• Progressiv

    Separata badtider för kvinnor och män

    Ja, är ni för eller emot? Det har ju varit en het potatis ett tag. Personligen är jag emot; motivering överflödig.

  • Svar på tråden Separata badtider för kvinnor och män
  • Rataxes

    Privatisera badhusen och låt ägarna bestämma om eventuella separata öppettider, är det något som kunderna efterfrågar lär det märkas i deras besöksstatistik/resultaträkning.


    Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
  • pyssel
    AnnaZL skrev 2016-03-22 20:19:29 följande:

    Men det är ju det som görs nu! Det blir en ideell fråga där de icke utsatta pratar om hur viktigt det är att bete sig som om välden redan vore perfekt för att markera att vi minsann inte ska gå "tillbaka i tiden" Men människor är utsatta NU och hjälps inte av att låtsas att jämställdeheten kommit längre än den har.

    Problemet är att de andra lösningarna ger vaga hopp om lösning kanske någon gång långt fram i tiden. Separata badtider betyder övergreppsfri badning nu, utan att det kostar något extra. Så finns det ju ingenting som hindrar att arbete på mer långsiktiga lösningar kan pågå samtidigt, men det är naivt att tro att det ska gå att ändra på snabbt, utan resurser och utan politiska beslut om tex extra utbilding av män, poliser, badvakter och domstolar.

    Ingenting hindrar för övrigt att de kvinnor och barn som eventuellt vill att bada på allmänna tider gör det.


    Varför utgår du från att debattörer här eller annanstans tillhör de "icke utsatta"? Det finns dem av oss som anser att könsseparatism i simhallar gynnar en översexualisering av flickebarn, tonårstjejer och vuxna kvinnor, och att det är att spela kvinnoförtrycket rakt i händerna. Att den rädslan är värre än att inte gå och bada eller utsätta sig för risker.
    Alla hästar hemma
  • WinterDawn
    AnnaZL skrev 2016-03-22 14:15:24 följande:
    Nej, det måste inte alltid vara separata badtider, varför tror du det?
    Det kan vara vissa tider för bara kvinnor och andra tider för alla, då det inte varit några problem med män som blivit våldtagna av kvinnor på badhusen. Det skulle säker också kunna vara så att mycket unga pojkar, som ändå alltid måste hållas under uppsikt av säkerhet för dem själva, skulle kunna få få med kvinnlig vuxen på kvinnotiderna.
    Det var du som ville ha separata badtider för att skydda kvinnor och flickor från övergrepp, men du vill fortfarande ha badtider då det är öppet för alla. Då löser ju separata badtider ändå inte problemet, och är alltså helt meningslöst.
  • Progressiv
    AnnaZL skrev 2016-03-22 06:47:38 följande:

    Eftersom din "motivering är överflödig" antar jag att du vill ha fri tillgång till kvinnor och flickor i badkläder att antasta? Varför skulle du annars bry dig om vilka tider andra människor badar?


    Inlägget anmält.
  • Progressiv
    AnnaZL skrev 2016-03-22 06:47:38 följande:

    Eftersom din "motivering är överflödig" antar jag att du vill ha fri tillgång till kvinnor och flickor i badkläder att antasta? Varför skulle du annars bry dig om vilka tider andra människor badar?


    Slänger in en snabb "motivering" ändå (trots att det i mitt tycke är solklart): Vi lever år 2016, inte år 1850 (då könsseparatism tydligen var "bra").
  • WinterDawn
    AnnaZL skrev 2016-03-22 14:15:24 följande:
    Nej, det måste inte alltid vara separata badtider, varför tror du det?
    Det kan vara vissa tider för bara kvinnor och andra tider för alla
    AnnaZL skrev 2016-03-22 14:28:33 följande:
    Jo, det löser problemet med våldtäkter på kvinnor och flickor i badhus. Direkt!

    Hur löser du problemet när badhuset är öppet för alla?
  • Progressiv
    AnnaZL skrev 2016-03-22 06:44:58 följande:

    Hur föreslår du att problemet ska lösas på ett ekonomiskt möjligt sätt för de som vill bada nu, inte om x antal år när alla män och pojkar blivit upplysta och förändrade?


    Säger du så till våldsbenägna flyktingar också?

    "Vi är rädda att ni skall förgripa er på kvinnor, så ni får tyvärr ingen fristad här. Ni får vända."
  • emot 4 ever

    EMOT ! Män och kvinnor har " ju i alla år" kunnat bada tillsammans utan att det varit några konstigheter. Jag har aldrig varit med om några övergrepp på badhus. Man är ju där för att motionssimma eller leka med sina barn

    Muslimska kvinnor får bada i lämpliga baddräkter helt enkelt. Varför är muslimska män så otroligt sexfixerade ? Muslimer behöver förstå att livet är så mycket mer än sex och att de har förmågan att kontrollera sig.varför skulle inte de kunna när alla andra kan ? Fram tills dess får simhallarna anställa extra badvakter för att upprätthålla ordningen. Vi ska alla leva tillsammans - och hålla ihop.

  • Progressiv
    AnnaZL skrev 2016-03-22 13:23:40 följande:

    Varför är det ok att offra de utsatta kvinnorna och barnen på era principers altare?


    Det är inte "mina" principer, det är SVENSKA principer om jämställdhet mellan man och kvinna som varit normgivande under många, många år. Och dessa är du beredd att ge upp... Väldigt bakåtsträvande syn, får jag säga.
  • Progressiv
    HarBarnetFeber skrev 2016-03-22 14:26:55 följande:

    Vartenda badhus i Sverige är ju byggt av män, med hjälp av mäns resurser, mäns byggnadsteknik och mäns teknologi. Dessutom är byggandet av badhuset finansierat av mäns pengar. Så frågan blir varför kvinnor ens ska få nyttja badhuset?


    Att det tidigare inte var (och fortfarande inte är) "normen" för kvinnor att vara byggnadsarbetare skall inte dagens kvinnor få sota för.
Svar på tråden Separata badtider för kvinnor och män