Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Agaton skrev 2017-03-12 12:49:24 följande:
    Ursäkta, men har det inte gått bra att skissa ett samarbete i Hässleholm m.fl. svenska kommuner? 
    Det skulle jag inte vilja påstå.

    Snarare en generalrepetion för hur det kommer att fungera om moderaterna väljer att samarbeta med rasister på riksplanet.

    www.expressen.se/kvp/ledare/csaba-perlenberg/moderat-makthunger-isolerar-partiet/

    Extra pinsamt för M när den ledande sverigedemokraten i Hässleholm avslöjades som näthatare.

    Om jag inte missminner mig uttryckte den ledande moderaten sin förvåning över detta.

    Men att det luktar skit om skit borde inte förvåna.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/zoxRb/sd-hojdare-spred-rasistiska-texter
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Agaton skrev 2017-03-13 18:46:48 följande:
    Marknadsinformation! I dag träffades en ny försvarsöverenskommelse över blockgränserna. 500 nya miljoner (kaffepengar) till försvaret. Röda och gröna kommunister fick vara med, men inte SD. Om man nu ändå väljer att ta med ytterlighetspartierna så borde väl också SD fått vara med? I övrigt kan noteras att chefen för partiet som valt en ståkuk som partisymbol blev fly förbannat. Alltid något en måndag....
    Hm, alternativ marknadsinformation.

    Vänsterpartiet står utanför försvarsuppgörelsen.

    Miljöpartiet är inte kommunister, inte V heller för den delen. Be gärna någon i din närhet att förklara vad kommunism betyder.

    Det finns något som kallas för grundlagarna. I en av dessa står det att riksdagsledamöterna är folkets främsta representanter. Det innebär att de själva avgör vilka de samarbetar med.

    Inte ens om alla daglediga sverigedemokrater ordnade en nätomröstning som samlade 12 miljarder röster för ett samarbete med SD skulle det spela någon roll - utom för multipla nättroll, förstås.

    Satsa på den brunblå alliansen om du vill ha samarbete med SD - men SDM måste få över 50 procent för att detta ska bli av. Och omröstningar till riksdagen skiljer sig från nätomröstningar såtillvida att principen en person en röst gäller.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-03-14 01:07:18 följande:
    "Motvilligt". "Låtsades". Fantastiskt hur du bara kan tränga in i andra människors hjärnor och höra vad de tänker. Använder du dig av någon typ av elektronisk avlyssningsapparatur eller förlitar du dig på röster som talar till dig inne i ditt huvud?

    Utan dina specialkompetenser hade jag nog bara dragit slutsatsen att hon uttalade sig lite slarvigt och gjorde en rättelse så fort hon upptäckte det.

    No, no, no. Inte korrekt utan pepprad med felaktigheter. Jag har ju räknat upp flera av dem för dig. Tror du att Åkesson ljuger eller bara försöker vara sensationell när han i sina uttalande påstår att Sverige har något annat än reglerad invandring?
    Mikrovågsugnar tycks vara det senaste skriket avseende tankeläsning och avlyssning.

    Ja, enligt skrikhögern åtminstone

    smile2.gif
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-03-14 11:56:36 följande:

    Fast när det gäller SD så behövs ingen avlyssning gjord av utomståeende, då dom själva spelar in allt som sägs mellan varandra, och sen skvallar om det till media. smile2.gif

    Bevis på det finns t.ex i länken jag lagt in i #792


    Behöver inte kolla länken. Räcker med att jag tänker på Peeping-Kents bravader.

    Borde kanske heta SP i stället för SD. SP, Sverige-Paranoiderna

    Men när Merkel träffar den amerikanska tokskallevarianten på fredag borde hon ha med sig lite vitvaror i form av mikrovågsugnar smile2.gif
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-03-14 18:58:02 följande:
    Sån´t liv M förde när M Sahlin använde sitt "kort" för köp av en Toblerone, så kan M inte göra annat än att sparka Tobé.
    Det blir många förp Toblerone för att komma upp i 10650 sek, den summa som Tobé handlat för: www.svt.se/nyheter/inrikes/tomas-tobe-svarar-...
    Dessutom så kan han säkert få bli medlem hos SD, då han vurmar så mycket för samarbetet med dom.
    Egen och andras moral, du vet.

    Inga kan som moderater väsnas så mycket om någon utanför kretsen snor en knappmål - men om någon moderat stjäl en silverskål så är det väsentliga att denna någon fyller silverskålen med M-nötter så de kan proppa i sig tillsammans och förfasas över alla dessa knappnålstjuvar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-03-15 11:38:31 följande:

    Såg nu att Tobé viftat med kortet mer som regel än som misstag/undantag, och låtit oss skattebetalare betala för en massa privata köp till sig själv och sina vänner.
    Vi kan alltså vänta oss fler avslöjanden om Tobé och hans kriminalitet, en kriminalitet som nästan tycks vara regel hos de som mest och högst ropar på lag och ordning, och hårdare tag, d.v.s de som finns på högerkanten av den politiska skalan.

    Jag skulle inte bli förvånad om M får under 15% vid nästa mätning, dom gör ju allt för allt för att bli av med sina väljare, men själv tycks dom inte fatta nånting.
    Och när det nu är så illa ställt i partistyrelsen hos M, så förtjänar partiet heller inget väljarstöd.

