• Anonym (Frustrerad)

    Jag njuter inte av sex. Tips?

    Hejhopp! Jag är i ett förhållande sedan ca 10 månader tillbaka och har därmed "blivit sexuellt aktiv" (ett dumt uttryck men ni förstår vad jag menar). Jag såg verkligen fram emot att ha sex med min pojkvän för första gången, men upptäckte till min förvåning att det inte kändes bra. Hade inga höga förväntningar men, ni vet, hela grejen är ju att sex ska vara skönt så jag liksom förutsatte det. Bekymrade mig inte så mycket om det först då jag tänkte att det väl berodde på hur oerfaren jag var, men nu när det gått ett tag börjar det bli frustrerande. Till saken hör förresten att det är ett distansförhållande så jag har inte spenderat 10 månader i sträck med pojkvännen och har därför inte 10 månader av erfarenhet :P


     


    Har försökt googla efter tips men det är föga hjälpsamt. "Tala om för din partner vad du gillar!" - Hur ska jag veta det när jag saknar tidigare erfarenheter? Hela problemet är ju att jag inte vet själv! "Onanera för att lära dig hur du kan uppnå njutning!" Det har jag gjort i många år och det fungerar hur bra som helst, känns helt fantastiskt. Men jag har ingen aning om hur jag ska uppnå samma njutning med en partner, det är ju liksom en annan sak så jag kan inte riktigt dra så mycket nytta av soloerfarenheter.


     


    Som ovan nämnt så har jag inga problem att tillfredsställa mina egna behov och har gjort det i åratal, så detta handlar inte om sexuell frustration på det viset. Det känns bara som att jag går miste om en nivå av intimitet då jag inte kan dela den där njutningen med min pojkvän. Sex ska ju vara ömsesidigt, och i nuläget är det väldigt ensidigt. Till en början var det mest bara lite av en besvikelse att jag inte kunde njuta av sex, men nu när det gått ett tag och jag fortfarande inte listat ut hur jag ska göra börjar det bli riktigt frustrerande och upprörande.


     


    Har spenderat många sömnlösa nätter åt att ligga med tårar i ögonen och googla "how to enjoy sex" på mobilen - ibland bredvid min pojkvän i sängen efter att han somnat - och det börjar verkligen påverka min psykiska hälsa :/ Jag känner mig så otillräcklig, nästan defekt, jag känner att jag missar en viktig del av mitt förhållande... Någon som har tips för vad jag kan göra? Vet inte ens var jag ska börja, jag vet inte vad jag gör för fel, jag förstår inte varför det inte fungerar! Jag vet ju att jag KAN uppleva enorm sexuell njutning så varför går det inte med min partner???


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-01-18 22:45
    UPPDATERING: En del i problemet som jag är väldigt medveten om är att jag inte alls tycker om att be min pojkvän om saker. Till 90% handlar problemet såklart om att jag inte ens själv vet vad som fungerar så jag kan inte hjälpa till så mycket utan måste prova mig fram, men övriga 10% skulle jag kanske kunna få till bättre om jag bara bad honom om mer... Men jag är inte ett dugg bekväm med det, så om någon har tips vore det fantastiskt! Jag ska förklara vad jag menar.

    Orsaken till att jag drar mig för att be honom om något (oavsett om det rör sig om något större som att be om oralsex eller något mindre som att bara be honom göra något lite annorlunda) är att jag verkligen avskyr tanken på att han skulle göra något bara för att jag vill det. Jag vill känna mig åtrådd och jag vill känna att han gör saker som han genuint vill. Därför låter jag honom oftast göra typ vad han vill och bara hänger med, för då vet jag att han gör det han själv vill. Om jag bad honom om något skulle det kännas konstigt eftersom att jag vet att han gör det bara för min skull, det gör mig obekväm. Känns lite som att som fullvuxen människa be någon att skära upp ens mat, och sedan obekvämt sitta och titta på medan personen hjälper till med något som man är full kapabel att göra själv och förmodligen även skulle göra bättre själv. Jag BEHÖVER ju inte hans "tjänster" och skulle kunna ge mig själv mer njutning än han någonsin kan ge mig så det känns jättekonstigt av den orsaken också. Helt genuint så är jag hellre utan det jag vill ha än att få honom att göra det bara för min skull. Även om han skulle vara 100% okay med det så är det inte tillräckligt för mig, jag behöver att han verkligen vill det själv och är entusiastisk, vilket det känns som att jag bara kan få om jag låter honom ta egna initiativ. Jättedumt, jag vet...

    Så tips för att bli bättre på att instruera honom och be om saker vore superbra! Vill dock återigen vara tydlig med att det inte skulle lösa i närheten av alla problem, för huvuddelen i problemet är fortfarande att jag inte ens själv vet vad som fungerar. (Vilket förresten också bidrar till att jag inte vill be om något, för om jag exempelvis skulle be om oralsex och kanske också instruerar honom men sedan fungerar det ändå inte så skulle det kännas hemskt att bara "nä det räcker, du kan sluta, det här går inte")
  • Svar på tråden Jag njuter inte av sex. Tips?
  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (S) skrev 2019-03-19 13:05:30 följande:

    Ni har varit tillsammans i 10 månader, men hur länge har ni haft sex? Och hur många gånger? Om ni haft sex i två månader/fem gånger tycker jag inte att du ska vara orolig, för det tar tid att lära känna varandra kroppar.

    Läste också i ett svar som du skrivit att du lyckades hitta en position där det blev skönt, när du red honom och lutade dig framåt. Tänker anta att det var för att hans bäcken stimulerade din klitoris. Jag tycker också den positionen är skön, men blir otroligt trött i benen direkt så klarar inte av det en längre stund, men något som jag tycker är lika skönt är i missionären när min pojkvän lyckas trycka sitt bäcken mot min klitoris och istället för att röra sig upp och ner, röra sig fram och tillbaka, så min klitoris stimuleras hela tiden. En annan position som jag tycker fungerar bra är att lägga en kudde under min rumpa/svank och sedan bara köra vanlig missionär. Vet inte vad det är, men läste om det, provade och det är riktigt skönt (men tror det av någon anledning typ rinner mer än vanligt så skulle rekommendera en handduk) (var dock försiktiga tills ni hittat rätt för en gång lyckades min pojkvän slå emot min livmodertapp några gånger och jag tänkte att det nog inte var någon fara men det slutade med att jag låg och nästan grät för smärtan blev bara värre och värre och blev inte bättre förrän kanske efter en timme, så KÄNNS NÅGOT INTE RÄTT, AVBRYT ELLER ÄNDRA POSITION GENAST!!!) (Men fortfarande en bra position men var bara försiktiga) (förlåt gled kanske lite ifrån ämnet här hehe...).

    Att som kvinna bara ha in-och-ut-sex och sedan bli frustrerad för att det inte känns skönt är (förlåt mig) lite dumt, då ska isåfall penisen lyckas stöta emot g-punkten men det är ju typ omöjligt, så lättast är definitivt att försöka stimulera klitoris.

    Om du har svårt att be om saker, försök att formulera det på ett annat sätt. Istället för "jag vill att du gör det här", försök kanske med "det är väldigt skönt när du gör det där" och "jag gillar nät du rör mig sådär" eller liknande. Du kan också försöka guida honom genom att föra hans kropp på det sätt du vill ha den (när du hittat något som är skönt) Förhoppningsvis fattar han vinken och gör så gott han kan, och ställer frågor om det han gör funkar eller om han ska ändra något, annars är det bara att säga precis som du vill ha det rätt ut, tyvärr.


    Tack för svar :) Då det som sagt är ett distansförhållande är vi ju inte tillsammans hela tiden tyvärr men skulle säga att vid det här laget har vi haft tillräckligt mycket sex för att jag inte längre ska kunna skylla på att det är nytt och obekant, borde ha kommit någonvart vid det här laget tycker jag...

    Den där positionen där det blev lite skönt en stund har jag inte lyckats återskapa, det är väldigt svårt det här. Får helt enkelt försöka experimentera med fler saker! Har varit dålig på det eftersom jag hela tiden instinktivt prioriterar hans njutning över min, och särskilt då det inte fungerar för mig så get jag upp snabbt och fokuserar istället på vad jag kan göra för honom. I synnerhet då jag blir orolig att mina klumpiga försök att hitta något som fungerar för mig kommer sluta med att det inte är njutbart för honom heller, han blir uttråkad, han slaknar, osv. Det är till stor del därför jag snabbt övergår till att fokusera på honom när det inte går för mig, så att åtminstone en av oss får ut något av det och det inte blir ett väldigt obekvämt slut där vi båda är otillfredsställda. Tack för tipsen, ska se om jag kan implementera något där!

    Att enbart penetrering inte räcker för de flesta vet jag om och har accepterat, men det borde absolut ge njutning även om det inte är tillräckligt för orgasm! Jag vet ju att penetrering känns bra på egen hand (ofta känns det rentav som att jag skulle kunna få orgasm av det om jag bara fortsatte tillräckligt länge), så jag kan inte för mitt liv förstå varför det inte känns bra när han gör det.

    Jo det vore ju givetvis ett bättre sätt att uppmuntra det som fungerar, det skulle jag nog ha lättare för, men det är föga hjälpsamt när jag inte hittar något som fungerar, haha. Har liksom inget tillfälle att påpeka "det där känns skönt" om det aldrig känns skönt. Att guida honom är också en bra idé men med samma problem, jag vet inte vad som fungerar så det skulle bli helt på måfå. Det enda jag vet hur man gör är stimulering med fingrar så det skulle jag väl kunna guida (och bör göra det om jag bara kan ta mod till mig) men när det kommer till typ oralsex och samlag är jag rätt clueless igen.

  • elin1989

    På mig låter det som att ni inte är sexuellt kompatibla och att du inte är tänd på honom? För vanligtvis när man är tänd på någon så går det liksom av sig självt.. Jag menar inte att man kommer varje gång utan ansträngning men just själva upphetsningen/njutningen brukar liksom bara hända. Jag var tillsammans med mitt ex i sju år och sexet funkade väldigt dåligt, jag fick inte ut något av det och hade ingen sexlust alls. Jag trodde att det var mig det var fel på och att jag helt enkelt inte ville men sen vi gjorde slut har jag verkligen inte det problemet längre, snarare tvärtom!!

  • Anonym (Frustrerad)
    elin1989 skrev 2019-03-19 13:52:24 följande:

    På mig låter det som att ni inte är sexuellt kompatibla och att du inte är tänd på honom? För vanligtvis när man är tänd på någon så går det liksom av sig självt.. Jag menar inte att man kommer varje gång utan ansträngning men just själva upphetsningen/njutningen brukar liksom bara hända. Jag var tillsammans med mitt ex i sju år och sexet funkade väldigt dåligt, jag fick inte ut något av det och hade ingen sexlust alls. Jag trodde att det var mig det var fel på och att jag helt enkelt inte ville men sen vi gjorde slut har jag verkligen inte det problemet längre, snarare tvärtom!!


    Bristande attraktion rör det sig inte om, jag tänder absolut på min pojkvän. Bristen på upphetsning beror snarare på brist på förspel. Har läst att det i genomsnitt brukar kunna ta 15-20 minuter för en kvinna att bli fullt upphetsad och jag får definitivt inte i närheten av det. Väldigt säker på att det skulle göra skillnad. Hade faktiskt en erfarenhet ganska nyligt då jag fick lite mer tid på mig (tack vare att jag började bli upphetsad när jag gav honom en massage) och när det ledde till sex så kändes det faktiskt lite skönt - inget att jubla över men tillräckligt för att jag skulle känna att det bekräftade min misstanke om att bristen på förspel var ett bidragande hinder. Hade jag fått ännu mer hade det kanske kunnat bli rätt schysst! Vet baserat på soloerfarenheter hur pass viktigt det är att vara rejält upphetsad, för även på egen hand gör det enorm skillnad och det är alltid värt att spendera så mycket tid som möjligt åt att fantisera innan jag kommer igång för det blir otroligt mycket skönare (medan även soloupplevelser blir något av en besvikelse om jag börjar för snabbt).

    Pojkvännen brukar också "teasea" väldigt mycket när vi INTE ska ha sex, kan få igång något som känns som riktigt bra förspel och göra mig riktigt upphetsad för att sedan avbryta. Jag vet att han gör det för att vara lekfull och som princip gillar jag det men det blir allt mer frustrerande eftersom det aldrig leder till något. Det är nog roligare för honom än för mig eftersom han har någon njutning att se fram emot på kvällen, men för mig kan det nästan kännas jobbigt efter ett tag att gång på gång bli upphetsad men aldrig få någon njutning i slutändan.

