Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    KillBill skrev 2017-03-04 10:29:50 följande:
    Det är sant men när vidriga element dyker upp inom socialdemokraterna eller andra partier så brukar det resultera i att man får lämna sina uppdrag. I sverigedemokraterna verkar det däremot finnas en större acceptans för olämpligt beteende.
    Javisst.

    Dessutom finns det en annan skillnad som jag skulle kalla för etisk uppförandekod men en sverigedemokrat kalla för förkvävande pk-klimat. 

    Ett anständigt politiskt partis etiska uppförandekod innebär att den här sortens vidrigheter saknar förutsättningar att få gehör, att de vidriga åsikterna hålls tillbaka. I ett parti som SD uppmuntras dessa istället, SD fungerar som ett drivhus för vidrigheter.

    Exemplet M är också intressant. Som Tyresöpolitikern som anser att judar som överlevt förintelsen inte ska ges möjlighet att uttrycka sina åsikter om samarbetet med SD i SvD utifrån de erfarenheter de har av rasismens konsekvenser. Idag är det förmodligen inte kontoversiellt inom M att sucka tungt över dessa judar som alltid ska hänvisa till nazismens konekvenser - på Reinfeldts tid skulle man säkert i stället ha reagerat kraftigt mot de vidriga åsikter Tyresöpolitikern står för.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-03-04 11:38:19 följande:
    Ja, det är super att det finns ett parti som SD som särskilt riktar sig till människor med den här typen av åsikter så de kan samlas där och känna sig hemma.
    Precis som i kemin i skolan.

    Tillsatte man en lämplig reagens till en vätska som kunde vara lite grumlig bildade skiten en fällning på botten och vätskan ovanför blev klar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-03-04 12:01:51 följande:
    Ylva Johansson (smartaste bästa tjejgänget) väljer verklighetsbild och "fakta" i brittiska BBC:

     twitter.com/KSedvall/status/83792278313277849...

    twitter.com/ManneGerell/status/83775274733628...

    Undrar om Morgan Johansson tänker ta tag i saken?

    Man vet att det är en svag regering när de (uppenbarligen) känner ett behov av att "korrigera" bilden av Sverige i utländsk media för att bland annat en författarinna och ett annat parti uttalat sig om Sverige i utländsk media.
    Hm.

    Vill bara hjälpa dig en smula. Om du hänvisar till vad en person sagt under en BBC-intervju så är det bättre att länka till intervjun än till twitterkommentarer.

    Länkar du enbart till Twitter blir det inte möjligt att ta ställning till vad Ylva Johansson sagt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-03-04 13:32:43 följande:
    Jag ser det som att M har påbörjat en destilleringsprocess där ambitionen är att göra sig av med destillatet, spara på fällningen och sedan sammanföra den med solid smuts. Nice cocktail!
    Jo, det vore intressant att få veta hur samtalet gick i partistyrelsen när beslutet om att Kinberg Batra skulle hoppa i säng med de bruna togs.

    Jag gissar att Kinberg Batra inte var så villig till att börja med. Sitter inte Bali i partistyrelsen och Svantesson och Ask. Men det räcker ju inte med att dessa tre anser att M ska gå till sängs med SD, måste ju till fler som anser att alliansen ska vara ett öppet äktenskap där det är tillåtet att ligga med rasismen.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-03-04 14:51:27 följande:
    Tänk om Jimmie Åkesson hade varit lika rakryggad och erkänt att det är fel att dra slutsatser från resultatet ett enskilt år.. 
    Ja, det är detta som skiljer anständiga människor från vissa andra.

    Alla gör fel ibland, men bara vissa kan erkänna detta.

    Det var ju samma sak med Magdalena Andersson och hatten - hon bad omedelbart om ursäkt.

    Att kunna erkänna att man haft fel är en styrka, inte en svaghet som somliga fått för sig.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-03-04 14:44:08 följande:
    Aftonblaskan skriver nu att Ylva Johansson (S) pudlar efter att ha spridit alternativa fakta om svensk brottsstatistik i BBC-intervjun:

    aftonbladet.se/nyheter/a/7amb3/ylva-johansson...

    Såg inte ditt inlägg tidigare.

    Ja, det är en vana många har att be om ursäkt när man har haft fel.

    Bland högerpopulster är detta inte särskilt vanligt - där brukar man antingen framhärda eller också låtsas som ingenting.

    Jag har faktiskt funderat på den där omständigheten flera gånger - alltså varför det är så, varför skrikhögeraktivister låtsas som ingenting eller framhärdar.

    Jag tror det har med uppfostran att göra.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-03-05 18:30:21 följande:
    Japp:

     



    Ja, jag såg det. Lyckades ine hitta hela undersökningen. Det vore intressant att se alla partiers placering inom respektive område.

    Nu kunde jag bara konstatera hur körda KD är, sex procent angav dem som bäst för äldreomsorg, i andra frågor lär de vara försvinnande små.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Agaton skrev 2017-03-05 19:58:41 följande:
    Ovanstående citat och referenser till olika undersökningar är uteslutande missvisade, eftersom i princip samtliga s.k. mätningar är ovetenskapliga med dåligt statistisk underlag, bristfälligt urval och närmast obefintliga viktningar. Dessutom är benägenheten att medverka i sådana undersökningar lägre än någonsin, varför man tvingas att kompensera - läs gissa - i relation till det undermåliga underlaget. Däremot är de utmärkta att hänvisa till om man önskar belägga hur enkelt människor manipuleras. Brexit skulle aldrig kunna hända enligt dessa undersökningar, Trump kunde inte bli vald osv. osv. Omständigheten att KD är körda är - om det stämmer - alldeles utmärkt, eftersom vi har alldeles tillräckligt många rörelser som bygger på religiösa vanföreställningar i det här landet.  
    Ja, det statistiska underlaget kan nog diskuteras, men att det vore bra om KD fick lämna riskdagen är förstås odiskutabelt.

    I och med att det inte finns någon egentlig allians längre kan de knappast räkna med de stödröster från M som hjälpt dem tidigare.

    KD är förstås körda. De körde väl i diket på egen hand när de valde en Livets ordare till partiledare efter Göran Hägglund.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten