Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    nihka skrev 2017-03-05 23:48:22 följande:
    Augusti 2014???
    Mm, ett märkligt långt intervall om man ser till S, men det känns mer relavant för M - i och med att det egentligen mest är en jämförelse av förtroendet för M under Reinfeldt med M under Batra.

    Fötroenderaset, tror jag rubriken var. Och februarisiffrorna utgörs i stort av frågor som ställts efter att M brunifierats.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-03-05 23:48:22 följande:
    Augusti 2014???
    En annan intressant aspekt är att De nya moderaterna förmådde inge stort förtroende i regeringsställning, något som inte brukar vara så lätt.

    Medan De bruna moderaterna rasar i förtroende trots att de är i opposition.

    S följer här det vanliga mönstet. Förtroendet för dem minskar när de är i regeringsställning.

    Slutsats. Batra skulle nog lyckas göra självmål även i politikens gärdsgårdsserie.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-03-06 10:34:57 följande:
    Villet svammel, varför skulle Morgan kommentera det hela? Ylva Johansson har redan pudlat och bett om ursäkt. Det är något som verken Janouch eller Åkesson har gjort.
    Olika slags beteende.

    Jag tror inte skrikhögern begriper hur vanliga människor fungerar.

    Har man fel ber man om ursäkt och sen är det inte så mycket mer med det.

    Medan skrikhögerns sätt är att antingen fortsätta tuta eller också låtsas som ingenting.

    Tankefelet skrikhögeraktivisterna gör här är att de utgår från att Ylva Johansson är som dem, och ignorerar det faktum att hon inte är detSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-03-08 21:20:56 följande:
    Här kan man läsa om moderaternas relation till den nämnde sverigedemokraten..

    bloggar.expressen.se/kvp-ledarbloggen/2017/03.../
    Hm, samma person som moderaterna gett en förtroendeställning i kommunen.

    Nu verkar det ju som att de anständiga pertierna kommer att bryta isär den brunblå omfamningen i Hässleholm.

    Inte en dag för tidigt i så fall.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-03-09 21:32:14 följande:
    Ja då är snart moderaterna nere på 15%..

    www.expressen.se/nyheter/demoskop-nu-ar-sd-st.../

    Det är nioterbart att de brunblå laget tappar totalt sett dvs SD lyckas inte kompensera för moderaternas stora tapp.

    Skulle det vara val idag så är det brunblåa laget helt chanslöst.
    Obegripligt att moderaterna inte insåg vad som skulle inträffa om de går i säng med rasister.

    Snart är C större än M.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-03-10 10:31:08 följande:
    Att M tappar väljare när man vill samarbeta med ett parti vars medlemmar beskriver sig själva (jmf med alla andra partiers medlemmar) vid utfrågningar och undersökningar som:

    Mest rädda, mest oroliga, hatar politiker, är politiskt okunniga/ointresserade, dåligt utbildade/saknar utbildning, är arbetslösa och därtill ofta bidragstagare är inte så konstigt.
    Inte när vi samtidigt vet att SD:s väljare har åsikter långt ut på högerkanten och anser att sanningen finns hos Avpixlat, Fria Tider och Granskning Sverige.

    Avpixlat, Fria Tider och Granskning Sverige, blir allt tydligare med att visa sina sympatier med nazismen/nazisterna, så att M:s väljare flyttar över till andra partier är helt logiskt.
    Avpixlat, Fria Tider och Granskning Sverige har alla tre ett tydligt stöd från SD, och de flesta M-väljarna vill givetvis inte bli förknippade med smygnazisterna SD.

    Om M vill återfå sina väljare, så finns inget annat alternativ än att sätta stopp för allt samarbete med SD.
    M måste sparka ut sina bruna SD-kramare som sitter i M:s styrelse, gör dom inte det kommer flykten att forsätta.

    Det är märkligt att M inte tycks se det som händer som speciellt allvarligt, vilket väcker frågan om en framtida sammanslagning mellan M och SD.
    Jag ser det inte som otroligt att de bruna inom M vill se hur stora dom kan bli om dom samarbetar med SD, och om det är möjligt att bilda en regering.
    Alltså en renodlad högerextrem regering där de bruna inom M tillsammans med SD har en gemensam politik.

    Jag tycker M står vid ett tydligt vägval, ska dom bli bruna som SD, eller blå som under Fredrik Reinfeldt:s tid.
    Hur som helst kan dom inte fortsätta som nu, för just nu är dom inget politiskt parti alls, vilket syns tydligt på hur deras väljare reagerar.