  • Anonym (S)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-03-19 13:44:56 följande:

    Tack för svar :) Då det som sagt är ett distansförhållande är vi ju inte tillsammans hela tiden tyvärr men skulle säga att vid det här laget har vi haft tillräckligt mycket sex för att jag inte längre ska kunna skylla på att det är nytt och obekant, borde ha kommit någonvart vid det här laget tycker jag...

    Den där positionen där det blev lite skönt en stund har jag inte lyckats återskapa, det är väldigt svårt det här. Får helt enkelt försöka experimentera med fler saker! Har varit dålig på det eftersom jag hela tiden instinktivt prioriterar hans njutning över min, och särskilt då det inte fungerar för mig så get jag upp snabbt och fokuserar istället på vad jag kan göra för honom. I synnerhet då jag blir orolig att mina klumpiga försök att hitta något som fungerar för mig kommer sluta med att det inte är njutbart för honom heller, han blir uttråkad, han slaknar, osv. Det är till stor del därför jag snabbt övergår till att fokusera på honom när det inte går för mig, så att åtminstone en av oss får ut något av det och det inte blir ett väldigt obekvämt slut där vi båda är otillfredsställda. Tack för tipsen, ska se om jag kan implementera något där!

    Att enbart penetrering inte räcker för de flesta vet jag om och har accepterat, men det borde absolut ge njutning även om det inte är tillräckligt för orgasm! Jag vet ju att penetrering känns bra på egen hand (ofta känns det rentav som att jag skulle kunna få orgasm av det om jag bara fortsatte tillräckligt länge), så jag kan inte för mitt liv förstå varför det inte känns bra när han gör det.

    Jo det vore ju givetvis ett bättre sätt att uppmuntra det som fungerar, det skulle jag nog ha lättare för, men det är föga hjälpsamt när jag inte hittar något som fungerar, haha. Har liksom inget tillfälle att påpeka "det där känns skönt" om det aldrig känns skönt. Att guida honom är också en bra idé men med samma problem, jag vet inte vad som fungerar så det skulle bli helt på måfå. Det enda jag vet hur man gör är stimulering med fingrar så det skulle jag väl kunna guida (och bör göra det om jag bara kan ta mod till mig) men när det kommer till typ oralsex och samlag är jag rätt clueless igen.


    Tycker ni borde ta ett tillfälle (minst) och bara fokusera på dig och din njutning. Med tanke på allt tillfredsställelse han alltid får (tolkar jag det som) så borde han gå med på det, och tycka att det inte är mer än rättvist, och VILJA det eftersom man rimligtvis vill att den man älskar också ska ha det skönt under sex eftersom man är två i det. Förstår att det kan vara jobbigt att ta upp och fråga, men förhoppningsvis kommer du inte ångra det och efteråt känna att det var värt det för det har gett dig något
  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (S) skrev 2019-03-19 16:03:04 följande:
    Tycker ni borde ta ett tillfälle (minst) och bara fokusera på dig och din njutning. Med tanke på allt tillfredsställelse han alltid får (tolkar jag det som) så borde han gå med på det, och tycka att det inte är mer än rättvist, och VILJA det eftersom man rimligtvis vill att den man älskar också ska ha det skönt under sex eftersom man är två i det. Förstår att det kan vara jobbigt att ta upp och fråga, men förhoppningsvis kommer du inte ångra det och efteråt känna att det var värt det för det har gett dig något
    Jo jag håller faktiskt med om att det inte vore mer än rättvist. Att jag inte njuter av sex är väl en sak och det kan vi givetvis jobba på tillsammans så att den biten blir ömsesidig, men saker utöver samlag borde också bli mer balanserade! Jag brukar ge honom oralsex relativt ofta (både på hans och mitt initiativ) och självklart älskar jag att ge honom njutning så jag menar inte på något sätt att det är ett problem och att jag vill göra det mindre, däremot vore det ju liksom schysst om jag kunde få lika mycket tillbaka. Visserligen brukar jag ju som sagt aldrig be om något men kan ändå tycka att det borde vara något av en spontan reaktion att vilja bjuda igen, eller??? Det må väl ändå inte vara att "vänta sig att ens partner ska vara tankeläsare" om man önskar att h*n skulle vilja ge lika mycket som h*n får.

    Det gör mig nästan lite sårad att det aldrig verkar falla honom in att bjuda tillbaka eller att ibland ta initiativ för saker för min skull. Särskilt när han nu vet om att detta är ett problem, att det råder sexuell obalans, så hade man ju kanske hoppats att han velat kompensera på något sätt. Som sagt, förstår ju iofs att en bidragande faktor lär vara att jag aldrig ber om det, men det faktum att han nästan aldrig tar initiativ att göra något för mig (samt att han, som jag nämnt tidigare, ofta slutar väldigt fort när han väl gör det) får det att kännas som att han helt enkelt vill, vilket förstärker min motvilja att be om det för jag vill ju såklart inte att han gör något som han inte vill! Det är ett av de största problemen för just den här biten, det känns som att han inte är intresserad av att göra saker för mig och då skulle jag känna mig vidrig om jag bad om det (typ som en äcklig snubbe som kläcker ur sig "eyy girl suck my dick!"). Skulle ha sjukt svårt att njuta av det om jag känner att han gör det bara för att jag bett om det, känner mig besvärlig och äcklig och får ångest. Handlar ju som sagt inte bara om njutningen i sig, den kan jag fixa på egen hand, utan specifikt om att jag vill dela en ömsesidig upplevelse med mannen jag älskar och det känns inte ömsesidigt om han oentusiastiskt utför tjänster bara för min skull, vill ju inte använda honom som onaniobjekt och upplevelsen blir helt förstörd för mig om han inte gillar det.
  • Anonym (Frustrerad)

    Kan tillägga att han HAR verbalt uttryckt vid flera tillfällen att han vill ge mig njutning så förutsatt att han inte blåljuger så kan jag väl kanske dra slutsatsen att han helt enkelt inte tänker på det i stunden eller något. Han har sagt att han inte vill vara en "typisk kille" som bara tänker på sig själv, att det är självklart i ett förhållande att man ska göra saker för varandra (som svar när jag uttryckt uppgivenhet och sagt att jag lika gärna kan göra det själv), och ibland i sammanhang när han faktiskt har gjort något för mig. Bland annat för ett par veckor sedan hade vi en väldigt mysig lång stund tillsammans då han faktiskt fokuserade enbart på mig på ett väldigt sensuellt sätt. Han tog av mina kläder och täckte mina ögon och lät mig sedan ligga i sängen medan han smekte och kysste mig överallt under en lång tid vilket var både mysigt och upphetsande. (Hade kunnat vara ett bra tillfälle att kanske ta vara på och ha sex som möjligtvis hade kunnat vara mer njutbart men samtidigt uppskattar jag att han faktiskt gav mig all uppmärksamhet) Efteråt höll han om mig och kysste mig och viskade att han vill att jag ska uppleva så mycket njutning som möjligt med honom. Låter alltså som att han i teorin vill att jag också ska få njuta, verkar bara komma något emellan som gör att det sällan blir något i praktiken.

  • Anonym (Uppgiven kille)

    Har inte orkat läsa hela tråden..

    Men jag är som TS pojkvän. Jag får inte min tjej att njuta av sex. Och sex är inget som ger henne njutning.. vet inte vad jag ska göra..

    Hon var mycket oerfaren när vi träffades och visste inte vad hon gillade och inte sa hon.

    Jag famlade i mörkret ungefär, och kom ingen vart.. har inte fått mycket respons och vet inte vad jag ska göra alls längre.. sexet tråkar ut både henne och mej.

  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (Uppgiven kille) skrev 2019-03-19 23:27:55 följande:

    Har inte orkat läsa hela tråden..

    Men jag är som TS pojkvän. Jag får inte min tjej att njuta av sex. Och sex är inget som ger henne njutning.. vet inte vad jag ska göra..

    Hon var mycket oerfaren när vi träffades och visste inte vad hon gillade och inte sa hon.

    Jag famlade i mörkret ungefär, och kom ingen vart.. har inte fått mycket respons och vet inte vad jag ska göra alls längre.. sexet tråkar ut både henne och mej.


    Förstår att det känns jobbigt för dig! Kan tänka mig att min pojkvän känner liknande. Jag är väl kanske den sista personen som kan ge råd på detta område, men... Har du tidigare erfarenheter som du kan dra nytta av/utgå ifrån och justera för att det ska bli bättre för henne? Get hon någon respons över huvud taget som du kan arbeta med - såväl positiv som negativ? Vet du huruvida hon skulle känna sig bekväm med att faktiskt säga vad hon vill, eller att säga till om någon särskild sak känns bra/dålig?
  • jrockyracoon
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-01-22 18:01:28 följande:

    Jag har som sagt försökt vid några tillfällen att göra det men det går inte bra, det är väldigt svårt att "nå" och få till en bra rörelse då han liksom är i vägen - vilket försvåras av att jag har långa naglar så jag måste vara extra försiktig så jag inte gör illa honom. Och som sagt så känns det lite poänglöst om jag i slutändan bara njuter av min egen beröring istället för något han gör, då är det liksom bara onani med extra hinder. Skulle i så fall hellre få pojkvännen att göra det. Sedan tycker jag inte att det är att vänta sig att mannen ska fixa allt, för nu känns det mer som att det är tvärtom och JAG fixar allt... Rimligtvis borde det väl ändå vara 50/50? Låter inte alls kul om jag både ska ge honom och mig själv njutning, poängen med sex är väl att göra det för varandra? Missförstå mig inte, jag älskar att göra saker för honom, det känns bara väldigt ensidigt om jag dessutom ska göra allt för mig själv. I så fall kan jag ju lika gärna, som tidigare nämnt, bara skita i det och låta honom göra sin grej för att sedan ta hand om mig själv efteråt eftersom det garanterat kommer gå bättre än att försöka göra det medan han håller på med sin grej.


     


    Anonym (EN) skrev 2019-01-21 14:53:09 följande:

    TS - det låter som du har väldigt konstiga förväntningar. Din man ska lista ut vad som är skönt för dig fast allt han gör ska göras av ren åtrå, inget enbart gör din skull. Alla ställningar ska vara superintima och ni ska se varann djupt i ögonen och känna närhet. Du vill absolut inte smeka dig själv men det är inte skönt när du inte gör det. Det känns som om analyserar för mycket. Knulla, skratta, prova saker. Det är det sex går ut på, prova sig fram, testa, ha kul.


    Väntar mig inte att han magiskt ska lista ut allt, jag guidar honom gärna, med för det första så vet jag ju knappt själv vad som behövs eftersom jag saknar erfarenhet och för det andra har jag som sagt svårt att be om saker - det innebär inte att jag förväntar mig tankeläsning utan poängen är att jag VILL bli bekväm med att be om saker! Det är en av sakerna jag försöker be om råd för, just hur jag ska komma över det här med att inte vilja be om något och bara hänga med på det han vill. Jag är medveten om att detta är ett problem med MIG som jag måste lösa. Jag är hellre utan det jag vill ha än att be honom om det, och så borde det inte vara. Men hur ska jag komma över det?? De orsaker jag identifierat till att jag känner såhär är:
    1) Jag äcklas av min egen kropp och det känns som att han äcklas av mig och bara "står ut med det" för att han älskar mig/för att vara snäll/för att han känner sig skyldig att göra saker för mig. För sjutton, jag skulle aldrig ens kunna gå och få pedikyr för det känns så hemskt att någon ska behöva röra mina fötter och kanske tycka att mina tånaglar är äckliga eller något!
    2) Jag vill inte vara krävande, känner mig som att jag är till besvär och förstör hans njutning om jag ber honom göra något för mig som inte ger honom något eller om jag ber honom göra något annorlunda så att det kanske blir sämre för honom.
    3) Det känns skitdumt att be om något som jag kan göra själv (och dessutom göra bättre själv). Att be honom lyfta något tungt som jag inte orkar går bra, men att be om tjänster som jag inte "behöver" känns hur konstigt som helst.
    4) Rädslan att äntligen våga be om något och sedan känns det inte ens bra!


     


    Intimitet är ju typ syftet med sex??? I alla fall för mig. Vet att vissa personer gillar att meningslöst ligga runt med främlingar, to each their own, men jag har aldrig sett poängen i det. Om det bara handlar om fysisk njutning är det oändligt mycket lättare att göra det själv, så enda orsaken för mig att involvera en annan person är att söka intimitet och närhet med just den personen. Det är ett uttryck av kärlek för mig. Då är det mindre roligt att bara stå framåtböjd över sängen och känna sig som att man används som en jäkla fleshlight istället för att ha mänsklig kontakt med personen man älskar. Känns knappt som att man är två om det då, jag känner mig som ett onaniobjekt snarare än en partner.


    Du/dina vänner råkar inte ha några konkreta tips där, tro? ;P


    Att du äcklas av din egen kropp, inte vill vara krävande och har svårt att be om saker är ju problem som du kan jobba med på egen hand. Du kan exempelvis börja tänka snällare om dig själv och din kropp, försöka släppa kontrollen i vardagen och be andra om hjälp, etc. Det är ju ett väldigt stort projekt, men du kan ju börja iaf.

    Men det bästa råd jag kan ge är att prata med din partner. Berätta hur du upplever saker och att du tillsammans med honom vill försöka hitta ett sätt som gör att du kan njuta mer.

    Du har ju själv kommit på att du vill ha mer förspel. Ja, det är ju en utmärkt start. För dig blir det ju viktigt att du tänker positivt om dig själv, och verkligen vågar säga till hur du vill ha det. Er relation kommer också långsiktigt vinna på att ni tar till vana att säga till vad som känns bra, och vad som inte gör det.

    Du verkar ju vara både påläst och fylld av kreativitet så jag tror säkert att du kommer att hitta saker ni kan pröva tillsammans. Jag undrar också om du inte kan få inspiration från din onanering. Du säger att det inte är några problem där - ja, då kanske du kan överföra vissa bitar därifrån till ert sexliv. Jag tänker t.ex. både fantasier och det som pågår inom dig, men också det sätt som du fysiskt går tillväga i form av tempo och penetrering, etc.

    Det finns ju inget som hindrar att ni först fokuserar på en av er, och sedan vänder fokus till den andre. Så jag tänker t.ex. att din pojkvän skulle kunna hjälpa dig att onanera och sedan skulle du kunna göra samma för honom exempelvis. Om du skulle kunna hitta njutning på det sättet så är det en bra början. 

    Och eftersom du tände lite på massage, så låter det också som en bra idé att vidareutveckla. 

    Så länge du kan berätta för din partner om ditt problem och få med honom på tåget, så kan ni ju experimentera er fram. Exakt vad som funkar för er är ju något som ingen kan svara på här - utan det behöver ni tillsammans försöka komma på.

    Komplicera heller inte till saker mer än nödvändigt. Om du t.ex. känner njutning av att du själv smeker dig, så är det är helt okej. Han är inte ett onödigt bihang för den sakens skull. Ni njuter och är tillsammans, det är en jättefin början på det sexliv som ni utvecklar tillsammans. Det finns inga regler annat än att göra saker som är sköna, undvika de som inte är det och kommunicera och berätta hur man upplever saker. I ditt fall verkar du överanalysera, så försök koncentrera dig på att vara i nuet och släppa kontrollen.
  • Anonym (Frustrerad)
    jrockyracoon skrev 2019-03-20 01:33:06 följande:
    Att du äcklas av din egen kropp, inte vill vara krävande och har svårt att be om saker är ju problem som du kan jobba med på egen hand. Du kan exempelvis börja tänka snällare om dig själv och din kropp, försöka släppa kontrollen i vardagen och be andra om hjälp, etc. Det är ju ett väldigt stort projekt, men du kan ju börja iaf.

    Men det bästa råd jag kan ge är att prata med din partner. Berätta hur du upplever saker och att du tillsammans med honom vill försöka hitta ett sätt som gör att du kan njuta mer.

    Du har ju själv kommit på att du vill ha mer förspel. Ja, det är ju en utmärkt start. För dig blir det ju viktigt att du tänker positivt om dig själv, och verkligen vågar säga till hur du vill ha det. Er relation kommer också långsiktigt vinna på att ni tar till vana att säga till vad som känns bra, och vad som inte gör det.

    Du verkar ju vara både påläst och fylld av kreativitet så jag tror säkert att du kommer att hitta saker ni kan pröva tillsammans. Jag undrar också om du inte kan få inspiration från din onanering. Du säger att det inte är några problem där - ja, då kanske du kan överföra vissa bitar därifrån till ert sexliv. Jag tänker t.ex. både fantasier och det som pågår inom dig, men också det sätt som du fysiskt går tillväga i form av tempo och penetrering, etc.

