• Ölandstoka

    IVF hösten 2019

    Hedblomster skrev 2019-11-17 20:48:42 följande:

    Positivt ägglossningstest idag så om allt går som det ska gör vi FET på lördag! Sjunde insättningen. Önskar mig inget annat än att det lyckas.


    Härligt! Tänk vilken julklapp det skulle kunna bli :)
  • Ölandstoka
    Jagvetdåinte skrev 2019-11-17 18:31:12 följande:

    Ännu ett negativt test ruvardag 8 med blastocyst. Å mörka bruna flytningar. Färskt blod som.en knappnål på pappret. Jag är redo depressiooooon..... Har passerat bim men det verkar de flesta med luthinus göra så här finns inte mycket hopp. Bara att vänta till torsdag och riktiga testdagen för att börja planera nästa varv. Hoppas ni andra får större lycka aktuellt försök! Kramar


    Alltid hemskt när det inte tar sig. Beklagar verkligen!
  • Ölandstoka
    Jagvetdåinte skrev 2019-11-19 06:25:14 följande:

    Jag kan inte fatta detta. Jag är gravid! Mensen kom aldrig igång. Tog ett billigt gravtest som visade ett nästan osynligt streck. Tog då ett digitalt istället. Där stod gravid 1-2 veckor. Borde iof stå 3+ va? Men jag är kanske låghormonare. Hur som helst, jag är gravid! Hoppas nu att det håller i sig! Kan inte fatta detta!! Styrkekramar till er alla! Snart sitter vi alla där med ett litet bylte i famnen <3 Hoppas pyret vill stanna kvar!!


    Wow, grattis! :)
  • Ölandstoka
    Jagvetdåinte skrev 2019-11-20 07:12:45 följande:

    Men jag tycker det är konstigt. Ska inte lutinus öka progestoronnivån och därmed öka tempen. Tar ju fortfarande lutinus så tempen borde väl bara högre trots att man får mens då?


    Jag har försökt leta efter hur lutinus fungerar, har liksom en känsla att det inte biter på mig.. Men det låter rimligt som Najo säger att om mensen kommer så tar den hormonvågen att ta över.

    Men med det sagt så kan tempdippen också bero på dålig sömn eller liknande, hoppas att den går upp igen imorgon!
  • Ölandstoka
    Hedblomster skrev 2019-11-19 15:40:12 följande:

    Min läkare på akademiska rekommenderar hysteroskopi om inte nästa återföring fungerar, men det är min hemortsläkare i Västerås som måste bestämma om det och på akademiska visste de inte alls hus Västerås skulle ställa sig till det. Någon som vet om hur brukar vara lätt eller svårt att få till en hysteroskopi?


    Vet inget om hysteroskopi, hoppas bara att du slipper! Alla tummar och tår hållna för nästa insättning! :)
  • Ölandstoka
    Jooosen skrev 2019-11-20 09:15:34 följande:

    Just varit hos kliniken. Återföring nästa onsdag med en av våra frysta. Äggblåsa på 23 mm imorse. Ska ta en ovitrelle ikväll, en på söndag och en samma dag som återföring. Ingen lutinus. Är detta en stimulerad eller ostimulerad fet? Visst är det stimulerad? Hoppas på tredje gången gillt nu!!! Kom igen kropphelvete haha..


    Jag gissar friskt nu men jag tror att har ägget fått växa själv så är det ostimulerad. Jag fick lutinus som hjälp på traven och gynekologen kallade det halvstimulerad.

    Haha känner igen tankegången, kom igen nu då jävla kropp!
  • Ölandstoka
    Jagvetdåinte skrev 2019-11-20 09:47:35 följande:

    Ja så kan det uu vara! Hoppas tempdippen beror på det men kommer blod titt som tätt nu så börjar ge upp hoppet. Sov iof dåligt, har vaknat vid 3-snåret varje natt sedan helgen. Så hoppas det är det, men tror inte det. Uppdaterar imorgon ang test och samtal med kliniken.


    Hoppas att du kan återkomma med bra nyheter :)
  • Ölandstoka
    Jagvetdåinte skrev 2019-11-21 12:26:40 följande:

    Fy fabian vad drygt. Måste vänta till mitten av januari med insättning av embryot i frysen. Nästa mens ska jag efter några dagar börja ta ägglossningstest. När jag får glad gubbe ska jag ringa kliniken. Då några dagar senare planeras insättning av embryot. Det är inte ovanligt att embryot inte klarar upptining å eftersom vi bara har ett i frysen finns det risk att de ringer när vi sitter på tåget till kliniken och säger att det inte blir någon insättning. Då får vi vänta ytterligare till nästa mens för att påbörja hormonbehandling. Å fäster inte embryot blir det likadant, vänta till nästa mens efter insättning. Kan bli långdraget det här. Å sen har de sommarstängt. Fy fan vilket vidrigt jävla år det här kommer bli.

    De sa oxå att det inte ens är säkert att jag var gravid, att det var hormonsprutan som fanns kvar i kroppen.


    Kan verkligen relatera, ivf är en ocean av väntan. Kan, som du, redan nu tänka på nästa års sommarstängning. Tänker hela tiden "när mensen kommer", finns inte någonstan att säga att "kanske kanske att mensen inte kommer denna gång".

    Men samtidigt måste vi göra oss en tjänst och ha det bra också. Jag försöker tänka att jag tillåter mig själv att vara extremt ledsen, då är jag skyldig mig själv att må bra mellan varven också. Har lagt mycket energi på att vara glad och det har faktiskt känts bättre sist ivf misslyckades jämfört med första gången. Hoppas att du hämtar dig och kan ha en mysig jul med sambo och hund trots allt :)

    Sen är det lätt för mig att säga som ruvar, om en vecka när jag har mens kommer det att vara helt andra toner :P
  • Ölandstoka
    Jagvetdåinte skrev 2019-11-21 14:00:54 följande:

    Verkligen, försöker att vara positiv och glad. Men just nu tillåter jag mig att falla. Sen kan jag göra saker jag mår bra av. Och undviker sådant som får mig att på piss, som tex att undvika gravida kvinnor. Jag har tom börjat stå för att det är tufft för mig och det gör att allt känns mycket bättre. Slippa fejka. Hoppas du slipper mensen <3


    Att tillåta sig bryta ihop är också viktigt. Ta hand om dig :)

    Självklart hoppas jag att det inte kommer någon mens men jag har mer fokus på att jag hoppas att den inte kommer på söndag, ska på barnkalas då. Första ivf fick jag spottings på motsvarande den dagen så jag är väldigt nervös.
  • Ölandstoka
    Najo skrev 2019-11-21 14:15:42 följande:

    Hur mår du i ruvandet? De 2 sista ruvningarna när jag inte blivit gravid har jag haft mer synptom. Båda ggr fick jag mensvärk 11 dgr e befruktning. I går 9 dagar e befruktning fick jag mer flytningar, inte bara på morgonen utan hela dagen. Samt svar mensvärk

    Men tyvärr har jag lärt mig att det inte behöver betyda ngt överhuvudtaget. Dessutom har jag inte sovit ett smack i natt, vaknat varenda timme. Vill bara sova.


    Jag känner verkligen ingenting. Alltså löjligt lite! Förut och vid min första ivf brukar jag vara öm i brösten efter äl/äggplock men jag har inte känt något alls i brösten sedan i maj. Trots en ivf och flera äl! Tar ju lutinus men märker inte av det alls, ska nog fråga om det när jag ringer in mens, känns konstigt, som att det inte fungerar.

    Jag är i och för sig så säker på att det inte kommer att fungera så jag känner inte efter så mycket.

    För din del låter det lite spännande iaf, kanske är något på gång :)
Svar på tråden IVF hösten 2019