    Nu har KD chansen att knipa väljare, och kanske ta sig över 4% spärren vid nästa val.
    Men då måste dom upplösa Alliansen och driva sin egen politik.
    För blir dom kvar i Alliansen kommer dom att åka ur, då ingen/få kommer att taktikrösta på dom.
    Räddningen skulle möjligen kunna vara att dom tar fd M-väljare, men jag tvivlar, dom väljarna verkar gå till andra partier, mest till C verkar det som.

    Och för Sverige är det önskvärt om Alliansen (Blocken) försvann, så att det gick att bilda regeringar där politiken är det viktiga och inte makten.

    Löfven o Co förvånar mig gång på gång med att klara att sköta Sverige så bra, med tanke på all den populism som värsta sortens rännskita värks ut över dom.
    Det behövs styrka och handlingskraft för att inte dras med i ner i det träsket.

    Det är synd att Löfven o Co:s regerande inte når ut till folket, utan det är istället kommunal och landstingspolitikernas oförmåga att sköta sina uppgifter som visas upp, och som regeringen får skulden för.
    Men vi får hoppas det har ändrats till nästa val, då den här regeringen är en av få jag velat se sitta kvar för ytterligare en mandatperiod.


    Givetvis finns det en del "stolpskott" som behöver bytas ut, men generellt så har de flesta ministrar skött sig över förväntan.
    Och det är definitivt inget som kan sägas ha varit regel i tidigare regeringar, tvärtom så har då många varit en besvikelse, så det är mer än glädjande att det nu är bättre än jag förvantat mig. smile1.gif

    Jag är långt ifrån ensam om den åsikten, det får vi bevis på gång på gång, när omvärlden ger betyg på hur bra Sverige sköts.
    Och det gör det än mer synd, att regeringen hela tiden får klä skott för de misslyckanden som undermåliga politiker som styr i landsting och kommuner gör, och som är de som istället borde ställas till svars.

    Vi har sett en del antydningar från regeringshåll, att klämma åt ansvariga i kommuner och landsting, men jag hoppas det blir mycket mer av det.
    Det är viktigt att folket får lära sig skillnaden hos vilka huvudansvaret ligger, för det är uppenbart att majoriteten av svenska folket tror att allt är en regerings fel, oavsett fråga.
    När sanningen är att mycket av de problem vi ser idag, så ligger huvudansvaret hos kommuner och landsting, och är ofta inte ens nåt som en regering kan lägga sig i, det sätter självstyret stopp för.


    Det är väl snarare regel än undantag att högerpopulister ännu inte har hunnit lära sig skillnaden mellan staten, landstingen och kommunerna. Själv bor jag i ett landsting som sett till skattekraft och geografiska avstånd inte borde ha några som helst problem att ligga i absolut topp vad gäller kvaliten på sjukvården men där moderterna under 10 års tid medvetet har arbetat för att slussa över skattepengar till privata intressen och där sjukvården numer är en katastrof - men vi har åtminstone världens dyraste sjukhusbygge i NKS, där visserligen vården inte fungerar och fasaden på bygget har börjat rasa ner.

    Visst, vi har en bra regering, där en del regeringsmedlemmar kanske borde ägna sig åt annat än politik, en regering utan några klart lysande stjärnor men som det verkar ett väl fungerande lag.

    Löfven vinner i längden, särskilt om man ser till resultaten, inte till retoriken. För det måste jag erkänna, någon talare av klass är han inte.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Abegayle70 skrev 2017-03-16 20:39:27 följande:
    Det var väl inte helt glasklara regler för hur poängen fick användas...

    www.svt.se/nyheter/inrikes/flera-riksdagspoli...

    Staten hade ju inte fått några ökade kostnader om allal dessa hade lpåtit poängen brinna inne istället för att handla för dem.



    Är jag inte säker på. Kan mycket väl tänka mig att Tobé har ekonomi för att handla vin eller åka tåg för egna pengar om det handlar om privat konsumtion.

    Det rörde sig ju ändå inte om några jättesummor, cirka 10.000 om jag minns rätt.

    Jag tjänar inte lika mycket som Tobé men det händer att jag köper rödvin på Systembolaget, till och med att jag åker tåg någon enstaka gång.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-03-18 21:29:31 följande:

    Moderaterna fortsätter att tappa i opinionen och i senaste Sifo får M bara stöd av 18,4 % av väljarna. Centern ökar kraftigt och får stöd av 14,2 %. Socialdemokraterna ökar till 28,7 % medan SD tappar något och hamnat på 16,7%.


    Ser man till blocken blir resultatet följande:
    Jaha, då är C snart ifatt M och den brunblå alliansen SDM tappar i väljarstöd.

    Det ger ju faktiskt en möjlighet för alliansen ändå - alltså om C blir större än M så blir också Lööf alliansledare och kan alltså ställa som villkor till M att Batra måste sluta tafsa på åkesson om hon ska ingå i en regering.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-03-18 21:29:51 följande:

    Moderaterna fortsätter att tappa i opinionen och i senaste Sifo får M bara stöd av 18,4 % av väljarna. Centern ökar kraftigt och får stöd av 14,2 %. Socialdemokraterna ökar till 28,7 % medan SD tappar något och hamnat på 16,7%.


    Ser man till blocken blir resultatet följande:
    Intressant är också att C, L och S tillsammans är större än M, SD, Mp och V.

    En tänkt mittenregering utan MP-medverkan skulle inligt Sofo-siffrorna vara en majoritetsregering.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten