ica. Så man river den på rivjärn :)? Får testas det med
  • Blåsippan84

    Ingen direkt motion idag heller. Nu har lillplutten blivit förkyld och feber. Inatt var han klarvaken 2-5. Har han aldrig varit innan. Nog för han har vaknat ofta och velat amma eller bökat mkt i famnen. Men inte så. Var nog förkylningen som startade då dom blev jobbig.
    Känner att jag måste börja få lite muskler och tona upp kroppen.

  • Pedalen

    Har gjort lite benövningar idag, men åkte dit på choklad när barnen sov... Och glass igår. Jag fixar inte att låta bli när jag är ensam hemma :( Men nu är det goda slut och imorgon ska jag fasta, så det finns kanske hopp ändå.
    Läste att sömnbrist gör att kroppen inte är så sugen på att lämna ifrån sig energi, dvs släppa vikt. Skönt att ha det att skylla på iaf...

  • Blåsippan84

    Åh så jobbigt. Är du mammaledig fortfarande? Jobbar din man borta i veckorna? Min gjorde det när stora sonen var 3 år. Tyckte det var riktigt tufft periodvis, och då hade vi bara ett barn ;).

    Läst något liknande att om man är trött så blir kroppen extra sugen på kolhydrater för att orka hålla sig vaken, därför svårt att stå emot sötsaker.

    Här gick jag ner nästan 1 kg denna v. 73,9 från 74,7. Var ett tag sedan 73 stod på vågen ;). När invägningsvikten på 72 kg ska jag unna mig fotvård eller fixa gelnaglar ;). Läst att man ska ha delmål för uppmuntring och då belöning i form av saker som inte är mat

    Här är minstingen sjuk. Hade krupp i natt så vi fick sova med öppet fönster periodvis. Så mkt trött här med. Orkar ingen träning och knappt några promenader.

  • Pedalen

    Ja, ska vara hemma till augusti är planen. Då fyller killarna två och jag kanske är redo att släppa iväg dem till fsk. Kanske.

    Min sambo kommer alltid hem varje dag, men vissa veckor är han bara hemma och sover. Detta är en sån vecka.
    Har dock fått till två bra fastedagar, även om jag inte fick till det däremellan, så jag får väl vara nöjd.
    72 kg är mitt slutmål denna gången, blir det mer så är det bonus. Har dock typ tio kilo kvar innan jag är där :(

Svar på tråden fler som vill gå ner mammakilon:)?