• Progressiv

    Separata badtider för kvinnor och män

    Ja, är ni för eller emot? Det har ju varit en het potatis ett tag. Personligen är jag emot; motivering överflödig.

  • Svar på tråden Separata badtider för kvinnor och män
  • sandkorn89

    Egentligen är jag emot, det är inte ett samhälle jag vill ha. Men då jag inte vill att varken jag eller någon annan kvinna ska ens behöva fundera på att bli våldtagen eller antastad är jag för separata badtider en dag i veckan för båda kön. 


    Då finns utrymme att välja själv och inte skippa badhuset helt pga risker. 


    För att kunna kasta ut kräken krävs att kvinnor råkar illa ut. Det förvånar mig faktiskt att så många tycker att kvinnor ska finna sig i det. Lägg till att det antagligen måste framföras någon typ av bevis.


    Varför är det okej att dela upp barn och vuxna? Män som sexuellt utnyttjar har dock mer bristande respekt än barn så om jag måste välja badar jag hellre med barn.


    Om man vill gnälla över att man är bannlyst från ett bad en dag i veckan kanske man ska kolla upp om man har någon form av sjukt behov av att simma och/eller plaska i vatten.


     

  • Moderno
    K Kalle skrev 2016-03-23 10:28:36 följande:

    Helt emot!

    Någon skrev om våldtäkter. Våldtäkter på badhus är vanliga. Det sker fler våldtäkter på krogtoaletter. Ska vi dela in dessa också i mans-/kvinnoklubbar?


    Din liknelse med krogtoaletten haltar (krogtoaletter är för det mesta reserverade för kvinnor respektive för män och det är sällsynt att män och kvinnor delar toalett). 

    Som någon skrev tidigare är väl det mest lämpliga åtgärden att ungdomar inte får besöka badhusen utan att ha en "ledsagare" med sig (t.ex. att en grupp om fler än tre-fyra ungdomar måste ha en vuxen ansvarig person med sig).

    Det var väl ett bra - och proportionerligt - första steg för att hitta en lösning?
  • nattuv

    Ett könssegregerat samhälle är lika illa som ett rassegregerat samhälle.

    Om vi skall ha ett könssegregerat samhälle så kan vi lika gärna ta steget fullt ut och rassegregera badtiderna.

    Eller så kan vi välja att stå för ett jämlikt samhälle där segregering skall motarbetas.

  • Saltig

    Nej, vi ska inte ha separata badtider för män och kvinnor. Vi är familjer som badar tillsammans och den friheten och jämställdheten ska man bevara.

    För att undvika våldtäkter bör det finnas fler badvakter.

  • Saltig

    Nej, vi ska inte ha separata badtider för män och kvinnor. Vi är familjer som badar tillsammans och den friheten och jämställdheten ska man bevara.

    För att undvika våldtäkter bör det finnas fler badvakter.

  • Adrian2011

    nej .. jag tycker inte det ska vara separat .. synd om barn (söner som inte kan bada med sin mammor eller döttrar som inte kan bada med sin pappor..) det ska inte behövas vara könsseprata bad.. ska vi göra samma sak på stranden på sommaren med då ?!

  • london
    nattuv skrev 2016-03-23 15:33:57 följande:

    Ett könssegregerat samhälle är lika illa som ett rassegregerat samhälle.

    Om vi skall ha ett könssegregerat samhälle så kan vi lika gärna ta steget fullt ut och rassegregera badtiderna.

    Eller så kan vi välja att stå för ett jämlikt samhälle där segregering skall motarbetas.


    Det här håller jag med om.
    Sverige har gått alldeles för långt i sitt jämställdhetsarbete för att backa och börja med könssegrering.
  • Sarakechi

    Jävligt löjligt att religion och andra vanföreställningar ska styra så mycket.

  • Speakers Corner

    Vi ska självklart inte backa här, Sverige är ett ändå förhållandevis jämställt land där män och kvinnor kan vara på samma ställe och behandla varandra med respekt.
    Vi ska fortsätta med det, dom som kommer hit från andra kulturer där det inte funkar som här, måste få lära sig det omedelbart vad som förväntas av dom och hur man uppför sig i Sverige.
    Jag hörde för ett tag sen på ett reportage om en polis med afgahnskt ursprung som reste runt nu och pratade med ensamkommande killar om just såna saker, bl a då badhussitautionen.
    Mer sånt tack, mycket mer sånt.
    Och han berättade också att dom som jobbar med dom här ungdomarna inte ens kan kommunicera med dom utom med kroppsspråk.
    Hur i helvete förväntar man sig då att dom ska kunna få guidning och stöd i deras integration som ju är nödvändig, för hur ska dom här killarna veta hur det går till här om ingen berättar det för dom.
    Helt vansinnigt. 
    Så in med information och lär dom från dag ett hur vi gör här, och lyssnar dom inte och skiter i vad vi säger.
    Hej då, då får dom åka hem, men dom ska ha chansen att göra rätt först. 

    Vi ska inte anpassa oss efter deras sätt, inte när det innebär att vi backar vår egen utveckling, 
    Det är en farlig väg att gå. 
    Vi ska inte mata könssegregering och en unken kvinnosyn, det man matar det växer. 

  • tantamantan

    Tja, jag personligen har inga problem med att det en dag i veckan är separata tider precis som att det vissa tider är barnbad och vissa tider enkom motionssimning.

    Jag är man och det var länge sen jag badade på badhus, men min fru gör det ibland och hon är rätt less på vissa gubbar som hänger i badhuset och glor. De guppar runt lite i vattnet och tittar, de är inte där för att simma.

    Badhusets personal har också uppmärksammat detta men eftersom de inte gör nåt utan bara ligger där och guppar runt så kan de inget göra.

    Men om tiderna ska vara separata för att tillfredsställa en hederskultur så säger jag nej. Inget fjompande med att täcka för fönster, att inte personalen får vara manlig då heller osv. Nej tack.

Svar på tråden Separata badtider för kvinnor och män