Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    I senaste Sifo tycks moderaternas tapp ha stannat av, tillfälligt får man hoppas.

    Det blåbruna blocket får 37,2 procent
    det rödgröna får 39,3 procent
    och forna alliansen får 37,8 procent
    Det liberala blocket får 17,4 procent

    www.svd.se/svd-sifo-ny-valjarstrom-over-blockgransen


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-02-19 03:16:43 följande:
    Nej, det var inte resultatet i den norska undersökningen.

    Den norska undersökningen kom fram till att ALLA, såväl invandrare och infödda norrmän är en förlustaffär för Norge. Har att göra med Norges oljepengar och hur landet inte investerar dem utan de används löpande. Det mest ekonomiska för Norge verkar vara att pumpa upp olja utan att ha en befolkning överhuvudtaget
    smile2.gif
    Haha, då kan ju Sverige överta de norska oljetillgångarna och hela oljefonden.

    Här är det i stort bara vissa förvirrade existenser som ser på människor endast i lönsamhetstermer.

    Men nog skulle det vara lönsamt att lägga en del av dessa oljepengar på riktade utbildningsinsatser högerutSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-02-19 10:53:35 följande:
    En twitter-rant som väl förklarar detta med Moderaternas omsvängning:

    twitter.com/Fnordspotting/status/829714379667...

    Problemet är inte att man förlorar de som vill rida på enhörningar ihop med Lööf till Lala-land utan att man förlorat trovärdigheten hos "urmoderaterna".
    Nja, den analysen är ju synnerligen enfaldig. Har inte orkat kolla vad du hittat för något på Twitter den  här gången men mot bakgrund av att Batra har så relativt klent förtroende bland moderater jämfört med det Reinfeldt har om de bägge ställs emot varandra så misstänker jag att twittraren är skrikhögeraktivist.

    Tja, alternativet skulle ju kunna vara att aktivisten menar att urmoderaten numer är lika talrik som enhörningenSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-02-19 11:19:26 följande:
    Finns inte en nation på planeten där det är lönsamt för ekonomin och miljön att ha invånare. Den allra minst resurskrävande sjukvården är att låta alla dö. En död människa kostar samhället mycket mindre än en levande människa.
    Jo, jag kom ihåg detta angående den norska undersökningen när du påminde.

    Och självklart blir detta särskilt uttalat just för Norge med deras enorma oljefond.

    Det är ju så jävla dumt att det nästan saknar motstycke, rena Norgehistorien.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2017-02-19 15:17:48 följande:
    nihka och fdfmga: Den ekonomiska vinkeln på inandringen blir vanligtvis aktuell först när invandringsförespråkare påstår att invandring är en vinstaffär för Sverige. 
    Jag har nog heller aldrig påstått att flyktinginvandring är en vinstaffär för Sverige. Däremot har jag använt mig av invändningen att  om det vore den ekonomiska katastrof somliga påstår så borde det märkas på landets ekonomi.

    Nu påstås det ju också iofs från fabrikerna som tillverkar alternativa fakta att så är fallet, men alternativa fakta är inkorrekta fakta.

    Jag vet inte vad flyktinginvandringen kostar eller eventuellt vad vi tjänar ekonomisk på den. Det låter sig inte beräknas.

    Men, vi tar inte emot asylsökande för att tjäna pengar på dem, inte primärt åtminstone - men när de väl är här så är det klart att det finns ett nationellt intressa av att de så snabbt som möjligt ska bidra till Sveriges ekonomiska utveckling.

    Mitt intressen i invandringsdiskussionen är att framhålla att vårt svenska sätt att se på andra och annat, med tolerans och stundtals också nyfikenhet och öppenhet är att föredra framför det brunifierade och slutna samhälle somliga föredrar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Intressant är ju att det inte är särskilt osannolikt att C är större än M efter valet 2018 och de båda liberala parierna tillsammans kommer ju att bli betydligt större än M.

    Rimligen är det då Annie Lööf som blir "alliansledare" och skulle det då bli så att alliansalternativet blir större än de rödgröna så tvinas Kinberg Batra bestämma sig för att antingen underordna sig Åkesson eller också Lööf.

    Ett scenario som iofs bygger på att Åkesson finner sig i att som tidigare agera passivt stöd till alliansen. Gör han inte det så kanske vi kan få en mittenregering med S, MP, C och L.

    En sådan regering skulle redan idag forma en majoritetsregering, 49 procent enligt Ipsos, men KD kommer inte upp till fyra procent vilket innebär att en mittenregering skulle kunna utgöra den första riktigt starka regeringen på mycket lång tid.


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-02-22 21:02:24 följande:
    Vem vill rösta på ett blekt SD light?

    "Opinionsmätningarna kom som en chock för Moderaterna. Nog för att de visste att de inte var populärast i klassen. Men att 6 procentenheter av väljarna lämnat dem? En så dramatisk dipp har man ju knappt hört talas om"

    www.dn.se/ledare/signerat/lisa-magnusson-vem-.../
    Originalet är alltid att föredra framför kopian.

    I värsta fall ur moderat synvinkel kommer partiet att reduceras till vad de var på Yngve Holmbergs tid. Det skulle iofs innebära att de tappar ordentligt med väljare inte bara till C och L utan också till SD.

    För min egen del tycker jag inte att det skulle göra något, hellre ett tydligt brunt alternativ än en blåbrun sörja.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-02-22 23:32:25 följande:
    Det finns väl också väljare som skulle överge C och L respektive S och MP om de väljer att regera med partier på andra sidan blockgränsen. Fast jag tror att de som efterlyser en sådan lösning är betydligt fler. Precis som hur många som skulle lämna M om de börjar samarbeta med SD har frågan inte ställts tidigare.

    MP löper väl nästan lika stor risk att hamna under 4%-spärren som KD.
    Säkert.

    Framförallt finns det nog många vanliga allmänborgerliga väljare som skulle vilja ha en alliansregering, men iom att decemberöverenskommelsen är borta så är det bara naivt att tro att SD passivt skulle acceptera att få lika lite inflytande som de hade under senaste alliansregeringen.

    Vill man vara snäll mot moderaterna så är det delvis mot den bakgrunden man ska se partiets agerande - bjuda in rasisterna i stället för att senare tvingas erkänna att det var naivt att tro att de inte skulle villkora sitt stöd till en eventuell alliansregering efter valet 2018.

    I praktiken finns det nog bara två alternativ efter 2018, antingen någon form av blocköverskridande samarbete eller också att man intregrerar rasismen i regeringsunderlaget.

    Min gissning är att högerpolpuismen i Trumps fotspår kommer att framstå som alltmer galen under perioden fram till 2018 och att det kommer att bli allt viktigare att se till att värna vårt svenska kulturarv mot barbariet.

    MP. Nej, de kommer knappast att trilla ur - miljöfrågor när inte bli mindre viktiga under perioden fram till hösten 2018.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-02-23 07:33:06 följande:
    Att några procentenheter moderata sympatisörer skulle sätta sig på bänken, eller gå till något annat parti, är givetvis ingen överraskning utan en beräknad förlust.

    Det handlar trots allt om minus en två-tre-fyra procentenheter mot plus 20-25 procentenheters stöd från SD.

    Nettot blir ganska solkart.
    Nja.

    Om du leter rätt på kulramen och räknar riktigt ordentligt så kan du nog konstatera att det brunblå alternativet tappar rösterSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten