• Ölandstoka

    IVF hösten 2019

    Najo skrev 2019-11-21 15:29:28 följande:

    När jag blev gravid första ggn kände jag inte ett smack förrän efter testdag. Med min andra kände jag mer innan jag plussade. Så symptomletande är helt idiotiskt att lägga ner energi på.. jag har dessutom denna gång haft väldigt ömma bröst från innan ovitrellen då jag reagerade starkare och snabbare på hormonerna denna gång. Brösten har varit ungefär lika ömma sedan förra lördagen. Så utgångsläget innan ruvningarna skiljer sig åt..


    Jo med tanke på hur lite jag reagerar på hormoner så gissar jag att j jag inte skulle få du mycket symtom.

    Hur brukar det ser ut för dig, vilken dag har mensen kommit för dig när ivf/fet inte har gått vägen?

    Det börjar närma sig för min del, kommer att vara en nervös helg! Har mycket planerat vilket känns skönt, men även jättejobbigt om mensen skulle dyka upp.
  • Ölandstoka
    Najo skrev 2019-11-22 09:10:16 följande:

    Jag hade känningar i förrgår dvs 9 dagar e befruktning. Ökade flytningar och känningar på sidorna. I går och i dag mindre flytningar och ömheten i brösten avtagit (blev öm redan innan ovitrellen togs). De ggr jag inte varit gravid har jag haft tydlig mensvärk dag 11. Det är då jag brukar få mens om jag tagit ovitrelle men ET har uteblivit. Om det berott på det eller annat vet jag inte. Idag (dag 11 efter befruktning) känner jag typ inget.


    Känner heller ingenting. Lite lite mensvärk som kommer och går. Det hade jag kring denna ruvdag tidigare ivf också så jag försöker stålsätta mig för mens nu.

    Går och klämmer på mina bröst stup i kvarten för att se om det börjat ömma men nej. Ser nog ganska dumt ut :P
  • Ölandstoka
    Najo skrev 2019-11-22 12:06:16 följande:

    Jag vill bara skjuta ut mig känner jag..jag vill inte veta utkomsten just nu. Hade det varit ett 2dagars embryo hade det varit ok med neg besked. Men denna gången är det första ggn jag får in en blasto i färskförsök. Men det som kommer kännas tungt vid ett neg besked är att den hade börjat hatcha precis innan. Så kommer bli sjukt neg och tro att inget av de andra blastona kommer ta sig heller som jag har i frysen


    Jag förstår hur du tänker, kände lite samma vid senaste ivf då den också hade börjat hatcha. Men samtidigt som det är ett bra tecken så borde det inte betyda så mycket. Så klart håller vi tummarna för att det tar sig men samtidigt tänker jag att alla embryon som har blivit barn har ju varit både tvådagars embryon och ohatchade blastocyster någon gång.

    Hoppas att du slipper fundera :)

    Hur gör du med test, kommer du att vänta till testdagen? När har du testdag?
  • Ölandstoka
    Najo skrev 2019-11-22 15:02:39 följande:

    Så sant! Kommer inhandla test i helgen. Så jag kan anv ett annat test än det jag fått från kliniken om mensen dyker upp innan testdag. Om mensen kommer i början av v hinner jag ev med ett FET innan julstängning men det är väldigt tveksamt. Hur funderar du kring test...? När har du testdag? Jag har testdag om en vecka på fre 29 nov, vilket är 18 dgr efter äggplock.


    Skönt att ha lite test hemma :)

    Jag har testdag 4 december men mens kommer nog en vecka innan. Om om om mensen inte skulle komma så testar jag dock nästa helg men mensen brukar hinna före.

    Vet inte hur det blir bara, även om jag ringer och säger att jag har fått mens och neg gravtest så kommer de ändå att säga att jag ska fortsätta med lutinus och testa igen på testdagen. Men på testdagen brukar jag redan vara på cykeldag 7. Tycker att det känns lite förnedrande när de inte lyssnar på en. För att inte tala om att använda lutinus när det bara rinner ut på en gång med mensen ändå.

    Nä, jag kommer att ringa in mensen och fråga om en till fet men oavsett vad de säger så slutar jag med lutinus och kör en letrozolkur. Känns väldigt bra att ha en plan och att förhoppningsvis hinna med en till fet. Så blir det my behandling i januari. Hurra för att vara positiv...
  • Ölandstoka
    Najo skrev 2019-11-22 17:54:34 följande:

    När hade du ET? Var det med 5dagars blasto? Trodde du har ET ungefär samma dag som jag

    Sist när jag fick mens 15 dgr e ET med neg gravtest och sköterskan bad mig fortsätta 3 dagar tills testdag bad jag om ett telmöte med min läkare samma EM. Hon sa SLUTA med lutinus direkt så kör vi en ny IVF direkt. Så istället för lutinus den dagen blev det sprutstart:) inte att jag skulle fortsätta med lutinus om mensen kom 14 dgr efter ET med ett påföljande neg gravidtest. Ngn måtta får det ju vara liksom vilka odds är det att man är gravid ändå.

    .


    Vi satte väl in samma dag har jag för mig, i lördags. En vecka sedan imorgon :)

    Vad skönt med förståelse! Vid fet nu frågade jag om jag skulle hinna en till fet om den här inte lyckades, då tittade hon på mitt testdatum och sa nej. När jag sa att jag brukar få mens samma dag som vanligt trots lutinus såg hon bara frågande ut. Jag orkade inte tjafsa så jag sa bara att "om det inte tar sig ringer jag".
  • Ölandstoka
    Najo skrev 2019-11-22 19:00:08 följande:

    Men har du då testdag 23 dagar efter äggplock eller satte du in en tvådagars ?.. får jag Fråga vilken klinik du går på? För några år sedan hade min klinik (cvl) testdag 16 dgr e äggplock men de har ökat till 18 dgr


    Går på akademiska i Uppsala. De har testdag 18 dagar efter återföring oavsett hur gammalt embryot är tror jag. Håller med om att det är måååånga dagar bort. Nästa orimligt många.
  • Ölandstoka
    Najo skrev 2019-11-22 20:48:15 följande:

    Jag hade testdag 11 dgr efter min fet på en blasto i mars dock dock blev MA, tror kliniken gav lig fel testdag den ggn. Men jag plussade tydligt då. 18 dagar efter insättning är onödigt många dagar.. man hinner ju få mens med god marginal innan dess om det inte tagit sig!!


    Hedblomster skrev 2019-11-22 23:06:06 följande:

    Går ju också där och tycker samma, haha. Har alltid hunnit få och sluta ha mens till testdagen! Men hinner inte ha ägglossning innan testdag så en till fet brukar hinnas med direkt cykeln efter iaf :)


    Ja precis, mensen hinner både komma och gå. På ett sätt tycker jag att det är skönt, för när jag ringer på testdagen så orkar jag berätta det utan att bryta ihop, den värsta sorgen hinner gå över.

    Jag borde verkligen inte hinna få äl innan och det är väl det viktiga
  • Ölandstoka
    Jooosen skrev 2019-11-23 09:52:15 följande:

    Tog ovitrelle i onsdags 20:30. Fet blir på onsdag. Hade sex imorse vid 09. Skadar väl inte?? Men vi kanske ändå missade äl som kommer iomed ovitrelle. Är det alltid 36 timmar efter eller varierar det?


    Vi hade sex även vid fet trots risken för flerbörd, kände som du :) Är inte säker men är det inte sex dagarna före, under och även dagen efter äl som ska fungera? Tror att det är 36 timmar med ganska liten marginal men är även där osäker. Haha sorry, inte mycket till hjälp.
  • Ölandstoka
    Jooosen skrev 2019-11-23 14:02:29 följande:

    Haha precis!! Hann tänka tvillingar så ba neeeej ingen risk :p... aja kanske tajmade lite iaf. Har inte känt min vanliga äl värk än. Men ägglossning borde ju garanterat hänt såhär dags.... hur mår du?


    Haha japp! "Risken" för tvillingar efter alla alla försök känns som noll.

    Jag har ruvat en blastocyst en vecka idag och känner ingenting, känns som vid de andra två insättningarna som inte gick vägen. Jag mår bra och grubblar inte så mycket men jag är inte så pepp och positiv heller.

    Hur känner du inför onsdag?
  • Ölandstoka
    Hedblomster skrev 2019-11-23 19:03:46 följande:

    Återföring nr 7 gjord. Embryot såg lite konstigt ut men de sa att den håller på och pumpar?! Frågade vad det betyder och de sa att den måste expandera efter att ha varit fryst, men alla andra vi har återfört har redan expanderat så känns som att den här dör väl på en gång därinne... Frågade inte så mycket för sen började jag gråta och ja. Återföringar är helt enkelt inte glädjefyllda längre.


    Men stackars.. Det är säkert ingen fara men förstår att det inte känns jättebra. Kunde de säga något hoppfullt? Hoppas att du mår bättre snart!
Svar på tråden IVF hösten 2019