    Det finns ju inget som hindrar att ni först fokuserar på en av er, och sedan vänder fokus till den andre. Så jag tänker t.ex. att din pojkvän skulle kunna hjälpa dig att onanera och sedan skulle du kunna göra samma för honom exempelvis. Om du skulle kunna hitta njutning på det sättet så är det en bra början. 

    Och eftersom du tände lite på massage, så låter det också som en bra idé att vidareutveckla. 

    Så länge du kan berätta för din partner om ditt problem och få med honom på tåget, så kan ni ju experimentera er fram. Exakt vad som funkar för er är ju något som ingen kan svara på här - utan det behöver ni tillsammans försöka komma på.

    Komplicera heller inte till saker mer än nödvändigt. Om du t.ex. känner njutning av att du själv smeker dig, så är det är helt okej. Han är inte ett onödigt bihang för den sakens skull. Ni njuter och är tillsammans, det är en jättefin början på det sexliv som ni utvecklar tillsammans. Det finns inga regler annat än att göra saker som är sköna, undvika de som inte är det och kommunicera och berätta hur man upplever saker. I ditt fall verkar du överanalysera, så försök koncentrera dig på att vara i nuet och släppa kontrollen.
    Försöker absolut att jobba på såväl självkänslan som styrkan att be om saker! Det känns bra att pojkvännen, de gånger vi pratat om detta, väldigt tydligt har uppmuntrat mig till att be om saker. Det hjälper att veta att han VILL att jag gör det. Han ger mig också massor av komplimanger hela tiden och uttrycker iver över att titta på mig vilket gör mig glad och stärker min självkänsla. Ändå sitter det hjärnspöken och säger att han bara gör det för att vara snäll. I synnerhet har jag problem med att jag finner könsorgan oattraktiva i allmänhet och kvinnliga könsorgan i synnerhet, bara en massa hudflikar och grejer! Det är framför allt det som får mig att känna mig äcklig trots att min pojkvän till och med gett mig komplimanger för det också flera gånger, jag kan helt enkelt inte begripa hur någon skulle kunna se ett kvinnligt könsorgan som attraktivt! Vilket jag tror är en av de största orsakerna att jag absolut inte är bekväm med att be om oralsex trots att han uppmuntrat till det. Han har flera gånger uttryckt hur hett det vore att vakna upp till att jag sitter på hans ansikte eller att jag drar ned hans huvud mellan benen och beordrar honom att jobba, men jag skulle känna mig alldeles vidrig om jag gjorde det! (Förstnämnda scenariot vore tänkbart om jag kunde jobba upp självkänslan, men det sistnämnda vet jag inte om jag någonsin skulle ens vilja då jag finner det väldigt avtändande att göra något som känns som att jag tvingar honom, även om det bara är på lek)

    Jag skulle våga påstå att jag ÄR ganska påläst och ärligt talat bidrar det till frustrationen för jag trodde att min kunskap skulle hjälpa. Jag har alltid varit den som med hästlängder vetat mest om sexualitet bland mina jämnåriga, redan i mycket unga år, och lärt ut en massa fakta till mina vänner och dylikt. Hade väntat mig att bristen på praktisk erfarenhet inte skulle vara ett alltför stort problem tack vare min teoretiska kunskap så det känns jättejobbigt att jag ÄNDÅ inte kan få till det! Angående att applicera erfarenheter från onani till partnersex så känns det ganska svårt, det är så pass annorlunda att jag inte riktigt vet hur jag ska dra nytta av den kunskapen. Förstår inte varför min egen penetrering känns så fantastisk medan hans knappt känns alls - bristen på förspel bidrar absolut men tror inte att det är den enda faktorn. Måste ju ha något att göra med vinkel och stimulansområde och så men jag kan inte identifiera exakt vad det är och hur jag ska bära mig åt för att det ska fungera med en partner.

    Att "turas om" tycker jag låter som en bra idé! Vi borde ägna mer tid åt sexuellt umgänge i andra former än samlag. Lesbiska kvinnor har ju i genomsnitt mycket bättre sex än kvinnor som har sex med män och jag skulle gissa att det i stor utsträckning beror på att mycket lesbiskt sex handlar om att en person stimuleras åt gången. Givetvis ska det inte försumma samlag men det kan vara ett komplement! I synnerhet när man fortfarande jobbar på att hitta vad som fungerar.
Svar på tråden Jag njuter inte av sex. Tips?