• Anonym (Frustrerad)

    Jag njuter inte av sex. Tips?

    Hejhopp! Jag är i ett förhållande sedan ca 10 månader tillbaka och har därmed "blivit sexuellt aktiv" (ett dumt uttryck men ni förstår vad jag menar). Jag såg verkligen fram emot att ha sex med min pojkvän för första gången, men upptäckte till min förvåning att det inte kändes bra. Hade inga höga förväntningar men, ni vet, hela grejen är ju att sex ska vara skönt så jag liksom förutsatte det. Bekymrade mig inte så mycket om det först då jag tänkte att det väl berodde på hur oerfaren jag var, men nu när det gått ett tag börjar det bli frustrerande. Till saken hör förresten att det är ett distansförhållande så jag har inte spenderat 10 månader i sträck med pojkvännen och har därför inte 10 månader av erfarenhet :P


     


    Har försökt googla efter tips men det är föga hjälpsamt. "Tala om för din partner vad du gillar!" - Hur ska jag veta det när jag saknar tidigare erfarenheter? Hela problemet är ju att jag inte vet själv! "Onanera för att lära dig hur du kan uppnå njutning!" Det har jag gjort i många år och det fungerar hur bra som helst, känns helt fantastiskt. Men jag har ingen aning om hur jag ska uppnå samma njutning med en partner, det är ju liksom en annan sak så jag kan inte riktigt dra så mycket nytta av soloerfarenheter.


     


    Som ovan nämnt så har jag inga problem att tillfredsställa mina egna behov och har gjort det i åratal, så detta handlar inte om sexuell frustration på det viset. Det känns bara som att jag går miste om en nivå av intimitet då jag inte kan dela den där njutningen med min pojkvän. Sex ska ju vara ömsesidigt, och i nuläget är det väldigt ensidigt. Till en början var det mest bara lite av en besvikelse att jag inte kunde njuta av sex, men nu när det gått ett tag och jag fortfarande inte listat ut hur jag ska göra börjar det bli riktigt frustrerande och upprörande.


     


    Har spenderat många sömnlösa nätter åt att ligga med tårar i ögonen och googla "how to enjoy sex" på mobilen - ibland bredvid min pojkvän i sängen efter att han somnat - och det börjar verkligen påverka min psykiska hälsa :/ Jag känner mig så otillräcklig, nästan defekt, jag känner att jag missar en viktig del av mitt förhållande... Någon som har tips för vad jag kan göra? Vet inte ens var jag ska börja, jag vet inte vad jag gör för fel, jag förstår inte varför det inte fungerar! Jag vet ju att jag KAN uppleva enorm sexuell njutning så varför går det inte med min partner???


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-01-18 22:45
    UPPDATERING: En del i problemet som jag är väldigt medveten om är att jag inte alls tycker om att be min pojkvän om saker. Till 90% handlar problemet såklart om att jag inte ens själv vet vad som fungerar så jag kan inte hjälpa till så mycket utan måste prova mig fram, men övriga 10% skulle jag kanske kunna få till bättre om jag bara bad honom om mer... Men jag är inte ett dugg bekväm med det, så om någon har tips vore det fantastiskt! Jag ska förklara vad jag menar.

    Orsaken till att jag drar mig för att be honom om något (oavsett om det rör sig om något större som att be om oralsex eller något mindre som att bara be honom göra något lite annorlunda) är att jag verkligen avskyr tanken på att han skulle göra något bara för att jag vill det. Jag vill känna mig åtrådd och jag vill känna att han gör saker som han genuint vill. Därför låter jag honom oftast göra typ vad han vill och bara hänger med, för då vet jag att han gör det han själv vill. Om jag bad honom om något skulle det kännas konstigt eftersom att jag vet att han gör det bara för min skull, det gör mig obekväm. Känns lite som att som fullvuxen människa be någon att skära upp ens mat, och sedan obekvämt sitta och titta på medan personen hjälper till med något som man är full kapabel att göra själv och förmodligen även skulle göra bättre själv. Jag BEHÖVER ju inte hans "tjänster" och skulle kunna ge mig själv mer njutning än han någonsin kan ge mig så det känns jättekonstigt av den orsaken också. Helt genuint så är jag hellre utan det jag vill ha än att få honom att göra det bara för min skull. Även om han skulle vara 100% okay med det så är det inte tillräckligt för mig, jag behöver att han verkligen vill det själv och är entusiastisk, vilket det känns som att jag bara kan få om jag låter honom ta egna initiativ. Jättedumt, jag vet...

    Så tips för att bli bättre på att instruera honom och be om saker vore superbra! Vill dock återigen vara tydlig med att det inte skulle lösa i närheten av alla problem, för huvuddelen i problemet är fortfarande att jag inte ens själv vet vad som fungerar. (Vilket förresten också bidrar till att jag inte vill be om något, för om jag exempelvis skulle be om oralsex och kanske också instruerar honom men sedan fungerar det ändå inte så skulle det kännas hemskt att bara "nä det räcker, du kan sluta, det här går inte")
  • Svar på tråden Jag njuter inte av sex. Tips?
  • Anonym (Frustrerad)
    New Dawn skrev 2019-04-03 20:26:37 följande:
    Du måste ändra inställning, det är grejen. Inte det lättaste, men det är där problemet till stor del sitter, upplever jag.
    Så exakt vilken del av inställningen behöver jag ändra och hur ska jag gå tillväga med det?
  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (Anonym idag) skrev 2019-04-03 20:56:19 följande:

    Jag måste säga, när jag läser din beskrivning - precis så var det för mig också. Och det var så i några år. Sedan gick det plötsligt (efter att jag hade fått barn, konstigt nog). Men jag märkte också att det var överskattat, för att klitorala orgasmer ändå är mer intensiva och det finns många sätt att njuta och att få orgasm, oavsett om det är genom samlag, manuellt, oralt.

    Med en del partners går inte det ena, med andra går inte det andra. En del män kan vara bra på att stimulera med handen, andra är dåliga på det. Min nuvarande partner har inte lätt för det och potensen börjar också avta (vi är båda över 50), men det är inte så viktigt längre. Även om vi kör med vibrator för det mesta, så kan partnern alltid göra något, t.ex. stimulera bröstvårtorna. Man ska inte vara så fixerad vid att det måste vara samlag och att man måste få orgasm då. 

    Det är också ganska olika i olika perioder i livet. Jag tycker du ska göra det som funkar för dig just nu. Och om det är att du eller din partner stimulerar dig med handen, så kör det! Det kommer att ändras ändå, du kommer att gilla nya saker. Men att göra något som du inte njuter av alls - varför göra det??? Eller gör det för hans skull om han sedan stimulerar dig så som det funkar för dig. Men förvänta dig inte att du måste få orgasm av just det. 


    Jag köper absolut att penetrerande samlag inte leder till orgasm för de flesta kvinnor så det är inget jag väntar mig (även om det absolut vore kul om vi kunde nå dit en dag!). Däremot är ju inte problemet här bristen på orgasm under samlag. Problemen är brist på njutning över huvud taget. Samlag känns inte skönt alls - d.v.s. inte bara att det inte leder till orgasm utan det get mig verkligen ingenting - och andra former av sex såsom händer och tunga är föga hjälpsamt. EN gång har han lyckats med handen, vilket var för några veckor sedan (vilket också fick mig att tjuta så pass att jag hela nästa dag var för generad för att lämna sovrummet, då hans rumskompisar absolut måste ha hört mig så jag ville inte möta dem, haha). För några dagar sedan försökte han göra samma sak igen men lyckades inte.

    Han gör ganska sällan något med händer eller tunga och när han väl försöker så varar det inte länge alls och ger mig ingen eller väldigt lite njutning. Innan vi träffats första gången brukade han säga och skriva en hel massa spännande saker som han minsann skulle göra, men det har han sedan aldrig gjort. Minns specifikt att han en gång sa att han skulle ge mig några orgasmer innan han ens kommer in i mig (vilket lät väldigt tilltalande, dels eftersom jag såklart redan visste att de flesta kvinnor inte kan få orgasm av samlag så det bör man sköta före eller efter, och dels för att jag vet av egna erfarenheter att penetrering känns skönare när man redan fått orgasm). Har han sedan gjort det? Icke. Det får det att kännas som om han helt enkelt bara säger sådana saker för att göra mig upphetsad men sedan i stunden antingen glömmer han det eller så har han inte lust att faktiskt göra det på riktigt. Jag vet inte. Hur som helst så skulle jag absolut köpa att jag får min orgasm antingen före eller efter själva samlaget men det händer aldrig, och återigen så borde ju samlaget ändå kännas rätt skönt även om det inte leder till orgasm. Jag förstår inte varför jag känner i princip ingenting alls!
  • Anonym (Kvinna55)

    Har haft ett fyrtiotal män i mitt liv och har aldrig kommit av enbart penetrering, 4 av dessa män har lyckats slicka så jag kommer. Jag gillar ha sex, kramar, kyssas, ge o få oralt, knulla vaginalt och analt, så jag njuter av att ha sex med män. Jag använder mig av bästa vibratorn ever - vet inte om jag får göra reklam här men det är en womanizer. Kan som trådstartaren tycka det är lite meckigt få till det med vibratorn men ber partnern i doggy ha kuken still en stund när jag kommer och sen kan han pumpa på ..mycket skönt komma med hans kuk mig... Men man behöver ju inte heller komma samtidigt ? ibland ligger jag på rygg medan han pumpar sin kuk i min mun ? hett ? Har på senare år träffat lite yngre män som varit jäkligt duktiga på ge fontäner (med hjälp av deras fingrar), häftig upplevelse ?
    Jag tror som annan skrev, TS ni är unga, har många år framför er och kommer säkert få fler sexuella upplevelser med andra partners med olika erfarenhet och kunskap. Ha kul i sängen, våga testa olika saker, allt behöver inte vara perfekt jämt.

  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (Kvinna55) skrev 2019-04-03 21:55:05 följande:

    Har haft ett fyrtiotal män i mitt liv och har aldrig kommit av enbart penetrering, 4 av dessa män har lyckats slicka så jag kommer. Jag gillar ha sex, kramar, kyssas, ge o få oralt, knulla vaginalt och analt, så jag njuter av att ha sex med män. Jag använder mig av bästa vibratorn ever - vet inte om jag får göra reklam här men det är en womanizer. Kan som trådstartaren tycka det är lite meckigt få till det med vibratorn men ber partnern i doggy ha kuken still en stund när jag kommer och sen kan han pumpa på ..mycket skönt komma med hans kuk mig... Men man behöver ju inte heller komma samtidigt ? ibland ligger jag på rygg medan han pumpar sin kuk i min mun ? hett ? Har på senare år träffat lite yngre män som varit jäkligt duktiga på ge fontäner (med hjälp av deras fingrar), häftig upplevelse ?
    Jag tror som annan skrev, TS ni är unga, har många år framför er och kommer säkert få fler sexuella upplevelser med andra partners med olika erfarenhet och kunskap. Ha kul i sängen, våga testa olika saker, allt behöver inte vara perfekt jämt.


    Att "våga testa saker" vore enklare om jag visste vad jag kan testa. Pojkvännen har flertalet gånger uppmuntrat mig till att ta initiativ att byta ställning eller föreslå nya saker, men jag vet ju inte ens var jag ska börja?? Visst skulle jag kunna dra en lista på kreativa ställningar men jag tvivlar på att det skulle göra någon nämnvärd skillnad, och när det kommer till lite mer akrobatiska alternativ känns det som att det mest skulle förvärra situationen eftersom det då tillkommer att man måste krångla sig in i en obekväm position. Vet att du inte sa något om det men det är lite så det känns när både han och andra pratar om att testa saker, känns ju som att man måste få till det grundläggande innan man börjar testa lite mer vågade saker och just nu kan jag för fasen inte ens klara av det mest grundläggande. Sedan är han, som jag nämnt tidigt i tråden, ganska erfaren sedan innan då han är äldre än jag med en hyfsat promiskuös bakgrund (till min förtvivlan), men han verkar inte kunna dra nytta av tidigare erfarenheter och säger att jag är svårare än någon annan varit. Då känns det verkligen som att det är hos mig felet ligger, om det han gör med mig fungerat med andra personer.
  • Anonym (Kvinna55)

    Jag menade nog mer "testa saker" så du/ni kan släppa fokus på orgasm ? mer ha kul, hitta glädje och skratt tillsammans, bli mer avslappnande ? köp vibratorn, se det inte som ett nederlag, mer som en hjälp, lovar så bäst ?. annars är ju att bli slickad det bästa jag vet men inte alltid det stämmer som sagt ? för mig betyder det så mycket att få vara nära en man, ge och ta, samspel, åtrå ja allt vilket för mig många gånger är "mer värt" och skönare än en orgasm ...

