• Farfallos

    Vilken är den viktigaste feministiska frågan?

    Listan är ju inte komplett, men allternativet "Annat" finns ju. Motivera gärna era val.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2016-05-05 08:44
    ...och så måste jag göra ett litet förtydligande. Detta gäller oss som kan läsa detta - dvs oss Svenskar. Vilken är den viktigaste feministiska frågan i Sverige?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vilken är den viktigaste feministiska frågan?
  • Aniiee
    FDFMGA skrev 2016-05-11 16:15:16 följande:
    ja, det ena utesluter inte det andra
    Absolut, så är det alltid.
    You are the creators and the curators of your own lives
  • Progressiv
    K Kalle skrev 2016-05-11 08:39:10 följande:

    Just nu är den viktigaste feministiska frågan att integrera invandrare och få dem och asylsökande att förstå att i det här landet är män och kvinnor lika mycket värda. En kvinna ska inte behöva ha slöja för att anses anständig och slippa sexuella trakasserier. Både flickor och pojar har rätt att själva välja vem de ska vara tillsammans med och när, om och vem de ska gifta sig med. Om man ska vara oskuld när man gifter sig bestämmer man själv och mödomshinnan finns inte.


    Hur stor andel av alla asylsökande bär på den typen av värderingar, menar du?
  • flygrl
    Progressiv skrev 2016-05-11 16:38:29 följande:
    Hur stor andel av alla asylsökande bär på den typen av värderingar, menar du?
    Väldigt utbrett. Jag skulle säga komma till rätta med hederskulturen e viktigaste feministiska frågan just nu. Problemet finns bland både muslimer och kristna.

    Intressant intervju med smarta Elisabeth Mazzi Fritz där hon berör problemet:
    sverigesradio.se/sida/avsnitt/725656
  • Progressiv
    flygrl skrev 2016-05-11 17:13:52 följande:

    Väldigt utbrett.


    Ett sådant påstående måste givetvis beläggas med fakta.
  • flygrl
    Progressiv skrev 2016-05-11 18:30:13 följande:
    Ett sådant påstående måste givetvis beläggas med fakta.
    Finns en rapport av Carin Götblad som säger 100 000 tjejer i Sverige lever begränsade liv pga hederskulturen. Typ måste gå direkt hem från skolan osv.

    Ser sånt dagligen i "orten" jag levt hela mitt liv. Du kan ju säga min kunskap e anekdotisk men då får de va så. Allt vi blattar i förorten berättar som inte passar journalisters m.fl. romantiska bild av "ädla vildar" förkastas ju iaf.
  • FDFMGA
    flygrl skrev 2016-05-11 19:09:36 följande:
    Finns en rapport av Carin Götblad som säger 100 000 tjejer i Sverige lever begränsade liv pga hederskulturen. Typ måste gå direkt hem från skolan osv. Ser sånt dagligen i "orten" jag levt hela mitt liv. Du kan ju säga min kunskap e anekdotisk men då får de va så. Allt vi blattar i förorten berättar som inte passar journalisters m.fl. romantiska bild av "ädla vildar" förkastas ju iaf.
    Det tror jag inte på. Det senare alltså.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Progressiv
    flygrl skrev 2016-05-11 19:09:36 följande:

    Allt vi blattar i förorten berättar som inte passar journalisters m.fl. romantiska bild av "ädla vildar" förkastas ju iaf.


    Känner inte riktigt igen den verklighetsbilden, däremot är det ju rimligt att ni inte kan förvänta er ha monopol på "sanningen".
  • flygrl
    Progressiv skrev 2016-05-11 19:25:06 följande:
    Känner inte riktigt igen den verklighetsbilden, däremot är det ju rimligt att ni inte kan förvänta er ha monopol på "sanningen".
    Klart vi inte ska ha monopol på sanningen. Finns naturligtvis olika åsikter också i Norra Botkyrka eller Järva och verkligheten e komplex. Men det stör mig som fan när gangsters ställt till med upplopp och tex. bussarna dras in att man då mest verkar snacka med det fåtal som kaosar.

    Vi e väldigt många som inte deltar i upploppen och stör oss som fan vi får vår stadsdel förstörd och inte kan få den service vi har rätt till. Typ ambulans, brandkår, brevbärare, bussarna. Upploppen e inget folkligt uppror men svenskar verkar tro det.
  • Vickisen

    Jag tycker att all kvotering är avskyvärt, tjänster (och studieplatser) ska endast tillsättas p.g.a. personens kvalifikationer. Inte p.g.a. kön, etnicitet, partitillhörighet eller något annat flumflum. 

    Att vara lika inför lagen tycker jag också är en viktig fråga. Både vad gäller bestraffning av likartade brott, men också synen på brottsoffer. Där kommer också det ökade våldet in där gärningsmän får gå lösa i samhället.

    Lika löner är också en viktig fråga, men det behöver inte alltid beröra just könstillhörighet. Finns otaliga exempel där en nyanställd, nyexaminerad får högre lön i ingångslön än många medarbetare som arbetat på samma företag har efter 10-20 år.

  • Progressiv
    Patty2 skrev 2016-05-13 01:49:52 följande:

    För en feminist så borde den viktigaste frågan vara att stoppa massinvandringen och samtidigt arbeta för att få ut de muslimer och andra invandrargrupper från mer primitiva kulturer där kvinnan har ett lågt värde.


    Eller så anser de kanske att den viktigaste frågan är att få ur SD är riksdagen?
Svar på tråden Vilken är den viktigaste feministiska frågan?