• Progressiv

    Separata badtider för kvinnor och män

    Ja, är ni för eller emot? Det har ju varit en het potatis ett tag. Personligen är jag emot; motivering överflödig.

  • Svar på tråden Separata badtider för kvinnor och män
  • Flash Gordon
    AnnaZL skrev 2016-03-23 07:33:42 följande:
     .
    Att inte ha tider på badet för endast kvinnor är ju samma sak som att säga "vi skiter i att ni blir utsatta för brott, stanna hemma om ni inte gillar det" ...
    Det har inget med "utsatta för brott" att göra att dessa specifika intressen kräver att fönstren till badhusen skall täckas för så att ingen man ska kunna se deras kvinnor bada.

    Som pingvinen säger, vi vet alla, vad det handlar om. En kultur som kräver att flickor och kvinnor kontrolleras av sina manliga släktingar.
  • K Kalle

    Helt emot!

    Någon skrev om våldtäkter. Våldtäkter på badhus är vanliga. Det sker fler våldtäkter på krogtoaletter. Ska vi dela in dessa också i mans-/kvinnoklubbar?

  • K Kalle
    Progressiv skrev 2016-03-22 23:55:16 följande:
    Slänger in en snabb "motivering" ändå (trots att det i mitt tycke är solklart): Vi lever år 2016, inte år 1850 (då könsseparatism tydligen var "bra").
    Jag tror i och för sig att män och kvinnor badade tillsammans då också, men man hade ju inte baddräkt på den tiden. På landet badade man nakna i sjön eller havet och män och kvinnor badade tillsammans.
  • K Kalle
    Progressiv skrev 2016-03-23 01:00:03 följande:
    Att det tidigare inte var (och fortfarande inte är) "normen" för kvinnor att vara byggnadsarbetare skall inte dagens kvinnor få sota för.
    Nej, eller att kvinnor inte tillåtits arbeta eller studera. Jag menar, det är ju inte ens hundra år sedan vi fick rösträtt och inte mycket mer än 50 år sedan det blev förbjudet att avskeda kvinnor som blev gravida.
  • K Kalle
    AnnaZL skrev 2016-03-23 07:33:42 följande:
    Så år
    Haskel skrev 2016-03-23 01:32:26 följande:

    Vad är sedan nästa steg enligt dig?

    Separata samhällen, kanske?

    Eller varför inte olika tider, som män och kvinnor får vistas på gatorna?

    Eller varför inte påtvinga kvinnor att bära slöja/burka, så män inte blir upphetsade?

    Kom inte och påstå att du är feminist också...


    Jag tycker att utbildning är ett väldigt bra nästa steg, på alla nivåer. Följt av att faktiskt anhålla misstänkta kriminella i stället för att se genom fingrarna. Problemet är att det löser inte övergreppssituationen nu, utan kommer att ta tid.

    Att inte ha tider på badet för endast kvinnor är ju samma sak som att säga "vi skiter i att ni blir utsatta för brott, stanna hemma om ni inte gillar det" och då har vi den situationen du säger dig inte vilja uppnå: Kvinnor stannar hemma (av befogad rädsla) istället för att fritt röra sig i samhället.
    Och alltså behövs separata bussar för kvinnor, separata krogar för kvinnor osv... Inser du problemet och vidden av det?
  • K Kalle
    EnAnonumius skrev 2016-03-23 08:49:38 följande:
    Ja, det är ju konstigt att det är "männens teknologi",  och "männens pengar"  då det var  normen och krav på att männen var de som skulle jobba och dra in pengar.

    Ett tag bakåt i historian så var ju även kvinnor förbjudna att gå på högre utbildningar med och förbjudna att vara med och besluta i samhällsfrågor.

    Är det med slående ovidkommande floskler du skall komma med som röjer att du skiter helt och hållet i på varför det varit på ett visst sätt för att glorifiera männen och deras arbete?
    Precis! Det "Harbarnetfeber" skriver är ju bara ett bevis för det förtryck kvinnor varit utsatta för. Ska vi applådera männen för att de hindrat oss att få utbildning? Att männens arbete ansetts mer värt så att de fått högre ön?
  • CFly

    Jag bojkottar ställen som håller på och delar upp på det sättet. 

    Då får de inte mina pengar och om fler följer samma exempel så kommer badhuset bara ha kvinnliga besökare till slut och undra vart halv inkomsten tog vägen. 

  • jjeessiicahh
    EnGladPingvin skrev 2016-03-22 06:35:06 följande:

    Jag är kraftigt emot. Det är att gå bakåt i utvecklingen och normalisera något som vi för länge sedan gått ifrån. Istället för att visa att män och kvinnor kan bada tillsammans säger man ja till synsättet att de inte kan det. Man ger efter för religiösa och kulturella krafter som vill motverka jämställdhet och kvinnans frihet. Det är skrämmande att vi tillåter den här utvecklingen. För tyvärr handlar det inte bara om badhusen, det är bara ett steg i en utvecklingen som pågår framförallt i storstädernas förorter som det är farligt och naivt att blunda för. Det vittnar många av kvinnorna där själva om.


    Håller med dig helt. Utvecklingen börjar bara gå bakåt och det är helt sjukt. När jag gick i högstadiet fick tjejer och killar inte bada tillsammans pga att de var så många religiösa...
  • EnAnonumius
    K Kalle skrev 2016-03-23 10:37:54 följande:
    Precis! Det "Harbarnetfeber" skriver är ju bara ett bevis för det förtryck kvinnor varit utsatta för. Ska vi applådera männen för att de hindrat oss att få utbildning? Att männens arbete ansetts mer värt så att de fått högre ön?
    Denna s.k lönefrågan är inte topic för denna tråd egentligen alls.

    Dock så får jag vara konsekvent då jag svarade OT inlägget på den glorifieringen av männen som rådde från "HarBarnetFeber"

    Jag understryker tydligt här att jag anser att lika lön för lika arbete skall råda där kollektivavtal finns, och kollektivavtalen är stiftade som så att man inte får lov att lönediskriminera baserat på kön, och man skall aldrig använda lagstiftningen, för individuella löneförhandling, för att eventuellt könsutjämna skillnaderna i löner, utan där SKALL VI KVINNOR lära OSS att löneförhandla och TRO på oss själva, stå upp för oss själva, och lita på vår egna kompets.

    Det är det ENDA jag går in OT på för lönefrågan i denna tråden. Vill man diskutera lönefrågan och eventuella orättvisor i den så ska det i en egen tråd.
    Det är oartigt egentligen och gå in och kapa andras trådar.

    Jag UNDERSTRYKER jag skall fortsätta i denna tråden att diskutera ämnet TS aka Progressive, har valt; "Separata badtider för kvinnor och män".


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Separata badtider för kvinnor och män