  • Anonym (Anonym idag)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-04-03 21:43:30 följande:
    Jag köper absolut att penetrerande samlag inte leder till orgasm för de flesta kvinnor så det är inget jag väntar mig (även om det absolut vore kul om vi kunde nå dit en dag!). Däremot är ju inte problemet här bristen på orgasm under samlag. Problemen är brist på njutning över huvud taget. Samlag känns inte skönt alls - d.v.s. inte bara att det inte leder till orgasm utan det get mig verkligen ingenting - och andra former av sex såsom händer och tunga är föga hjälpsamt. EN gång har han lyckats med handen, vilket var för några veckor sedan (vilket också fick mig att tjuta så pass att jag hela nästa dag var för generad för att lämna sovrummet, då hans rumskompisar absolut måste ha hört mig så jag ville inte möta dem, haha). För några dagar sedan försökte han göra samma sak igen men lyckades inte.

    Han gör ganska sällan något med händer eller tunga och när han väl försöker så varar det inte länge alls och ger mig ingen eller väldigt lite njutning. Innan vi träffats första gången brukade han säga och skriva en hel massa spännande saker som han minsann skulle göra, men det har han sedan aldrig gjort. Minns specifikt att han en gång sa att han skulle ge mig några orgasmer innan han ens kommer in i mig (vilket lät väldigt tilltalande, dels eftersom jag såklart redan visste att de flesta kvinnor inte kan få orgasm av samlag så det bör man sköta före eller efter, och dels för att jag vet av egna erfarenheter att penetrering känns skönare när man redan fått orgasm). Har han sedan gjort det? Icke. Det får det att kännas som om han helt enkelt bara säger sådana saker för att göra mig upphetsad men sedan i stunden antingen glömmer han det eller så har han inte lust att faktiskt göra det på riktigt. Jag vet inte. Hur som helst så skulle jag absolut köpa att jag får min orgasm antingen före eller efter själva samlaget men det händer aldrig, och återigen så borde ju samlaget ändå kännas rätt skönt även om det inte leder till orgasm. Jag förstår inte varför jag känner i princip ingenting alls!
    Alltså, en sak bör du INSISTERA på - om han får orgasm så ska du också ha det. Att gå utan - det har jag aldrig accepterat. Det ska du helt enkelt inte gå med på.  Och han SKA vara delaktig. Det är ett stort misstag att kompromissa där. Det är DET som är problemet - hans lathet. Hur det ska göras, det kan man diskutera, men han ska vara med och vara delaktigt tills du också har fått orgasm. Gärna du först, så kan han inte slippa, annars får han inget heller. Var hårt med honom där, han ska inte få något om du inte får! 

    Jag känner igen det där med att inte känna någonting. Ungefär så hade jag också ..... kanske något år eller två om jag minns rätt. Det är förresten en jättebra grej att få orgasm först och ha samlag sen. Det kan vara bra för att utveckla känslan.
  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (Kvinna55) skrev 2019-04-03 22:18:54 följande:

    Jag menade nog mer "testa saker" så du/ni kan släppa fokus på orgasm ? mer ha kul, hitta glädje och skratt tillsammans, bli mer avslappnande ? köp vibratorn, se det inte som ett nederlag, mer som en hjälp, lovar så bäst ?. annars är ju att bli slickad det bästa jag vet men inte alltid det stämmer som sagt ? för mig betyder det så mycket att få vara nära en man, ge och ta, samspel, åtrå ja allt vilket för mig många gånger är "mer värt" och skönare än en orgasm ...


    Tycker inte att jag vid något tillfälle riktigt haft fokus på orgasm i tråden. Det jag uttryck gång på gång är en frustration (och förvirring) över att det inte känns skönt ALLS. Jag menar.... Om vi har en skala från 0-10 för njutning, där 8 och upp innebär tillräcklig njutning för att nå orgasm (även om en 8 vore en ganska halvdan orgasm), så ligger jag nu konstant på 0 eller ibland kanske 1. Som absolut bäst har jag kanske vid ett fåtal tillfällen för en kort stund kommit upp i 2 eller 3, men det är ändå väldigt lågt. Att inte få orgasm av samlag kan jag acceptera med nog tusan borde det åtminstone ge njutning på nivå 5-7 på den där skalan? Om jag onanerar så njuter jag ju av penetrering väldigt mycket så jag fattar inte varför jag känner i princip ingenting alls under samlag. Sedan har jag, som sagt, inte haft särskilt mycket bättre resultat med någonting utöver penetrerande samlag heller. Närhet, samspel och åtrå håller jag helt med om att det är underbart men sedan kommer biten om att ge och ta, där känner jag att han helt enkelt inte ger särskilt mycket alls.
  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (Anonym idag) skrev 2019-04-03 22:23:13 följande:
    Alltså, en sak bör du INSISTERA på - om han får orgasm så ska du också ha det. Att gå utan - det har jag aldrig accepterat. Det ska du helt enkelt inte gå med på.  Och han SKA vara delaktig. Det är ett stort misstag att kompromissa där. Det är DET som är problemet - hans lathet. Hur det ska göras, det kan man diskutera, men han ska vara med och vara delaktigt tills du också har fått orgasm. Gärna du först, så kan han inte slippa, annars får han inget heller. Var hårt med honom där, han ska inte få något om du inte får! 