    M-väljarna ser ingen partiledare, dom ser en brun styrelse.
    M-väljarna ser ingen M-politik, dom ser en blå-brun sörja med en konsistens som liknar rännskita.
    M-väljarna ser ingen Allians, dom ser en blå-brun röra, där makt är viktigare än politik.
    M-väljarna ser ingen framtid, dom ser andra politiska partier som bättre alternativ.

    Slutsats.
    Det är bara att gratulera de partier som tack vara M:s bruna förspråkare nu fått ett lyft, ett lyft som kommer att fortsätta och där C snart kommer att vara större än M.


    Tror inte det finns så mycket som hjälper, sparkar de ut Hanif Balianerna och byter riktning igen framstår de bara än mer som politikens fyllon som inte vet vart de är på väg när de vinglar fram.

    Det är faktiskt obegripligt att ett parti som åtminstone jag så sent som för några år sen förknippade med intellektuell skärpa, tydlighet och kunnighet på så kort tid har kunnat changera så fullständigt att Hanif Balianerna kunnat övertyga att samarbete med SD skulle innebära att M vinner tillbaka väljare från SD och att de inte förlorar anständiga människors förtroende.

    Vad skulle kunna hjälpa M? Tja, att de vädjar till Reinfeldt att komma tillbaka eller åtminstone någon med fler än tre aktiva hjärnceller som Bildt - samt att de sparkar ut mer än halva partistyrelsen.

    Det kommer inte att ske. Den allt glesare skaran kring Batra får väl tillsammans med henne och Åkesson sjunga nationalsångens "Du tronar på minnen från fornstora dar" där Åkesson associerar till när svenskar såg ut som svenskar och närmaste muslim fanns på landgränsers avstånd medan moderaterna får tänka på den tid då de ledde en regering och enbart M hade 28 procents väljarstöd.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-03-10 13:11:38 följande:

    Här t.ex, kan ni se hur det jag påstår om SD, Avpixlat, Fria Tider och Granskning Sverige hänger ihop: goo.gl/MCLWwm

    Och vilken M-väljare vill bli ses i det här sammanhanget? Ingen givetvis, absolut ingen, om man inte själv är lika brun som SD och dessa tre hatsajter.

    Att bli förknippad med värsta sortens rasiter och högerextremister, som dessutom så tydligt hänger sig åt nazistisk propaganda, det måste vara det mest idiotiska beslut A K Batra nånsin fattat.
    Och att förlöjliga sig själva, med att säga att man bara ska samarbeta i vissa frågor, det gör det ännu värre.
    Det går inte att samarbeta i någon fråga ö.h.t, om trovärdigheten ska finnas kvar hos M, då ett samarbete med ett parti som det högerextrema SD, gör hela deras politik legitim i alla avseenden.
    M blir därmed precis lika bruna som SD, och att påstå annat är enbart löjligt, vilket M:s väljare nu tydligt visar genom att lägga sin röst på andra partier.

    Jag förstår inte hur Batra/M:s partistyrelse nånsin hade kunnat tro nåt annat, och nu envist hävda att M-väljarkår inte förstår vad det handlar om. 
    Batra/M har nu haft många veckor på sig att förklara för väljarna vad det handlar om, och det har dom alltså inte lyckats med.., eller?

    Själv är jag 100% säker på att väljarna förstått, och mycket väl vet vad ett samarbete med SD betyder i praktiken.
    Och det är inget väljarna som lämnat M vill veta av, så är det någon som inte förstår, så är det A K Batra och M:s styrelse.

    Är inte smärtgränsen nådd med ett ras till så låga siffror som 16.6%, ett tapp med 1/3 på bara två månader, då måste det finnas en icke uttalad agenda med det M håller på med.
    Det är ju ett historiskt ras som inget annat parti kan "skryta" med, och skulle få vilket annat politiskt parti som helst att gripas av rena paniken.

    Men M gör i stort sett ingenting för att förhindra ett fortsatt ras, så vad ska man tro, förutom att det måste finnas nåt bakom kulisserna som vi ännu inte vet nåt om.
    Det kan ju inte vara ett planerat parti-politiskt självmord M håller på med, så varför görs då inget för att förhindra ett fortsatt ras?


    Jag tror att du är för konspiratorisk. Det finns ingen dold agenda från M-topparna att se till att moderaterna blir ett pygméparti.

    Ta FL och andra sociala medier, där har vi bombarderats med påståenden att om bara M och/eller S börjar samarbeta med SD så kommer basen för SD:s existens att rubbas.

    Jag tror helt enkelt att M-topparna är så långt från verkligheten att de blev förtrollade - en lyckad benämning i det här sammanhanget där t ex mer än hälften av de som röstar i FL:s i partisympatiundersökningar här röstar SD eller som när RFSL hade en sådan öppen nätundersökning och SD blev största partiet bland homosexuella.

    De blev helt enkelt förtrollade, blåsta, grundlurade - den opinion de trodde de gick till mötes var lika uppblåst som Peter Springares stödgruppSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-03-11 22:02:04 följande:

    Man häpnar över svajigheten inom moderaterna (även om jag välkomnar  att de omprövar strategin att samarbeta med SD).


    "Anna König Jerlmyr, oppositionsborgarråd och gruppledare för Moderaterna i Stockholms stad, anser att partiet har en viktig hemläxa att göra. Kritiken och kraven på en större tydlighet måste tas på största allvar, anser hon.


    Jag tycker att det har varit en olycklig tid, med mycket fokus på det politiska spelet. Därför är det väldigt viktigt framöver att vi för fram politiken, sakfrågorna och berättelsen om Sverige och Stockholm, säger hon.


    Anna König Jerlmyr var snabbt ute och välkomnade partiets nya SD-linje och öppnade också själv för samtal med Sverigedemokraterna. Men efter väljarflykten väljer Anna König Jerlmyr nu allt helt slå igen dörren för partiet.


    Det finns en otydlighet i moderaternas förhållande till SD, men jag vill vara glasklar med att i Stockholm är dörren till SD stängd. Moderaterna i Stockholms stad kommer inte att samarbeta eller förhandla med SD, säger hon". 

    www.di.se/nyheter/kinberg-batra-koper-sig-tid.../


    Ja, besynnerligt är bara förnamnet.

    Vet de ens själva hur de ska förhålla sig till rasismen numer?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Agaton skrev 2017-03-12 11:40:32 följande:
    Jag minns med saknad min korta resa till Nordkorea. Detta är verkligen ett underbart land. Det är ingen som tycker någonting eller tänker någonting, långt mindre säger någonting. Ingen samtalar med "fel" människor eller samarbetar eller klär sig eller klipper sig eller flyttar ihop eller någonting om det inte i förväg är sanktionerat. Ett fullständigt konfliktfritt samhälle och garanterat världens lyckligaste nekrokrati. Dessutom väldigt generöst mot flyktingar och med en positiv attityd mot främmande kulturer. Glöm inte Nordkorea när ni planerar semestern, men ansök redan nu om visum... Det viktigaste av allt, man behöver inta ta med sig några hjälptelefoner, eftersom hjälp är avskaffat.
    Fast jag uppfattar det som att moderaternas resa till Nordkorea har tappat riktningen sedan partiledningen blev uppmärksammad på att resmålet inte var så uppskattat bland oss svenskar.

    Det kunde jag ha talat om för dem innan mot ett blygsamt konsultarvode. Vi som lever i verkligheten vet att rasisternas nätaktiviteter inte har någon direkt motsvarighet bland vanligt folk..

    Vi får se hur det går framöver med Kinberg Batras flirt med Kim Jung-åkessonSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Agaton skrev 2017-03-12 12:01:57 följande:
    Märkligt att ett initiativ att tala med alla demokratiskt valda företrädare i riksdagen skulle vara en resa till Nordkorea? Var det inte det som vi precis klarade ut i mitt föregående inlägg? Vi har inga problem med att vår svängdörrspolitik visavi migranter släpper igenom hundratals terrorister som vi beväpnar med fulla bidrag som betalar deras IS-status, men vi kan inte tala med SD? Ditt konsultarvode får nog trots allt utgå och du får istället studera fundamentalisternas nätpropaganda för att rekrytera och finansiera sin verksamhet.
    Aha, du har missförstått vad schismen inom forna alliansen handlar om.

    Det är förhoppningsvis ingen riksdagsledamot som anser att man inte ska tala med sverigedemokrater.

    Föreslår att du försöker läsa på, om skillnaden mellan att tala med och att samarbeta. Samt att moderaterna ville fälla regeringens med stöd av sverigedemokraterna.

    Den resan till Nordkorea sa C och L bestämt sig till att medverka i.

    Att vi skulle ha en svängdörrspolitik visavi migranter är heller inte korrekt.

    Är du månne lite yr i mössan så här på söndagseftermiddagen eller är det så illa att du tutar med Kin Jung-åkesson och personkulten kring den store ledaren. Många av hans anhängare är liksom tidsresistenta och tycks tro att vi fortfarande befinner oss i hösten 2015.

    Jag kan försäkra dig att det i verkligheten är våren 2017, och Sverige har en EU-anpassad asylpolitik.

    Det lustiga är att under de år jag varit verksam på Familjeliv så finns det knappast något som Åkessons proselyter tutat mer om än att Sverige ska anpassa sig till EU i fråga om flyktingmottagande.

    Åkessonare tycks ha ett guldfiskminneSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten