• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Grattis till 1-åringen FiaW! På fredag är det dags här.

    Vad skönt att ni är klara med renoveringen och skönt att du kan åka iväg en sväng Musetti.

    J hade tre dåliga nätter, värsta natten vaknade han flera gånger i timmen, men sen sov han helt plötsligt hela natten natten efter?! Han har sovit någorlunda senaste nätterna och det har räckt att plutta in nappen, men inte lika bra som tidigare.

    J har nästan helt slutat amma. Brukar bara bli en gång per dag. Han verkar helt enkelt inte särskilt intresserad. Båda de andra barnen har jag ammat betydligt längre, så det känns lite oväntat.

  • Linnnn

    Vad köper ni/har ni tänkt köpa för vinterskor? När de stora var små hade vi alltid kuomas skor. Jag älskade dem eftersom de är lätta, superenkla att ta på, sitter bra och är riktigt varma. Nackdelen är att de inte är vattentäta, men det var inget problem då vi bodde i Norrland och hade riktig vinter. När vi bott här har vi testat viking och superfit. De har också varit bra, men varken jag eller barnen har gillat dem lika mycket. Ofta har det dessutom slutat med att de traskat runt i sina Slusher större delen av vintern eftersom det bara är att sticka ner foten i dem, men jag tänker att en liten 1-åring behöver varmare skor?

  • Linnnn

    J har också varit förkyld och haft feber några dagar, inte bra för någons sömn. Hostan är värst.

    Att Edvin redan håller på att få kindtänder! J har fortfarande bara två...

    Han går ganska vingligt än, så har han bråttom någonstans går det fortfarande snabbare att krypa.

    Idag ska jag till jobbet, men är inte vidare pigg

  • Linnnn

    Gillar också skotips! Och skönt att det fungerar med plugg och fsk Litenblomma.

    Vi var på 1-årskontroll idag. Vikt och längd i stort sett oförändrat sen kontrollen vid 10 månader.

    Vi har fått ärva en åkpåse modell Carlobaby. Just nu fungerar den bra, men gissar att den är lite för kall i vinter. Vi hade barnsovsäck när de stora sov utomhus vintertid, men det kanske inte behövs här.

  • Linnnn

    Jobbigt med vaccineringen. J blev väldigt dålig första gången, men nu märkte jag inget alls.

    Bra med fler tips! Jag tänker lägga pengar på skor och vantar (svårt att hålla händer och fötter varma), men köpa en billig overall. Det räcker om han är varm och torr. När han är mer rörlig och går på fsk blir det viktigare att den tål slitage.

  • Linnnn

    Ja, känns som att förkylningssäsongen börjat Märkte idag att J är väldigt svullen på ena låret, så någon reaktion fick han visst på vaccineringen ändå. Sömnen går upp och ner, vissa nätter ganska bra, andra dåliga.

    När det gäller barnens kläder får man anpassa efter vad man brukar göra. Ska man hänga i pulkabacken flera timmar behövs många lager, men räknar man med att det mest blir sitta i vagnen kalla dagar behövs inte lika mycket. Där vi bodde tidigare sov barnen ute på fsk om det inte var kallare än -20. De flesta dagar funkade det ändå bra med vanliga kläder, fleece eller yllekläder och overall. Riktigt kalla dagar var det underställ, tjock ylletröja och yllebyxor (stickade) och overall. Här blir det sällan lika kallt (någonsin?).

  • Linnnn

    Vad skönt att det löst sig med jobb erijon! Det är tufft att behöva tänka på pengar hela tiden. Egentligen ville jag nog säga med mina tidigare inlägg att man klarar sig långt med fleecekläder och overall, så länge man kompletterar med varma vantar och skor. Det är ändå händer/fötter och ansiktet som begränsar hur länge de små kan vara ute. Om man stickar eller har snälla släktingar som gör det är stickade yllekläder allra bäst tycker jag.

    J har också haft en period när han ätit mindre än vanligt trots att det inte kommit en enda tand. Det verkar vara fart på Edvin. J gillar när vi sjunger, men han är inte med och gör rörelser än.

    Vi ska till Kolmården på halloween.

  • Linnnn
    LitenBlomma skrev 2018-10-29 22:27:15 följande:

    Ja men jag kan ändå rekommendera det. Det är intensivt 7-11 plus lunchvilan, 3 dagar veckan. Resten av tiden är jag ju ledig. Det är som 1år extra föräldraledighet!

    Grattis till jobbet Erijon!!


    När du beskriver det så låter det väldigt lyxigt Försöker övertyga mannen att det är en bra idé att vi delar på ledigheten tills aug nästa år, men tror inte jag kommer att lyckas...

    Jag velar också över skor Musetti. Har t o m varit och provat med J... Kavat yxhult är lätta att gå i och sitter bra, men jag kan inte låta bli att tycka att de känns för kalla. Har ett par höstskor från kavat som får fungera ett tag till.
  • Linnnn

    Ja, det är inte alltid så lätt att ha barn... Mina barn har inte haft så mycket problem när tänderna kommit, men de har alla varit förhållandevis sena. Däremot har alla haft problem med välling, så det har de i princip inte ätit. J får gröt vid 19-tiden och sen äter eller dricker han inget förrän det är dags för frukost. Kanske kan du utesluta vällingen på natten och ge något annat en period på kvällen erijon, även om jag förstår att välling är smidigt.

    J äter frukost, lunch, middag och gröt på kvällen. Ofta blir det något mindre mellanmål på fm och/eller em, men inte alltid. Jag vet inte riktigt hur mycket han får i sig eftersom han äter själv. Igår var vi på restaurang och då matade jag honom. Åt då en hel burk för barn 1 år, men han är inne i en period då han äter mer just nu, så hade det varit för en vecka sen hade han kanske ätit halva... Han ammar ofta en gång på fm.

    Här väljer man tre alt till fsk och ingen jag pratat med har fått plats på någon av dessa i januari. Antar att det är ännu värre i vår En kollega blev erbjuden plats två mil hemifrån... Har ställt J i kö idag, men hoppas mannen ska tänka om...

    Angående nattamning så är det nog bara att välja på att fortsätta amma eller ha en natt (eller kanske flera) med mycket skrik och gråt (och aldrig ge upp om man bestämt sig).

  • Linnnn

    Nej, han låter inte svältfödd FiaW Jag har inga bra tricks för hur man gör. Jag vill också trösta mammiga barn. Mitt andra barn hade en period då jag inte fick försvinna ur sikte, men de andra två har inte varit så. Känns det för jobbigt är det bättre att vänta. Det kanske går lättare att sluta nattamma när du inte är hemma (för visst skulle du sova borta snart?)

    Vad skönt att du kom på en lösning erijon. Och bra att styra över till ett sovpass inför fsk. J sover 1-2 h två gånger om dagen fortfarande, tror han måste komma i säng tidigare om jag ska styra om till ett pass.

    Igår hade vi en heldag på Kolmården, 8 timmar! Alla barnen var otroligt nog glada hela dagen.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här