    Jag känner igen det där med att inte känna någonting. Ungefär så hade jag också ..... kanske något år eller två om jag minns rätt. Det är förresten en jättebra grej att få orgasm först och ha samlag sen. Det kan vara bra för att utveckla känslan.
    Så känner jag också! Ibland har jag bara lust att ge upp och acceptera läget för det känns så hopplöst, men samtidigt känner jag att såhär ska det absolut inte vara! Sex SKA vara jämställt, det SKA vara så nära 50/50 som möjligt. Jag borde få lika mycket som han, allt annat är orättvist. Får uppfattningen att han inte har lust att göra något bara för mig utan att själv få ut något av det också. Jag ger honom relativt ofta oralsex där det är det enda som händer, all fokus är på hans njutning, och det har jag inget emot då jag älskar att göra saker för honom och ge honom njutning. MEN jag kan tycka att han borde göra detsamma för mig ungefär lika ofta!

    Kan inte minnas att han någonsin försökt göra något bara för mig. I inlägget du citerade nämner jag att han en gång fick till det med handen. Vid det tillfället gjorde han det samtidigt som jag också använde mina händer på honom (vilket för övrigt ledde till perfekt synkroniserade orgasmer, det var coolt) så det var inte bara jag som fick något där. De gånger han använder händer eller för ovanlighetens skull gör ett kort försök till oralsex så är det alltid en del av förspelet som ska leda till samlag (eller ibland att HAN får oralsex), aldrig någonsin gör han det bara för mig utan att själv få något. Det känns inte riktigt rättvist. Har vi sex så är han klar när han är klar, finns tydligen inte en tanke på att kanske sedan ägna en stund åt att se till att även jag får njuta utan han har fått sitt och då är det över, om jag inte njöt av det så är det tough shit för mig liksom.
  • New  Dawn
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-04-03 21:33:16 följande:

    Så exakt vilken del av inställningen behöver jag ändra och hur ska jag gå tillväga med det?


    Ha inte sex som inte ger dig något.

    Utgå i från njutning oavsett vilken typ av njutning det är.

    Låt din kille stimulera dig tillsammans med dig själv,

    tex att du stimulerar klitoris och han inuti. Berätta vad som känns bra och vad som inte känns bra. Ta med din kille på resan och sluta se honom som ett hinder. Köp sexleksaker och testa med syftet att ha kul och njuta.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Anonym (Frustrerad)
    New Dawn skrev 2019-04-03 22:45:01 följande:
    Ha inte sex som inte ger dig något.

    Utgå i från njutning oavsett vilken typ av njutning det är.

    Låt din kille stimulera dig tillsammans med dig själv,

    tex att du stimulerar klitoris och han inuti. Berätta vad som känns bra och vad som inte känns bra. Ta med din kille på resan och sluta se honom som ett hinder. Köp sexleksaker och testa med syftet att ha kul och njuta.
    "Ha inte sex som inte get dig något" skulle i nuläget betyda celibat. Kommer ju åtminstone behöva testa en massa saker som inte fungerar för att hitta vad som känns bra. Och vad gör jag sedan, säger "nä det här var inte skönt" och avbryter mitt i, eller vad? Skulle ju helst i det läget byta till något som fungerar bättre men hur många gånger kan man byta under samma session innan det helt enkelt dödar gnistan och man ger upp? Eftersom jag inte vet vad som fungerar så fumlar jag i mörkret. Det är då jag övergår till att istället försöka göra det bra för honom så att åtminstone en av oss får ut något av det, istället för att bara låta honom slakna efter otaliga klumpiga försök att testa tre, sju, tio, arton saker som inte fungerar.
Svar på tråden Jag njuter inte av sex. Tips?