• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    LitenBlomma skrev 2018-09-17 19:21:43 följande:

    Det gick bra! Han kröp runt och undersökte. Bara 5 andra barn där idag och 3 pedagoger, lugnt och skönt.


    Vad skönt! Och vad lyxigt det låter! Ser inte alls fram emot förskolestart. Är på jobbet en dag i veckan just nu och jag trivs bättre hemma.

    Åh vilken sötnos Musetti! Med fin jacka.

    J har tagit något steg själv både idag och igår. Spännande. Jag har trott att det skulle dröja eftersom han är ganska försiktig, men eftersom han blir 11 månader här i veckan gissar jag att han går innan 1-årsdagen.
  • Linnnn

    Väldigt söt erijon! J gillar också att gunga, men trots att vi har en lekpark precis utanför huset (perfekt när han blir lite äldre och jag ser honom från köksfönstret ) blir det inte så jätteofta. Tur att han tycker om att trycka igång disk- och tvättmaskinen också för det gör vi ofta...

    Tror att jag njuter så mycket av att vara hemma för att jag jobbar lite grann. Jag tyckte det var lite tråkigt att bara vara hemma med ett barn, men med två eller fler behöver man inte fundera vad man ska fylla ut dagarna med...

    Nu har jag äntligen bokat tid för att gå och titta på två fsk i närheten. Hur går det för dig och Charlie Litenblomma?

  • Linnnn

    Grattis Edvin! Vad kul att han blev så glad. Och härligt med pussar - särskilt med stängd mun

  • Linnnn

    Vad skönt att det gick att lösa så Litenblomma. Inte så skönt för plånboken, men de är ju bara små en gång. Förstår att det var ett jobbigt samtal. Jag har också dåligt samvete över jobbet. Har varit hemma i snart ett år och jag vet att de har svårt att få ihop det. Att ha vikarier och nyanställda ger ofta merjobb hos oss. Hoppas du får ihop det med pluggandet. Studenter med barn brukar vara mycket mer strukturerade än andra (man har förstås inte så mycket val...).

  • Linnnn

    Tycker att J blivit så lång och smal. Han som var värsta tjockisen och vägde 9 kg vid 4 månader. Borta är feta babylåren och jättemagen.

  • Linnnn
    erijon skrev 2018-09-27 11:34:33 följande:

    Edvin är också långsmal :/ men det brukar de ju bli kring året.


    Skönt att höra! Han är ju inte precis mager..., men det blir så tydligt när han var rund som en boll tidigare.
  • Linnnn

    Tror precis som lisohl att det är vanligt att barnen i perioder "glömmer" sånt som de tidigare klarat. Och Edvin säger och har ju sagt ord. Upprepar jag ett ord flera gånger för att jag tänker att J ska härma så skrattar han bara. Tror att vi får vänta ett tag till innan första riktiga ordet här.

    Vad skönt att du kan jobba hemifrån så mycket FiaW även om jag förstår att det kanske är lättare med ett jobb på närmare håll. Nu har du ju mer tid att fundera och kanske leta jobb.

  • Linnnn

    Vi kommer också bjuda familjen på Js kalas. Mellanbarnet fyllde år i helgen och vi ska hinna med hennes kompiskalas innan J fyller år också.

    Kikade på en fsk förra veckan och ska på ett till besök den här veckan. Där jag var förra veckan får inte ens alla med syskonförtur plats, men jag tror det ser ungefär likadant ut överallt här i närheten Det var fint med egen kock, ateljé och våtrum, men för små lokaler för de minsta och 15 barn på 3 personal. Ser det likadant ut med bemanningen hos er?

  • Linnnn

    Nej men fy Litenblomma! Hoppas verkligen hon mår bättre nu! En kompis barn fick neuroborrelios och det var jättejobbigt.

    Skönt att det fungerar så bra med fsk.

    Jag var på ett till besök på en fsk i veckan och där var det lite bättre bemanning, 3 på 13 små barn, men mer slitet, mindre gård o dyl. De flesta föräldrar har bra saker att säga om sin fsk och jag har bara pratat med enstaka som bytt. Kanske ligger det mest hos mig som önskar att jag slapp lämna bort honom innan han kan prata ordentligt och på riktigt är intresserad av kompisar...

  • Linnnn

    Vad härligt att kolla utvecklingsstegen nu... När de var små varade de i några dagar och nu läste jag precis att det är 26 dagar till slutet av steg 8 När J var liten plutt visade sig stegen dessutom genom att han sov mer än vanligt. Han sover fortfarande väldigt mycket dagtid, men nu har de sköna nätterna sen två dagar ändrats till stökiga historier med många uppvak. Hoppas inte det varar i 4 veckor till... På dagarna är han däremot väldigt glad och nöjd. Hur har ni det just nu?

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här