Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Och väljarna fortsätter att fly den brunblå sörjan.

    Detta enligt Inizio, som ju kan duga om man jämför med Inizios förra mätning.

    Enligt Inizio är också Åkesson storebror inom det brunblå samarbetet medan Kinberg Batra blivit lillasyster.

    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/XmgRn/nya-smallen-for-akb


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-02-16 08:50:27 följande:
    ...och MP backar och är under 4%-spärren samtidigt som KD ligger över. Rödgröna avsevärt mindre än Alliansen.
    Nja, Inizio är ju Inizio och miljöpartister är inte så intresserade av knapptyckningsaktiviteter, så just detta kan man nog bortse från.

    Däremot är det oroande att KD verkar växa på grund av det blåbruna samarbetet mellan M och SD, de ökade ju även i Sifo och Demoskop.

    Vilsna före detta moderater skulle jag tro.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-02-16 09:16:57 följande:
    Följande studie från Göteborgs universitet visade på motsatsen:

    www.valforskning.pol.gu.se/digitalAssets/1500...
    Aha, hur motiverar de att MP alltid får lägre resultat från självrekryterade paneler än slumpmässigt utvalda?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2017-02-16 12:53:23 följande:
    Vad tror du om invandrarnas bidrag till problemen inom skola, sjukvård och rättsväsende.

    SD lär få över 20 % i valet 2018. Helt på andras meriter.
    Dt skulle jag inte vara så säker på, tror du bortser från Trumpeffekten

    Wilders backar ordentligt i den senaste opinionsundersökningen i Holland. 

    På ett plan tror jag Trump var det bästa som kunde hända Europa. han lyckas få allt fler att inse hur galet okunnig och inskränkt högerpopulismen är.

    Jag tror att M och SD tillsammans får högst 30 procent vid valet 2018.

    www.svd.se/wilders-backar-i-opinionen-infor-valet/i/senaste
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2017-02-16 11:57:16 följande:
    Ja, det här med genetik är mest bara en intressant hobby. Kul att studera hur folk har rört sig över Europa sedan människan kom hit för 45 000 år sedan. Fascinerande att se hur genetiken nu konfirmerar en del av arkeologernas idéer och sågar en del med fotknölarna. Ja, det verkar som att indoeuropeiskans urheimat faktiskt var den tidigare föreslagna var yamnaya-kulturen norr om Svarta Havet. Nej, jordbruket spreds inte genom kulturell disseminering - det var bönder som emigrerade. Men jag håller med om att kulturmönster är viktigare.

    Och annars håller jag med om det mesta du skrivit. Jag vill gärna ser en större medvetenhet och acceptans för vår kulturella särart. Och den reaktionära attityd som sprids genom den nya populismen innebär ett brott mot vårt kulturarv. Men jag anser att svenskarna är ett folk med samma rättigheter som andra folk - med suveränitet över vårt geografiska område och med rätten att bevara och utveckla vår särart i den takt och på det sätt som vi finner för gott. Den gränslösa vänsterliberalismen (populismens motpol och raision d'etre) verkar inte hålla med om den saken.

    Men "abortmotståndare" var väl att ta i? Så vitt jag sett handlar det om var på en skala en punkt skall sättas. Skall den sättas på 12 eller 18 veckor? (Eller vilka siffror det nu handlar om.) Att kalla det ena gänget "abortmotståndare" och det andra för "kampgruppen för kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp" är lite för polariserat. Båda grupperna menar att kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp, till en viss tidpunkt, vid vilken båda grupperna blir abortmotståndare. Det borde bara vara att ta ett medicinetiskt beslut så vore saken avgjord.
    Vad menar du då med svenskarna som folk, inte din genkarta antar jag utan det du ser som vår kulturella särart. I så fall något du också ser som föränderligt och där influenser utifrån som påverkar oss enligt dig (och mig) är idéer, tankar, levnadssätt som i inte främst är kopplat till invandring.

    Vet inte om det var så mycket till överdrfgt att skriva abortmotståndare, du vill väl begränsa invandringen men inte fullständigt - om jag minns rätt. Misstycker du mer eller mindre om jag kallar dig invandringsmotståndare än om jag kallar dem som vill begränsa kvinnors aborträtt för abortmotståndare?
    JTA skrev 2017-02-16 15:30:19 följande:
    Nog fel att jämföra USA och Sverige, olika förutsättningar och olika problem. Om Wilder har hejat på Trump lär han få ångra det. Men Åkesson har inte hejat på Trump så parallellen håller ändå inte. Och Åkessons och Trumps karaktärer är ju inte precis liknande, det kan ju inte ens du tycka.

    Den som lever får se.
    Fast jag jämför inte. Just för att Europa inte är som USA har vi så mycket lättare att känna löje över en okunnig skrävlande högerpopulist som Trump - men jag tror inte att vi har så stora problem att känna igen våra egna högerpopulister i honom. Okunnigheten, kvinnoföraktet, hatet mot feminism, abortmotståndet, avskyn/föraktet%rädslan för det okända, allt som är annorlunda har de gemensamt, liksom personkulten.

    Det kanske bara är en from förhoppning - men jag tror att Trumpepoken kommer att innebära att högerpopulismen drabbas av en backlash, att allt fler kommer att börja tänka på egen hand i stället för att bara skräna ut floskler och fördomar.

    Jag tror att Le Pen kommer att få rejält med stryk i Frankrike, att wilders kommer att förlora i Nederländerna - att högerpopulismen kommer att minska i betydelse i hela Västeuropa, om än inte i de länder som ingick i gamla Sovjet.

    Och jag tror att Sverige kommer att fortsätta utvecklas i samma riktning som tidigare med fokus på tolerans, på den enskilda individen och i riktning mot att religion är ett privat och personligt förhållningssätt, inget samhällsfenomen.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2017-02-16 19:51:49 följande:
    Sitter på mobilen så det är svårt att skriva längre texter. Låt mig bara säga att ni verkar tro att populismen uppstått av sig självt, utan orsak. Och när populismen självdött är också hela problemet borta. Det torde vara ett stort misstag. Exemplet SD borde ha lärt er något. Så många klantskallar och misstag. Och att kalla Åkesson skränig är ju löjligt, mindre karismatisk partiledare är ju svårt att tänka sig. Media har länge gjort allt de kunnat, ändå växte från 5,9 till nuvarande 15-20 procent. Problemet som de inte insåg, och ni nu fortfarande inte förstått, är att SD:s och populismen framväxt har en ORSAK och den försvinner inte hur mycket skit om SD man än lyckas dra fram. Ni förstår inte hur SD kan söt då framgångar för ni förstår inte vad folk ser och känner. Ni har helt enkelt allt för dålig kontakt med verkligheten.
    Klart att populismen inte är densamma över tid och att den inte upphör i och med att den nuvarande högervågen alltmer blir till plask i ankdammen.

    Liksom att de bakomliggande faktorerna som triggat den här vågen kommer att finnas kvar och det kommer alltid att finnas personer vars verklighet är så inskränkt att de inte kan eller vill se annat än att det är invandringen som är roten till allt ont.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2017-02-16 23:50:03 följande:
    Det är inte populismen som kvarstår, det är orsaken till den som blir kvar. Det finns en orsak till att SD vuxit så snabbt, trots att SDarna är så klantiga och partiledaren så otydlig och frånvarande.

    Man behöver inte tycka att invandring är roten till allt ont för att vilja rösta på SD. Det räcker långt att inse att invandring av den typ och volym vi haft ett bra tag inte är försvarbar, och att inga andra partier vill ta den frågan. Det räcker att se att verklighetsbeskrivningen som de övriga partierna står för stämmer dåligt med vad man ser själv varenda dag. Man måste förstå att många i det här landet inte vill ha den förändring som etablissemanget genomför.

    Nu har situationen förstås förändrats det senaste året. Sossarna och MP har redan implementerat mycket av SDs asylpolitik, och den är tråden handlar om att M har närmat sig SD. Men i den här branschen är det inget vidare att vara tvåa på pucken så SDs popularitet lär så vitt jag kan förstå bestå. Sorry.
    Kort svar, just nu iallafall.

    Nej, det finns väl få om ens någon somverkligen anser att invandring är roten till allt ont, men i den populistiska retoriken framställs invandringen ofta som om den vore det.

    Påståendet att populister ger - och vi ha - enkla svar på komplicerade frågor är trots att det är uttjatat relevant.

    Den främsta orsaken till högerpopulismens framgångar är enligt mig att den relativt ostört har fått muta in invandring som sitt eget område - det vill säga att den har fått möjlighet att ge ett enkelt svar till människor som av olika orsaker känner sig rädda, åsidosatta, förfördelade etcetera.

    Själv ser jag mig som ateist på det här området, jag skulle inte ens vilja tro på att det handlar om invandring om jag kunde. För mig handlar det i stället om en framtidsoro mot bakgrund av de enorma förmögenhetsomfördelningar som skett, mot bakgrund av globaliseringen, mot bakgrund av ökande klyftor mellan land och stad, mellan "fattiga" och rika och mot bakgrund av klimathotet.

    Om du är intresserad av genetik så kanske du också är intresserad av biologi. Bland många djur finns det ett beteende som innebär att de gör något helt irrelevant inför en situation de inte kan hantera, fåglar kan börja putsa fjädrrna i stället för att reagera som de "borde".

    Högerpopulismen modell SD är ett putsbeteende.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2017-02-17 14:43:26 följande:
    Det är möjligt att beblandning innebär ökad fred. Mångkultur innebär dock inte blandning, utan segregation. Det är inte en teori utan vad vi faktiskt observerar. Det är välkänt att tilliten människor emellan är lägre i ett segregerat samhälle. Eller med andra ord: Möjligheterna till fred är lägre i ett mångkulturellt samhälle. Det kan vi också observera genom otaliga exempel världen runt.
    Har du inte ett lite väl smalt åsiktskorridorfokussikte när du skriver att mångkultur innebär segregation.

    Integration skulle jag vilja påstå, åtminstone där jag bor och där jag jobbar, iofs varken bor eller jobabr jag i Tensta.

    Men Sverige och invanding är så mycket mer än Tensta.

    Har du förresten, apropå Tensta, tagit del av den senaste statistiken över sysselsättningsgraden i områden som Tensta, den har stigit markant de senaste åren.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2017-02-17 15:59:46 följande:
    Mångkultur, dvs att poängtera och förstärka skillnader i kultur och etnicitet mellan folkgrupper i samma politiska enhet, innebär definitionsmässigt mindre samhörighet och gemenskap. Varför upplever du att mångkultur i sig skapar integration?

    Ja, jag har noterat att DN verkar ha lyckats att skapa en något sånär balanserad undersökning. Anmärkningsvärt med tanke på deras program för agendasättande journalistik (läs: fake news). Trenden tycks vara positiv, men startar förstås på en mycket låg nivå. Också oklart vad som räknas med sysselsättning.
    Hm, det låter illa med den där mångkulturen - är det Beirut under inbördeskriget du syftar på?

    Det är lite förvirrande med begreppet eftersom det varkar som att så gott som alla lägger in en egen innebörd i det, ett gott skäl till att jag aldrig använder begreppet.

    Jag har läst diskussionen mellan dig och Nihka lite slarvigt, men där menar du ju närmast att det är assimilation vi tillämpar.

    Knepigt även med betydelseskillnaden integration-assimilation - jag brukar tänka mig assimilation som kravet på fullständig anpassning till den nya kulturen medan integration kräver anpassning till språk, lagstiftning och vissa andra kultturella företeelser.

    Utifrån den innebörd jag lägger i begreppet så kunde integrationen ha fungetar bättre de senaste decennierna, men framförallt sämre.

    Däremot är ju du och jag överens om att de kulturer/individer som ska integreras/borde ha integrerats har haft ganska liten påverkan på majoritetskulturen.

    Många högerpopulsiter fruktar ju att de invandrade kulturerena/individerna ska förändra Sverige i en riktning som går mot mindre tolerans, mindre sekularitet och större fokus på tänkta grupper/värderingar på bekostnad av enskilda individers rätt att fritt få orientera sig i värderingsöverflödet.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-02-17 18:34:12 följande:
    Att mångkultur innebär segregation är ett mantra som SD mfl upprepar för att man själva VILL stöta bort allt man ser som "främmande". När de själva stöts bort pga av sin främlingsfientliga syn blir man upprörd över att bli "marginaliserade". Man kan liksom inte förstå att en attityd som stöter ut andra kan få en att själv att stötas ut. Det är mycket, mycket märkligt.

    Undrar just hur lång det kommer att gå med sammansmältningen av M och SD. AKB hade ju en tänkt gräns där, men vad sedan väljarna lägger in i det är ju en annan sak. Jag sätter gränsen vid beröring. För har man väl börjat samarbeta så har man.
    Mm, mångkultur ur ett främlingsfientligt perspektiv brukar vara synonymt med något som innebär att alla kulturer har samma rätt och existensberättigande i Sverige.

    Tar man upp exempelvis SFI - språkanpassning till Sverige - eller lagstiftning brukar man sällan få ett vettigt svar. Ibland kan det komma något om sharialagar i förorterna eller något liknande.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten