• Anonym (Frustrerad)

    Jag njuter inte av sex. Tips?

    Hejhopp! Jag är i ett förhållande sedan ca 10 månader tillbaka och har därmed "blivit sexuellt aktiv" (ett dumt uttryck men ni förstår vad jag menar). Jag såg verkligen fram emot att ha sex med min pojkvän för första gången, men upptäckte till min förvåning att det inte kändes bra. Hade inga höga förväntningar men, ni vet, hela grejen är ju att sex ska vara skönt så jag liksom förutsatte det. Bekymrade mig inte så mycket om det först då jag tänkte att det väl berodde på hur oerfaren jag var, men nu när det gått ett tag börjar det bli frustrerande. Till saken hör förresten att det är ett distansförhållande så jag har inte spenderat 10 månader i sträck med pojkvännen och har därför inte 10 månader av erfarenhet :P


     


    Har försökt googla efter tips men det är föga hjälpsamt. "Tala om för din partner vad du gillar!" - Hur ska jag veta det när jag saknar tidigare erfarenheter? Hela problemet är ju att jag inte vet själv! "Onanera för att lära dig hur du kan uppnå njutning!" Det har jag gjort i många år och det fungerar hur bra som helst, känns helt fantastiskt. Men jag har ingen aning om hur jag ska uppnå samma njutning med en partner, det är ju liksom en annan sak så jag kan inte riktigt dra så mycket nytta av soloerfarenheter.


     


    Som ovan nämnt så har jag inga problem att tillfredsställa mina egna behov och har gjort det i åratal, så detta handlar inte om sexuell frustration på det viset. Det känns bara som att jag går miste om en nivå av intimitet då jag inte kan dela den där njutningen med min pojkvän. Sex ska ju vara ömsesidigt, och i nuläget är det väldigt ensidigt. Till en början var det mest bara lite av en besvikelse att jag inte kunde njuta av sex, men nu när det gått ett tag och jag fortfarande inte listat ut hur jag ska göra börjar det bli riktigt frustrerande och upprörande.


     


    Har spenderat många sömnlösa nätter åt att ligga med tårar i ögonen och googla "how to enjoy sex" på mobilen - ibland bredvid min pojkvän i sängen efter att han somnat - och det börjar verkligen påverka min psykiska hälsa :/ Jag känner mig så otillräcklig, nästan defekt, jag känner att jag missar en viktig del av mitt förhållande... Någon som har tips för vad jag kan göra? Vet inte ens var jag ska börja, jag vet inte vad jag gör för fel, jag förstår inte varför det inte fungerar! Jag vet ju att jag KAN uppleva enorm sexuell njutning så varför går det inte med min partner???


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-01-18 22:45
    UPPDATERING: En del i problemet som jag är väldigt medveten om är att jag inte alls tycker om att be min pojkvän om saker. Till 90% handlar problemet såklart om att jag inte ens själv vet vad som fungerar så jag kan inte hjälpa till så mycket utan måste prova mig fram, men övriga 10% skulle jag kanske kunna få till bättre om jag bara bad honom om mer... Men jag är inte ett dugg bekväm med det, så om någon har tips vore det fantastiskt! Jag ska förklara vad jag menar.

    Orsaken till att jag drar mig för att be honom om något (oavsett om det rör sig om något större som att be om oralsex eller något mindre som att bara be honom göra något lite annorlunda) är att jag verkligen avskyr tanken på att han skulle göra något bara för att jag vill det. Jag vill känna mig åtrådd och jag vill känna att han gör saker som han genuint vill. Därför låter jag honom oftast göra typ vad han vill och bara hänger med, för då vet jag att han gör det han själv vill. Om jag bad honom om något skulle det kännas konstigt eftersom att jag vet att han gör det bara för min skull, det gör mig obekväm. Känns lite som att som fullvuxen människa be någon att skära upp ens mat, och sedan obekvämt sitta och titta på medan personen hjälper till med något som man är full kapabel att göra själv och förmodligen även skulle göra bättre själv. Jag BEHÖVER ju inte hans "tjänster" och skulle kunna ge mig själv mer njutning än han någonsin kan ge mig så det känns jättekonstigt av den orsaken också. Helt genuint så är jag hellre utan det jag vill ha än att få honom att göra det bara för min skull. Även om han skulle vara 100% okay med det så är det inte tillräckligt för mig, jag behöver att han verkligen vill det själv och är entusiastisk, vilket det känns som att jag bara kan få om jag låter honom ta egna initiativ. Jättedumt, jag vet...

    Så tips för att bli bättre på att instruera honom och be om saker vore superbra! Vill dock återigen vara tydlig med att det inte skulle lösa i närheten av alla problem, för huvuddelen i problemet är fortfarande att jag inte ens själv vet vad som fungerar. (Vilket förresten också bidrar till att jag inte vill be om något, för om jag exempelvis skulle be om oralsex och kanske också instruerar honom men sedan fungerar det ändå inte så skulle det kännas hemskt att bara "nä det räcker, du kan sluta, det här går inte")
  • Svar på tråden Jag njuter inte av sex. Tips?
  • Anonym (Frustrerad)
    New Dawn skrev 2019-03-21 17:53:12 följande:
    Ja, du har inställningen att det inte går oavsett samlagsställning pga fysika förutsättningar, men klitoris går, rent fysiskt, bra att komma åt i flera ställningar, tex bakifrån, eller saxställningen.

    Det är möjligt att du har svårt att komma i dessa ställningar av någon annan anledning, men om du inte har något avvikande fysiskt utssernde så finns det plats, rent fysiskt, att stimulera klitoris.

    Du har förövrigt berättat att gillar inre stimulans när du onanerar, så om dina två fingrar inte är i vägen kan inte din pojkväns fingrar vara det heller(rent platsmässigt) . Sedan kan det ju vara så att du har svårt att komma /njuta pga att det blir fel tryck eller takt, eller pga mentala hinder, men du kommer aldrig komma vidare om du tror att det bara fokuserar på fysiska platsen. Din pojkvän kommer heller aldrig kunna möta dina svårigheter om du inte är ärlig med dem.

    Ni verkar inte provat att han slickar dig omkring samtidigt som du smeker dig. Vi brukar göra det och det är inget bekymmer alls. Ofta ligger jag då på sängkanten med benen i golvet. Du bara förutsätter att det inte funkar.

    För övrigt är det mycket som handlar om inställning, för du vill ju inte be om saker, du vill inte smeka dig för du har beskrivit att det känns meningslöst om du själv onanerar, och du skriver att du inte vill be om "tjänster" du lika gärna kan göra själv.

    Även när det gäller stimulans av andra erogena fastnar du vid att han kan komma "i vägen", så ja det låter som att mycket handlar om din inställning.
    Jag har försökt vid flera tillfällen och det fungerar inte. Jag kan inte få till någon bra rörelse och därför blir det extremt minimal stimulering, om ens någon alls. Jag har försökt i flera ställningar, inklusive bakifrån, och det går inte då det som sagt är själva penetreringen som stör. Det går inte att röra fingret upp och ned (vilket är den rörelse som fungerar för mig) för på vägen ned finns ett hinder. Har försökt använda andra rörelser där det inte stör lika mycket att han är där, t.ex. från sida till sida istället för upp och ned, men det ger i princip ingen som helst stimulering.

    Om jag gör det själv så gör jag ju bara en sak åt gången, jag försöker inte stimulera internt och externt på samma gång utan växlar mellan dem. Något jag för övrigt starkt kan rekommendera för alla att prova då det är ett fantastiskt sätt att förhöja njutningen enormt och få det att vara väldigt länge! Man gör det ena ett tag, och när man sedan byter till det andra så känns det vansinnigt skönt eftersom det området varit orört ett tag. Sedan kan man hålla sig till ett område tills man börjar närma sig klimax och då fördröja det genom att byta till det andra området (lite liknande edging antar jag, fast man slutar inte stimulera helt utan byter till en annan typ av stimulering) och kan på det viset i princip hålla på hur länge som helst! Jag tar mig lätt gärna 30-50 minuter och därefter en eller två något kortare omgångar till, för det är ju betydligt roligare att få njuta länge även om jag KAN få det avklarat på bara några minuter. Tips till alla kvinnor som kanske läser detta om ni inte testat den varianten redan, haha

    Saker där jag säger att jag tror att han kan komma i vägen är jag öppen till att testa, jag bara uttrycker min oro om att jag tror att det verkar svårt eftersom jag söker tips.
  • Anonym (Frustrerad)
    New Dawn skrev 2019-03-21 17:59:53 följande:
    Att du mår dåligt ändrar inte på faktumet att det är din inställning du måste ändra på.

    Vadå ärligt. Är det verkligen det enda sättet att vara ärlig på att säga "jag tänker inte fejka det"

    Om du verkligen ville vara ärlig skulle du väl berätta att du brottas med problem att du är rädd att inte duga, eller har svårt att njuta bla för att du är rädd att han bara smeker dig för att vara snäll.

    Om du verkligen skulle vara ärlig skulle du sagt att du ville ha mindre samlag och mer annat när ni har sex
    Självklart måste jag jobba på det psykologiska, jag säger bara att det inte är så enkelt som att "bara lyssna på honom när han ger komplimanger" och dylikt.

    Finns väl andra sätt att svara på det också, såsom "det är för att det inte känns skönt" eller liknande, men det är knappast mindre tråkigt att höra. Orsaken till att jag valde just den formuleringen var att han kommenterade hur tyst jag var på ett sätt som jag uppfattade som att han skulle vilja att jag lät mer, och därför sa jag så för att jag liksom menade att jag inte tänker hålla på och låtsasstöna för att låta "sexig" utan ljuden kommen när det faktiskt känns skönt. Han kan för all del ha istället menat det som ett lite indirekt sätt att fråga om det inte kändes bra men det var inte så jag uppfattade tonfallet då det lät mer lekfullt än bekymrat. Förutom då den gången för ett par veckor sedan vid det samlag som ledde till att jag bröt ihop och började prata om detta, då han med mer bekymrad röst sa "du är så tyst, njuter du inte?" (vilket jag då inte kunde förmå mig att svara på för det skulle kännas så hemskt att säga nej, särskilt mitt i akten)

    Jag HAR pratat med honom om hur jag känner, att jag känner mig otillräcklig på många sätt, att jag alltid är rädd att han säger och gör saker bara för att vara snäll, och så vidare. Vi har haft ett par konversationer i den stilen. Dock passar det sig ju lite bättre att göra när man inte är intim med varandra, det känns hyfsat onödigt om han skulle säga något liknande igen och jag drar igång en hel monolog om alla mina problem medan vi försöker ha sex. Sedan är inte heller alla de där sakerna du nämner riktigt relevanta i just den kontexten utan i det läget där han bara nämner att jag är tyst så är svaret kort och gott att det är för att det inte känns skönt.

    Mer annat vill jag ha, men det behöver inte komma på bekostnad av samlag, man kan för all del göra båda delarna :P Jag vill ju lära mig att faktiskt njuta av samlag också. 
  • New  Dawn
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-03-21 20:18:39 följande:

    Jag har försökt vid flera tillfällen och det fungerar inte. Jag kan inte få till någon bra rörelse och därför blir det extremt minimal stimulering, om ens någon alls. Jag har försökt i flera ställningar, inklusive bakifrån, och det går inte då det som sagt är själva penetreringen som stör. Det går inte att röra fingret upp och ned (vilket är den rörelse som fungerar för mig) för på vägen ned finns ett hinder. Har försökt använda andra rörelser där det inte stör lika mycket att han är där, t.ex. från sida till sida istället för upp och ned, men det ger i princip ingen som helst stimulering.

    Om jag gör det själv så gör jag ju bara en sak åt gången, jag försöker inte stimulera internt och externt på samma gång utan växlar mellan dem. Något jag för övrigt starkt kan rekommendera för alla att prova då det är ett fantastiskt sätt att förhöja njutningen enormt och få det att vara väldigt länge! Man gör det ena ett tag, och när man sedan byter till det andra så känns det vansinnigt skönt eftersom det området varit orört ett tag. Sedan kan man hålla sig till ett område tills man börjar närma sig klimax och då fördröja det genom att byta till det andra området (lite liknande edging antar jag, fast man slutar inte stimulera helt utan byter till en annan typ av stimulering) och kan på det viset i princip hålla på hur länge som helst! Jag tar mig lätt gärna 30-50 minuter och därefter en eller två något kortare omgångar till, för det är ju betydligt roligare att få njuta länge även om jag KAN få det avklarat på bara några minuter. Tips till alla kvinnor som kanske läser detta om ni inte testat den varianten redan, haha

    Saker där jag säger att jag tror att han kan komma i vägen är jag öppen till att testa, jag bara uttrycker min oro om att jag tror att det verkar svårt eftersom jag söker tips.


    Om det nu är själva ytan det handlar om, alltså att du måste föra fingrarna hela vägen från klitoris ned till slidöppningen är mitt råd att du tränar på att röra fingrarna på ett mindre område. Träna på det när du onanerar.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-03-21 20:36:33 följande:

    Självklart måste jag jobba på det psykologiska, jag säger bara att det inte är så enkelt som att "bara lyssna på honom när han ger komplimanger" och dylikt.

    Finns väl andra sätt att svara på det också, såsom "det är för att det inte känns skönt" eller liknande, men det är knappast mindre tråkigt att höra. Orsaken till att jag valde just den formuleringen var att han kommenterade hur tyst jag var på ett sätt som jag uppfattade som att han skulle vilja att jag lät mer, och därför sa jag så för att jag liksom menade att jag inte tänker hålla på och låtsasstöna för att låta "sexig" utan ljuden kommen när det faktiskt känns skönt. Han kan för all del ha istället menat det som ett lite indirekt sätt att fråga om det inte kändes bra men det var inte så jag uppfattade tonfallet då det lät mer lekfullt än bekymrat. Förutom då den gången för ett par veckor sedan vid det samlag som ledde till att jag bröt ihop och började prata om detta, då han med mer bekymrad röst sa "du är så tyst, njuter du inte?" (vilket jag då inte kunde förmå mig att svara på för det skulle kännas så hemskt att säga nej, särskilt mitt i akten)

    Jag HAR pratat med honom om hur jag känner, att jag känner mig otillräcklig på många sätt, att jag alltid är rädd att han säger och gör saker bara för att vara snäll, och så vidare. Vi har haft ett par konversationer i den stilen. Dock passar det sig ju lite bättre att göra när man inte är intim med varandra, det känns hyfsat onödigt om han skulle säga något liknande igen och jag drar igång en hel monolog om alla mina problem medan vi försöker ha sex. Sedan är inte heller alla de där sakerna du nämner riktigt relevanta i just den kontexten utan i det läget där han bara nämner att jag är tyst så är svaret kort och gott att det är för att det inte känns skönt.

    Mer annat vill jag ha, men det behöver inte komma på bekostnad av samlag, man kan för all del göra båda delarna :P Jag vill ju lära mig att faktiskt njuta av samlag också. 


    Jag tror egentligen att problemet ligger i att du vill ha förståelse från din kille, men det blir svårt om du uttrycker dig lite sårande mot honom. Om han ska verkligen ska öppna sig för att förstå dig måste även du vara beredd att försöka förstå honom. Du måste öppna dörren för honom att verkligen FÅ hjälpa dig. Han måste få känna sig delaktig och viktig för dig.

    Jag tror inte din kille var "lekfull" när han undrade varför du var tyst, utan jag tror att han är olycklig och otrygg över att han inte vet hur du känner, om han gör rätt eller fel, samt att han inte vet vad han ska göra

    Först måste du sluta tänka att "han är i vägen". Kanske prova att stimulera varandra var för sig, men du måste visa för din kille att du VILL ha hans beröring. Han måste få känna att han är delaktig i din njutning, på riktigt.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Anonym (Frustrerad)
    New Dawn skrev 2019-03-22 05:55:10 följande:
    Jag tror egentligen att problemet ligger i att du vill ha förståelse från din kille, men det blir svårt om du uttrycker dig lite sårande mot honom. Om han ska verkligen ska öppna sig för att förstå dig måste även du vara beredd att försöka förstå honom. Du måste öppna dörren för honom att verkligen FÅ hjälpa dig. Han måste få känna sig delaktig och viktig för dig.

    Jag tror inte din kille var "lekfull" när han undrade varför du var tyst, utan jag tror att han är olycklig och otrygg över att han inte vet hur du känner, om han gör rätt eller fel, samt att han inte vet vad han ska göra

    Först måste du sluta tänka att "han är i vägen". Kanske prova att stimulera varandra var för sig, men du måste visa för din kille att du VILL ha hans beröring. Han måste få känna att han är delaktig i din njutning, på riktigt.
    Har du några konkreta förslag på bättre sätt att uttrycka mig som är mindre sårande? Det känns näst intill omöjligt att säga att man inte njuter utan att det sårar ens partner, liksom. Jag vet inte hur jag ska gå tillväga, det är inte direkt så att jag egentligen vet vad som är bäst och bara tvärvägrar att göra det utan jag har genuint ingen aning, detta är svårt för mig eftersom det är en ny främmande situation.

    Det är helt möjligt att du har rätt i att han frågade för att han var bekymrad snarare än lekfull. Jag talade bara om hur jag i stunden tolkade det. Som jag uppfattade det då kändes det som att han sa det som ett indirekt sätt att säga att jag kunde låta lite mer om jag ville. Han brukar på liknande vis kunna exempelvis fråga lite lekfullt varför jag fortfarande har kläderna på mig när vi kollar på film som ett sätt att antyda att jag ska ta av dem.

    Hur ska jag göra för att han ska känna sig delaktig?
  • New  Dawn
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-03-22 07:31:01 följande:

    Har du några konkreta förslag på bättre sätt att uttrycka mig som är mindre sårande? Det känns näst intill omöjligt att säga att man inte njuter utan att det sårar ens partner, liksom. Jag vet inte hur jag ska gå tillväga, det är inte direkt så att jag egentligen vet vad som är bäst och bara tvärvägrar att göra det utan jag har genuint ingen aning, detta är svårt för mig eftersom det är en ny främmande situation.

    Det är helt möjligt att du har rätt i att han frågade för att han var bekymrad snarare än lekfull. Jag talade bara om hur jag i stunden tolkade det. Som jag uppfattade det då kändes det som att han sa det som ett indirekt sätt att säga att jag kunde låta lite mer om jag ville. Han brukar på liknande vis kunna exempelvis fråga lite lekfullt varför jag fortfarande har kläderna på mig när vi kollar på film som ett sätt att antyda att jag ska ta av dem.

    Hur ska jag göra för att han ska känna sig delaktig?


    Om du säger att du har svårt att njuta, men att du vill att ni tillsammans ska hitta din njutning blir det något helt annat.

    Förresten vet du ju vad du njuter av när du onanerar så helt ovetande är du inte.

    Om du visar att du tycker om honom och att han är viktigt för dig blir det också lättare för honom.

    Jadu... Dina tolkningar att du tror att din kille ser det som att du kan låta "om du vill" bara för att han frågar varför du är tyst. Den slutsatsen gör uppgiven att försöka diskutera med dig. Det är så främmande att välja den slutsatsen, så jag finner inga ord.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Anonym (Frustrerad)
    New Dawn skrev 2019-03-22 18:59:03 följande:
    Om du säger att du har svårt att njuta, men att du vill att ni tillsammans ska hitta din njutning blir det något helt annat.

    Förresten vet du ju vad du njuter av när du onanerar så helt ovetande är du inte.

    Om du visar att du tycker om honom och att han är viktigt för dig blir det också lättare för honom.

    Jadu... Dina tolkningar att du tror att din kille ser det som att du kan låta "om du vill" bara för att han frågar varför du är tyst. Den slutsatsen gör uppgiven att försöka diskutera med dig. Det är så främmande att välja den slutsatsen, så jag finner inga ord.

    För all del skulle man kunna säga så, känns bara som ett lite konstigt utbyte att ha sådär mitt i stunden liksom. Det låter mer som något man skulle säga i en konversation om saken efteråt eller så. Vet inte om du själv kanske brukar ha hela konversationer under sex men för mig känns det skumt att börja ta en ganska allvarlig diskussion mitt i allt, det passar sig nog bättre att ta det efteråt, eller?

    Ja, jag vet vad som känns bra på egen hand, men det är så pass stor skillnad på onani och samlag att jag inte vet hur jag ska kunna dra nytta av den informationen. Exempelvis så vet jag ju att min egen penetrering känns väldigt bra, men sedan känns han penetrering inte bra och jag kan inte förklara varför. Om jag kunde identifiera vad den avgörande skillnaden var så skulle ju det hjälpa. Som jag skrivit i något tidigare inlägg så hade jag väntat mig att det skulle kännas lika bra eller om något rentav bättre då jag tänkte att storleksskillnaden kanske kunde göra det mer intensivt så jag blev rätt förvånad när jag i princip inte kände något alls. När det sedan kommer till andra saker än samlag är det helt enkelt svårt att guida så det blir rätt.

    Jag känner absolut att jag visar att jag tycker om honom och att han är viktig för mig! Vi båda uttrycker det väldigt frekvent både verbalt och genom handlingar.

    Tyckte inte det kändes som en orimlig tolkning. För det första lät tonfallet mer lekfullt än bekymrat. För det andra brukar han, som sagt, uttrycka sig på liknande sätt i andra sammanhang för att indirekt be mig göra något (ett annat exempel är att vi kan sitta i bilen och han säger "varför tar du inte på mig?" för att jag ska massera hans nacke medan han kör, det är helt enkelt relativt vanligt förekommande att han "ifrågasätter" något för att lekfullt och indirekt antyda att han vill att jag gör motsatsen). För det tredje vet jag att han vill att jag låter, han har uttryck det vid flera tillfällen, ofta genom skämt om att typ ha sex på ett hotellrum och få klagomål från de andra gästerna om att det är för högljutt, och det märks att dessa "skämt" handlar om att han faktiskt skulle gilla det. Så jag vet att han vill att jag låter, han säger det på ett sätt som låter lekfullt, och jag vet att det är ett sätt han brukar använda för att "be" om saker. Då tycker jag att det inte var helt fel av mig att tolka det så. Jag tror rentav fortfarande att det är möjligt att han menade det så, åtminstone de första gångerna innan det riktigt framgått att detta faktiskt är ett problem (han sa det mer tidigare i vår relation, den enda gången han sagt det sedan det kommit fram att detta är ett problem var den tidigare nämnda gången då han faktiskt lät bekymrad)

  • Anonym (Frustrerad)
    Miniuppdatering: Vi har inte riktigt haft någon diskussion om detta igen men min pojkvän har bara under denna vecka uppmuntrat mig vid flera tillfällen att ta mer initiativ. En gång till exempel höll han på att kyssa mina bröst (något jag verkligen gillar och det visar jag tydligt) innan han skulle till jobbet på morgonen och han sa då att fortsättningsvis om han gjorde mig upphetsad så kunde jag bara ta hans hand och leda den innanför mina underkläder, så skulle jag inte ens behöva säga något utan bara visa. En annan gång låg vi i sängen och myste, nämnde lite att jag inte gillar att be honom om saker (inte nödvändigtvis enbart i sexuella sammanhang) och han sa att jag inte skulle känna så och att jag absolut borde kunna be om saker, sedan förde han själv min hand mot sitt skrev och sa "Se? Det var ju inte så svårt Glad"

    Jag uppskattar hans uppmuntran och jag känner att sådant nog skulle vara lite lättare, att försiktigt leda honom till något istället för att verbalt be om det, men... Problemet där är återigen att jag inte får tillräckligt med förspel. Skulle nog kunna tänka mig att bara flytta hans hand om jag skulle vilja det, men saken är ju den att jag vill dra ut på förspelet så länge som möjligt så jag låter honom mer än gärna fortsätta med kyssar och beröringar ett bra tag, och därmed "hinner" jag inte nå det tillfälle då jag kanske skulle initiera något själv utan då har han redan antingen tagit nästa steg eller gett upp. Jag är rädd att han ska tolka det som passivitet eller rent ointresse när jag inte gör sådana saker men det är ju för att jag vill få lite mer tid innan vi går vidare till nästa steg! Får försöka prata om det vid nästa tillfälle,

    En annan liten anekdot som ytterligare stärkt min uppfattning om att han inte ens helt har förstått problemet... I förrgår var vi ute och joggade/promenerade lite. Stannade till för en kyss och han sa exalterat att jag luktade sex. Han förklarade detta med att han påstod att jag brukade dofta annorlunda när jag, citat, "börjar komma nära." Jag visste knappt hur jag skulle reagera på det. Så han tror verkligen att jag brukar komma nära orgasm?? Det lät ju verkligen så. Blev väldigt förvirrad, dels över att han tycktes tro detta och dels över att jag aldrig hört talas om att en persons doft skulle ändras när denne närmar sig orgasm, så allt jag kunde säga var ett skeptiskt "huh, det låter verkligen konstigt"
  • elin1989
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-03-29 17:42:47 följande:
    Miniuppdatering: Vi har inte riktigt haft någon diskussion om detta igen men min pojkvän har bara under denna vecka uppmuntrat mig vid flera tillfällen att ta mer initiativ. En gång till exempel höll han på att kyssa mina bröst (något jag verkligen gillar och det visar jag tydligt) innan han skulle till jobbet på morgonen och han sa då att fortsättningsvis om han gjorde mig upphetsad så kunde jag bara ta hans hand och leda den innanför mina underkläder, så skulle jag inte ens behöva säga något utan bara visa. En annan gång låg vi i sängen och myste, nämnde lite att jag inte gillar att be honom om saker (inte nödvändigtvis enbart i sexuella sammanhang) och han sa att jag inte skulle känna så och att jag absolut borde kunna be om saker, sedan förde han själv min hand mot sitt skrev och sa "Se? Det var ju inte så svårt Glad"

    Jag uppskattar hans uppmuntran och jag känner att sådant nog skulle vara lite lättare, att försiktigt leda honom till något istället för att verbalt be om det, men... Problemet där är återigen att jag inte får tillräckligt med förspel. Skulle nog kunna tänka mig att bara flytta hans hand om jag skulle vilja det, men saken är ju den att jag vill dra ut på förspelet så länge som möjligt så jag låter honom mer än gärna fortsätta med kyssar och beröringar ett bra tag, och därmed "hinner" jag inte nå det tillfälle då jag kanske skulle initiera något själv utan då har han redan antingen tagit nästa steg eller gett upp. Jag är rädd att han ska tolka det som passivitet eller rent ointresse när jag inte gör sådana saker men det är ju för att jag vill få lite mer tid innan vi går vidare till nästa steg! Får försöka prata om det vid nästa tillfälle,

