• Ölandstoka

    IVF hösten 2019

    Jagvetdåinte skrev 2019-11-05 12:38:58 följande:

    Precis, det är samma sak :) Vet att det är en hel del som gör det men när läkaren sa ordet "inte lika skonsamt" om icsi när vi först trodde vi dkulle göra vanlig ivf blev jag nervös. Hoppas du har rätt! Och hoppas att flera ägg håller sig till lördag så att det blir några till frysen. Hur ska man kunna tänka på något annat tills dess att plus eller minus kommer? Herregud, man kan ju bli knäpp för mindre hehe..


    Vet du hur många ägg som blev befruktade? Blir du ruvare imorgon? :)

    Tycker att väntan mellan plock och återföring är den allra värsta, var så rädd att alla embryon skulle sluta växa. Hoppas att få göra fet så fort jag får äl, kommer att känna samma ångest då. Tänk om de små snögubbarna inte klarar upptining..

    Finns nog inga knep för att tänka på annat. Helt omöjligt är jag rädd :P Glöm inte att njuta av att du har ett växande litet embryo i magen bara :)
  • Ölandstoka
    LLW skrev 2019-11-05 14:10:04 följande:

    Beklagar att det inte gick vägen :( men om ni kunde göra återföring på en lördag istället för söndag sist så borde det väl ändå gå nu också? Har läst om många som gör återföringar lördagar när ägglossningen är en söndag. Men det verkar skilja en del mellan klinikerna. Kan du ringa och fråga kliniken så du slipper oroa dig?

    Usch jag hatar jul och sommarstängt! Fy vad stressande det är när man ska försöka räkna ut om man kommer hinna eller inte.. jag räknar med att göra aborten nästa vecka och då blir det typ på dagen att vi hinner göra en återföring innan de stänger, om min kropp tar lika lång tid på sig för återhämtning som sist.


    Är det helt kört alltså? När ska du dit nästa gång? Vilken jävla soppa det är med barnlöshet. Finns liksom inget att säga, det är bara för jäkligt att behöva genomlida det.
  • Ölandstoka
    Jagvetdåinte skrev 2019-11-05 17:49:32 följande:

    Det blev 7 st befruktade ägg av 11 fick jag reda på idag, så återinföring försenades pga detta. På lördag blir insättning! Så pirrigt! Hoppas äggen klarar sig till lördag. Så sant, jag ska försöka njuta. Å just nu känner jag mig faktiskt mer glad å hoppfull än på mycket länge, så får försöka fura delstegen även om det inte går vägen. Man har ju varit så ledsen längs vägen.

    Åh vad kittlande! Förstår det! Det är ju toppen att du fick så fina embryo som kunde frysas oxå! Låter lovande :)


    7 låter jättebra :) Hoppas att du får ett guldägg på lördag!

    Jag har fått ut sju ägg vid båda mina ivf men första gången blev bara tre befruktade och inget till frysen, så jag har räknat så hårt med att aldrig få något till frysen att jag bröt ihop lite när jag fick veta att det var hela två.
  • Ölandstoka
    LLW skrev 2019-11-05 23:39:23 följande:

    Det är väl 99% säkert att det är kört. Har försökt googla solskenshistorier men finns inte mycket :( vi ska dit på fredag, och sen ska vi till en privatklinik på måndag också för jag vill vara 110% säker på att det inte finns någon chans. Litar inte helt på landstinget och deras ultraljud.. så nästa vecka blir det abort om det inte startat av sig själv än. Fy fan så sjukt allt detta är.


    Ja det är verkligen helt sjukt att man ska behöva gå igenom allt det där. Smart att gå till två kliniker så att du känner dig trygg med vad som sägs.
  • Ölandstoka

    Var på vul idag. En follikel på 13 mm så förmodligen äl i mitten på nästa vecka. Fick ovitrelle att ta om jag inte får pos test så senast 21 kommer jag att ruva om blastisarna klarar upptining :)

  • Ölandstoka
    Najo skrev 2019-11-11 12:51:18 följande:

    Plocket klart, de fick ut 9 ägg. Nu börjar väntan på besked om antal befruktade i morgon.


    Jättebra ju! Hoppas att många blir befruktade :) Vi ligger ganska nära, på lördag hoppas jag att det flyttar in en liten snöflinga. Så imorgon börjas det med lutinus, hurra :P
  • Ölandstoka
    Najo skrev 2019-11-16 12:47:47 följande:

    Hej alla,

    I.måndags plockades 9 ägg. 8 var mogna och 6 befruktades. ET idag dag 5. Fick in en fin blasto som börjat hatcha. 3 st levde ff men växt långsammare. Dessa 3 ska odlas en dag till... känns inte toppenbra. Ngt som har erfarenhet av detta? Kan de ta sig?


    Jag fick också tillbaka en blastocyst som börjat hatcha idag. Vill så gärna vara pepp men jag tror att min självbevarelsedrift sätter käppar i hjulet för det.

    Hoppas verkligen att det är vår tur nu! Hur känns det för dig, är du positiv?

    Har tyvärr ingen erfarenhet av embryon som växer långsammare.
  • Ölandstoka
    Najo skrev 2019-11-16 20:22:53 följande:

    Wow då är vi timade. Jag tyckte det var otroligt att se hatching. Första ggn det blir 5 dagars odling för mig. Det var som en liten plopp som hade läckt ur embryot. Just nu är mina tankar på de 3 embryona som ska odlas till i morgon. Kommer bli grymt ledsen om alla går pt skogen. Jag måste hålla förväntningarna i schack, jag är 44 och låga odds. Blir jag gravid är missfallsrisken dessutom 50%. Hur ser ditt bagage ut?


    Det låter lovande att det blev en blastis den här gången :) Förstår att det är mycket på spel, hoppas de växer till dig!

    Vi är oförklarligt barnlösa, ingen av oss har någonsin varit eller gjort någon gravid. Det är läskigt, har en stor rädsla att jag inte kan bli gravid. Det här är tredje återföringen, två färsk och nu ett fet.

    Nu är det bara att ruva iaf, vet att många inte håller med men jag tycker att det här är den bästa delen av ivf. Nu har jag ett växande embryo i mig, är liksom enda gången jag kan säga det. Nu gäller det att det fäster också bara! Har du några planer för ruvartiden?
  • Ölandstoka
    Ma18 skrev 2019-11-17 08:29:29 följande:

    Nu ska vi äntligen få göra vårt första FET! Blev totalfrys efter äggplocket så nu är jag förväntansfull. Blev rekommenderad av läkaren att ta bisolvon från blödningsstart till insättning, är det nån mer här som provat det inför fet?


    Jag provade det vid mina två färskförsök. Kom på igår vid fet att jag hade glömt det den här gången men tänkte att eftersom det inte har funkat så gör det kanske inget.
  • Ölandstoka
    Najo skrev 2019-11-17 12:40:36 följande:

    Hej,

    Har nu fått besked feån kliniken. Av de 3 som igår på dag 5 inte hunnit bli blastocyster har 1 klarat sig till frysen.


    Känns det ok? Låter bra med en i frysen tycker jag :)
Svar på tråden IVF hösten 2019