Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-02-23 10:59:41 följande:
    Intressant! det ger följande mandatfördelning vid olika typer av block:

    1) S+MP+C+L 48,40 2) S+V+MP 39,40 3) C+L+M+KD 39,00 5) M+SD 37,60 4) C+L+M+KD 35,90
    Ja, eller egentligen mer än 50 procent för en mittenregering 48,4/ (100 - (3,1+0,8)) ger över 50 procent.

    Ett annat alternativ skulle vara en Ola Ullsten-lösning, d v s en liberal minoritetsregering (C och L) som släpps fram av de rödgröna för att undvika en förbruning av politiken.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-02-24 00:52:02 följande:
    Några andra tomtar spred lögnen "Sverige håller på att gå sönder" härom året. Vet dock inte om det nådde en internationell publik men det skulle inte förvåna.

    www.svt.se/nyheter/val2014/socialdemokraterna...
    Hm, inte om inte de du betraktar som tomtar inte skrev en dabattartikel i Vall Street Journal.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-02-24 23:08:12 följande:
    Aha, att jämföra två debattartiklar som målar upp en negativ bild av tillståndet i landet går inte för sig men i nästa andetag är det inget problem att jämföra artikelförfattarna med Quisling?

    Annars ser vi ju ett ökat intresse för Sverige i utlandet nu när Trump använder oss som exempel. Det skulle väl kunna leda till att man i utländsk media tar in fler debattartiklar skrivna av svenskar än vad man annars hade gjort? Vi kan också få fler reportage från Sverige i utländsk media och det är väl positivt?
    Ja, Nils Bildt har ju rean blivit intervjuad i Fox.Skrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-02-24 23:16:19 följande:
    He he... det har ju strömmat in hyllningar till Fredrik "Det sovande folket" Reinfeldt från bl.a. S-håll den senaste tiden. Någon på aftonblaskan tyckte till och med att det borde resas en staty över honom. Nästa steg blir nu alltså att hylla Carl Bildt Glad
    Äsch, du är bara sur på Bildt för att han inte insisterade på att kvinnorna som ingick i hans delegation till Iran skulle vara slöjfria.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-02-26 09:19:07 följande:
    En spännande utveckling.

    Socialdemokraterna har alltså precis lyft tanken på ett Sanningsministerium för att se till att "fakta" och "sanning" sprids.

    Kommer då Morgan Johansson att kräva att detta Sanningsministerium inte skall "förtränga sånt som talar för den motsatta bilden"?

    Och givetvis kan ingen i sak visa på vad som är "lögner" i det SD skrivit i artikeln.
    Nja, nu förväxlar du väl Morgan Johansson med TrumpSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nattuw skrev 2017-02-26 19:20:18 följande:
    Jag tillhör de som kan ha två tankar i huvudet samtidigt och tycke det är intressant att svensk inrikespolitik helt plötsligt har vävts samman med amerikansk inrikespolitik. Och jag är en av de få som inte tagit upp den nya svenska nationalsporten "känna sig kränkt".
    Hm,

    Vi sverigevänner är stolta över vårt land och rättar gärna det lögnaktiga patrasket när de utövar sin favoritsysselsättning att kasta skit på Sverige.

    Men kränkta, nja. Nog tror jag att de flesta kan uppskatta komiken i att de som kallar sig patrioter och nationalister lider av en konstant illaluktande brun ord-diarré av sverigekritik.

    Och så en glädjande nyhet. Sverige har förstås EU:s högsta sysselsättningsgrad, en av flera orsaker till att Sverige i det hela är ett så framgångsrikt land.

    Man blir ju nästan så stolt över att vara svensk att man skulle vilja skriva svensk med versalt S som en annan sverigedemokrat. Men det vore att nog att ta i ändå Solig

    www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-starkaste-arbetsmarknaden-i-hela-eu
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-02-27 21:10:51 följande:
    Efter ommöbleringen i Hässleholms kommunledning ikväll har vi fått en ny intressant formulering i den semantiska debatten om vilken typ av samarbete som egentligen ska kallas samarbete:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sverigedemokr...

    Socialdemokraternas avgående ordförande i kommunstyrelsen, Lena Wallentheim (S) säger att det är uppenbart att moderater och Sverigedemokrater har "gjort upp i kulisserna" om ett samarbete för att kunna ta makten i Hässleholm.

    - Vi har inget formellt samarbete med Moderaterna men i praktiken blir detta en valteknisk samverkan, säger Patrik Jönsson (SD).

    Moderaterna får ordförandeposterna både i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Sverigedemokraterna får vice ordförandeposterna.
    Nu var det ju förvånansvärt stor andel av M:s kommunpolitiker som sa nej till närmare samarbete med SD i en undersökning media berättade om idag.

    Så Kinberg Batra kan få problem med att kränga brunsås till de lokala M-avdelningarna.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten