• Ölandstoka

    IVF hösten 2019

    MALinneaH skrev 2019-09-10 19:13:38 följande:

    De ringde mig igår och frågade hur jag mådde. Jag kunde ju inte hålla mig från att fråga status! De sa att 22 st hade blivit befruktade. Så nu håller vi tummarna att det blir många till frysen. Ser ljust ut just nu men mycket kan hända så en dag i taget! Imorgon ska de ringa igen. Blir frys imorn eller torsdag.

    Jag var superglad att det var plock en fredag. Har sovit och vilat hela helgen! Sjukt trött och öm som attan. Svårt att ha vanliga byxor och röra mig i allmänhet. Men igår måndag var det väldigt mycket bättre. Nu känner jag bara ömhet när jag trycker hårt i nedre delen av magen. Så gick ändå snabbt över det värsta Det går säkert snabbt över för dig också!

    När får du veta säkert om det blir återföring lördag? För det kunde bli torsdag också visst?


    Wow vilket fantastiskt resultat, grattis! :)

    Har vankat fram som en gammal tant idag, ångrar att jag inte stannade hemma. Har mycket på jobbet den här veckan så jag hoppas verkligen att det känns bättre imorgon!

    Ska ringa imorgon bitti och höra hur det har gått men är inställd på torsdag, har bett mannen att hålla jobbkalendern tom då.
  • Ölandstoka
    Banana84 skrev 2019-09-10 23:12:11 följande:

    Jag förstår det, hoppas det går bra med äggen imorgon!

    Bra tips, jag ska försöka komma ihåg att fråga efter mer om det gör ont :)


    Det blev sju ägg. Ett omoget men alla andra sex befruktade! Är nästan mållös. Förra gången var två omogna och två blev befruktade av fler än en spermier, så bara tre som växte normalt. Nu var det här nyheter från igår, äggen hade nog bara precis blivit befruktade, hon visste inte vad status var idag men hoppas massor att det finns en fin välmående blastocyst åt oss på lördag!

    Hur känner du inför plocket imorgon? Det kommer att gå bra :)
  • Ölandstoka
    Anni888 skrev 2019-09-11 15:54:28 följande:

    Hej på er,

    Precis hittat hit. SÅ glad för det!! Kort intro: sekundärt barnlösa sen 1,5 år och genomgår just nu vår första ivf. Äggplock igår. Hade 10 ägg på andra VUL i fredags men igår fick de ändå ut 16 (!) ägg. Blev förvånad, lite glad men ganska orolig för att det var lite många också. Beordrad vila för att undvika överstimulering. Igår låg jag på soffan, idag tog jag en lätt promenad men fick ganska ont därefter. Ni som gjort ÄP. Hur länge hade ni ont efteråt? Hur länge bör man ta det hellungt? Så orolig att jag inte får tillbaka något embryo denna månaden pga detta. Vore jobbigt, även om jag vet man får hoppas på frysen och senare cykel isf. Men ändå, såå inställd på insättning till helgen. Den mentala biten...ni vet.


    Härligt med så bra resultat :)

    Jag är inte på ivf nummer två. Första gången var jag nästan helt återställd dagen efter plocket. Nu hade jag plock i måndags och är fortfarande jätteöm, är soffläge 100% för min del. Men jag pratade med en sköterska idag och hon sa att man inte kan förvärra ev överstimuling med att jobba eller röra lite på sig. Det viktiga är att dricka ordentligt och hålla koll på vikten och lyssna på sin kropp :)
  • Ölandstoka
    Banana84 skrev 2019-09-11 22:28:09 följande:

    Åh så bra med 6 befruktade ägg! Hoppas på fina blastisar till er :)

    Jag är rätt nervös inför äggplock, hoppas det inte gör för ont och att vi får ut fina ägg


    Hur gick det idag? :)
  • Ölandstoka
    Banana84 skrev 2019-09-12 19:20:45 följande:

    Äggutplocket idag gick bra :) personal tog väl hand om oss, jag fick lugnande, morfinliknande preparat och lokalbedövning. Det kändes lite men inte så farligt och man klarar det, tar ca 25 min.

    På ultraljud hade de sett ca 11 blåsor men idag vick de ut 16 ägg! Det hade jag inte räknat med! Hoppas många blir befruktade, planen är återföring på tis om allt går som det ska. Finns en liten risk för överstimulering så måste ta det riktigt lugn de kommande dagarna, bra att det är helg :)


    Härligt! Vad skönt att det gick bra och vilket bra resultat också! :) Blir bra med helg nu så du kan vila ordentligt, se till att bli riktigt bortskämd nu ;)
  • Ölandstoka
    Banana84 skrev 2019-09-13 07:36:54 följande:

    Väldigt lika situation som min! De tryckte också på risken att jag kunde bli överstimulerade och hur viktigt det är att jag vilar mycket de här dagarna samt känner efter hur jag mår, om magen är svullen, jag inte går på toa regelbundet etc. De skulle ringa idag för att höra hur jag mår samt för att berätta hur många ägg som har blivit befruktade. Hittills har det känts ok, har ont magen men ändå hanterbart, typ som mensvärk. Hur känns det för dig?


    Har de ringt, hur många blev befruktade?
  • Ölandstoka
    Anni888 skrev 2019-09-13 14:39:44 följande:

    Ölandstoka, kommer jag ihåg rätt att ni har återföring i helgen? Hur känns det? Vi ska dit på söndag men allt känns ju ovisst och nervöst i och med att man inte vet hur det går i ?skåpet?


    Ja det stämmer, imorgon hoppas jag att en blastocyst flyttar in. Är också nervös för att de ska ringa och säga att det inte blir något. Annars känner jag inte så mycket, jag har mått riktigt dåligt sedan plocket. Har haft så ont i magen och mått illa så jag har nästan inte orkat tänka på det. Hur har du mått?
  • Ölandstoka
    Banana84 skrev 2019-09-13 16:11:09 följande:

    Hur går det för dig, fortfarande ont efter äggplock? Är det i helgen du ska få tillbaka blastocyst?


    Förstår att du hoppades på fler men sju låter lovande! :) Kul att få ruva snart. Så får du börja med härliga lutinus snart också :P

    Imorgon ska vi förhoppningsvis få tillbaka en blastocyst. Tycker nog att väntan på återföring är det värsta under ivf, jag går och oroar mig att alla embryon ska avstanna. Fast den här omgången har jag haft för ont för att oroa mig så mycket, har varit galet. Hade min man fått bestämma hade vi ringt en ambulans. Så konstigt med tanke på att det inte var så många ägg. Får fråga imorgon. Det är bättre idag men har fortfarande ont och mår illa.
  • Ölandstoka
    zey skrev 2019-09-13 19:54:54 följande:

    Idag var vi och satte in ett 5dagars blasto, och jag ruvar officiellt igen :)! Någon annan här som precis har satt in eller ska göra det inom de närmaste?

    Testdag blir om 13 dagar, men är beräknas att få mens om 10 dagar.. håller tummarna att den håller sig borta denna gång!


    Hoppas att få sätta in en blastocyst imorgon. Har också beräknad mens om ca 10 dagar. Den läskiga väntan närmar sig
  • Ölandstoka
    MALinneaH skrev 2019-09-14 10:12:23 följande:

    Hej,

    Hur har allt gått för dig?! Jag har inte hunnit följa med här i tråden pga mycket på jobbet och hemma.

    Själv fick jag igår beskedet att endast 1 blastocyst frystes in Vet inte varför eller så och en läkare ska ringa mig på onsdag. Så nu har jag och min man börjat fundera på om vi ska göra ny hormonstimulering eller om vi ska ta det enda i frysen och göra återföring. Fördel med ny hormonstimulering är att vi kanske kan spara blaston i frysen till framtiden, samt att vi får mer valuta för pengarna då vi köpt en ?köp tre betala för två?.

    Samtidigt känns återföring mer som att vi tar ett till steg i processen vilket känns otroligt lockande.

    Så svårt! Lite deppigt Men det är bara att kämpa vidare!


    Nej vad knäckande! Hoppas att de har någon bra förklaring så att det kanske går att ändra något i behandlingen till nästa gång. Usch, känner verkligen med dig, förstår vilken chock det måste kännas som. Massa kramar! Förstår att det är ett svårt val också, köra fet eller en ny behandling. Hoppas det känns bättre snart!

    Vi fick tillbaka en blastocyst idag och fick två till frysen. Nu är det bara att vänta, testdag 2/10 men mens borde komma ca 23/9. Nästa vecka kommer att gå bra men sen kommer den nervositeten över spottings garanterat.
Svar på tråden IVF hösten 2019