    En annan liten anekdot som ytterligare stärkt min uppfattning om att han inte ens helt har förstått problemet... I förrgår var vi ute och joggade/promenerade lite. Stannade till för en kyss och han sa exalterat att jag luktade sex. Han förklarade detta med att han påstod att jag brukade dofta annorlunda när jag, citat, "börjar komma nära." Jag visste knappt hur jag skulle reagera på det. Så han tror verkligen att jag brukar komma nära orgasm?? Det lät ju verkligen så. Blev väldigt förvirrad, dels över att han tycktes tro detta och dels över att jag aldrig hört talas om att en persons doft skulle ändras när denne närmar sig orgasm, så allt jag kunde säga var ett skeptiskt "huh, det låter verkligen konstigt"
    Haha mitt ex pratade alltid om "när jag börjar komma nära också" och jag fick inte orgasm en enda gång under de nästan sju åren vi var tillsammans, vilket han verkligen visste. 
  • Lånehajen

    Att ni inte kommer framåt särskilt mycket med era diskussioner är som jag ser det till stor del för att du fortfarande inte är tillräckligt rak om var problemen ligger. Menar inte att lägga över all skuld på dig då det låter som att det finns en hel del din kille skulle kunna göra bättre också men just när det kommer till era samtal är det ju uppenbart att han inte förstått att du inte njuter, att ett längre förspel är viktigt för dig, att du vill att han ska smeka eller gå ner på dig oftare osv. Gissningsvis är din kille inte den mest lyhörda personen och då kommer det bli svårt att göra några framsteg med annat än att du förklarar tydligt hur landet ligger till.

    Som jag skrev tidigare i tråden förstår jag att det är ett svårt och känsligt ämne att ta upp men det behöver som sagt inte bli extremt infekterat om du gör det på ett vettigt sätt. Lägg fokus på att du är väldigt attraherad av honom och gärna vill ha skönt sex tillsammans men att ni behöver experimentera mer tillsammans och leta er fram till vad som känns bra för dig. För vad är alternativet egentligen? Det här är uppenbarligen något du tänker mycket på och känner ett stort missnöje över så hur tror du att det kommer påverka ert förhållande på sikt om det fortsätter på samma sätt? Dessutom kommer det bli mycket värre om han får det här slängt i ansiktet längre in i förhållandet när ni dessutom haft ett flertal samtal om ert sexliv och möjligheter för dig att ta upp det mycket tidigare.

    Sen kan jag tycka att din pojkvän har en rätt underlig och till viss del egoistisk syn på sex om han rimligtvis märker att du inte verkar njuta så mycket av era samlag och att du i princip heller aldrig kommer. Hade jag varit i den situationen som kille hade jag förmodligen själv tagit upp ämnet och försökt ta reda på hur jag kan göra det skönt för dig, ägnat mycket tid åt att testa olika positioner och vinklar, spenderat långa stunder med att ge oralsex osv. För mig är det en främmande tanke att min partner inte också skulle få orgasm när vi har sex och sett ur den synvinkeln har han förstås också ett ansvar. Samtidigt förstår jag att det kan bli svårare när du har problem att kommunicera om vad som känns bra för dig och vad som till viss del verkar vara ett dåligt självförtroende med tillhörande attityder.

    Tror fortfarande att det kan lösa sig bra om ni ägnar tid åt att prata ut och testa er fram tillsammans men då behöver ni verkligen lägga fokus på det och ge det en chans. Den här typen av problem går inte över av sig själv utan snarare tenderar det att bli värre ju längre tiden går.

Svar på tråden Jag njuter inte av sex. Tips?