• Ölandstoka

    IVF hösten 2019

    Loviisa89 skrev 2019-10-29 17:20:56 följande:

    Ja, började tro att det aldrig skulle hända :) Kände det absolut inte på mig, jag hade inte så mycket symptom och har inte haft så mycket efter det heller, är i vecka 14 nu och det enda jag känner av är att jag är hungrigare :)

    Hoppas det går bättre att testa med digitala, jag tycker att dom ger utslag fastän teststrecket inte är exakt lika som kontrollstrecket ibland :)


    Det är också skönt att höra att alla inte känner på en gång att det tog sig, känns som att det är så många som bara vet jättetidigt.

    Hoppas testerna funkar, är så nojig över att det inte kommer att bli någon fet av någon anledning. Har samlat på mig massor av frågor till ultraljudet!
  • Ölandstoka
    Najo skrev 2019-10-30 09:26:27 följande:

    Tyvärr tog det sig inte. Kom blod i morse och testade såklart därför 3 dagar innan testdag (15 dgr e befruktning) och minus. Bara att ta nya tag!


    Beklagar! <3
  • Ölandstoka
    Hedblomster skrev 2019-10-30 09:52:37 följande:

    Rd 8 med 5-dagars. Inte testat än, tror det är längsta gången jag gått utan att testa. Tänkte vänta på mensen som jag tror kommer istället, men svårt att tänka på annat... Tror jag brukar få lite spottings på dag 9 eller 10 när jag tar lutinus så inte långt kvar iaf.


    Spännande! Nu får mens och spottings hålla sig ur vägen sisådär nio månader till tycker jag ;)

    Tänk om du får testa positivt i helgen :)
  • Ölandstoka
    Hedblomster skrev 2019-10-31 10:56:04 följande:

    Ruvardag 9 med 5-dagars nu och jag har inte testat än för första gången nånsin typ haha. Ibland får jag mens denna dag, ibland inte pga lutinus. Vet att jag kan få ett säkert resultat på gravtest nu men har inte velat eller vågat riktigt. Men definitivt i helgen om inte mensen kommer först. Inga symtom.


    Låter jättelovande, hoppas massor!
  • Ölandstoka
    LLW skrev 2019-10-31 13:42:42 följande:

    Imorgon ska vi till kvinnokliniken och göra vul. Är då i 7+1. När vi var där i 6+1 såg dom ev ett foster, men inget hjärtslag. Är så jävla rädd för vad vi får se imorgon. Fy fan vad dåligt jag mår. Ångesten är total. Imorgon kan allt ta slut, igen.


    Usch, kan tänka mig att det är väldigt stressigt och känslosam. Hoppas att ni får se det fina lilla hjärtat :)
  • Ölandstoka
    Hedblomster skrev 2019-10-31 16:00:00 följande:

    För en timme sen var den lutinus som kom ut vit, nu är den rosa... Right on time då.


    Fy fan! Vet hur det känns. Självklart behöver det inte betyda dåliga nyheter men jag förstår om det känns förjävligt. Hoppas att det förvinner!
  • Ölandstoka
    Hedblomster skrev 2019-11-01 07:25:49 följande:

    Okej hörrni.... Jag har testat nu, och det var positivt, men svagt. Har haft en kemisk förut och då fick jag plus på ruvardag 6 och nu är det ruvardag 10 och jag tycker det ser likadant ut och det borde vara starkare nu. Dumt nog testade jag utan sambon för jag trodde det var kört och han blir ledsen när jag testar ensam för han vill ju vara med. Så nu måste jag typ föreslå ett test efter jobbet eller nåt lol, så att han får veta, även om det kanske inte blir något i slutändan.... Suck, om det ändå bara varit starkare.


    Det låter ju jättebra. Och grattis :) Förstår att det känns läskigt att det är svagt men det behöver inte betyda något. Hoppas att ni får en jättefin kväll med ett ännu starkare test! :)
  • Ölandstoka
    LLW skrev 2019-11-01 10:54:32 följande:

    Vul idag. Vi fick se en hinnsäck och ett foster i storlek som matchar vecka 6+2. Men jag vet ju att jag är i 7+1.

    Förra veckan fanns något som kanske, möjligtvis, eventuellt var ett foster, så det har ju växt sedan dess. Men fortfarande inga hjärtslag.

    Vi fick rådet att avvakta en vecka till. Så nu ska jag gå runt i 7 dagar till utan att veta. Om något kan få en människa att tappa fattningen totalt så är det denna väntan.

    Jag vet inte om jag ska våga hoppas. Det känns ju kört.


    Vad frustrerande! Hoppas att väntan blir dräglig och att nästa besök blir glädjefyllt.
  • Ölandstoka

    Många som har haft en tung helg låter det som. Blir så ledsen för er skull, måste vara helt fruktansvärt att få pluset ryckt från sig. Hoppas att ni repar er. Styrkekramar!

  • Ölandstoka
    Hedblomster skrev 2019-11-04 12:06:53 följande:

    Är ni andra nöjda med era kliniker?

    Vi gör landstingsfinansierat nu på Reproduktionscentrum på Akademiska och har då gjort två återföringar där. Varje gång jag ringer har de inte tid att prata eller svara på frågor utan jag blir alltid avbruten och känner mig dum. Har träffat tre läkare på fem tillfällen så ingen har koll på mig eller min journal.

    Och min hemortsläkare orkade inte scanna in journalkopiorna från min privata IVF så jag får hela tiden påpeka att de inte är min första gång... För de säger hela tiden "jaja det kan ta ett tag, det var ju bara första gången" osv. NEJ, det är inte första gången det är SJÄTTE återföringen. 

    Ringde nu och frågade om jag kan få boka in en läkartid eller en telefontid helst men det får jag inte förrän efter vår officiella testdag? Hann inte ens prata klart innan jag blev avbruten. 

    Så nej, själv är jag inte så nöjd... Vi har tre kvar i frysen men efter det (om vi inte lyckats) funderar jag på om man kan styra om remissen till en annan klinik? Örebro ligger närmast, eller om man ska gå tillbaka till Falun kanske... 

    En privat gynekolog jag gillar har iaf skrivit ut trombyl åt mig nu, om jag inte redan sagt det. Har ju tagit det förut, när jag gick i Falun, så ska testa igen. 


    Känner igen mig. Har också gjort ivf privat innan och behöver påtala det flera gånger (har de inte skrivit det i min journal??). Träffar också olika läkare hela tiden men det gör inte så mycket för min del. Det fick jag när jag gick privat också. Det jag saknar mest är att de var så mycket lugnare privat, fick mer tid att fundera och ställa frågor och de var mycket mer service minded. Hos landstinget tycker både jag och mannen att man känner av hur stressade de är. Och det är mer rörigt, känns som att de glömmer att berätta saker ibland.
Svar på tråden IVF hösten 2019