• Ölandstoka

    IVF hösten 2019

    Banana84 skrev 2019-09-13 22:42:46 följande:

    Usch, jobbigt med så stark smärta efter äggplock :( jag känner av en del men inte i närheten av det du känner, hoppas du mår bättre snart och lycka till med insättningen!

    Har börjat med äckel päckel lutinus idag :0


    Tack! Blir bättre och bättre för varje dag, snart är jag nog återställd. Det gick bra idag, fick tillbaka en blastocyst som precis höll på att kläckas (säger man så på svenska). Och två till frysen. Jag är så pessimistisk kring ivf, jag har aldrig trott att vi skulle få något till frysen så jag är så fantastiskt glad! Har gråtit mängder, vart som att något släppte. Fast en stor anledning till att jag är glad är att jag slipper en ny cykel när mensen kommer, så jag är fortfarande ganska neggo :P

    Börjar du bli taggad för återföring?
  • Ölandstoka
    Anni888 skrev 2019-09-14 18:20:58 följande:

    Så spännande att du är inne i ruvarfas nu! Och det låter ju positivt med ett tillbaka och två till frysen. Vi hoppas på typ detsamma imorgon. (Smiley) Såg också du har testdag 2/10. Jag har redan fått testdag till 26/9, intressant att det skiljer så ändå. Hur kändes själva återförandet?


    Ja det verkar skilja mycket. Här är det 18 dagar efter återföring. Tycker att det är skönt, vill bara testa om det är maximal sannolikhet att få plus. Har läst om så många som testar neg på testdagen och sen får mens typ dagen efter, låter hemskt!

    Själva återföringen gick bra. Är ju inte jätteskönt direkt men är mer obehagligt än att det gör ont. Min man höll mig i handen och med tanke på omständigheterna var det ganska fint :)

    Lycka till imorgon, ska bli spännande att höra hur det gick :)
  • Ölandstoka
    Jooosen skrev 2019-09-15 20:38:28 följande:

    Då var kylskåpet fullt med 18 miljoner mediciner. Tänk att vissa bara behöver ligga för att få barn. Skrattretande... idag är jag så otroligt bitter!


    Verkligen! Är en så stor sorg för mig att inte kunna få barn som det är meningen, genom en så intim och kärleksfull kärleksförklaring. Nej då, det krävs sprutor, smärta och själva befruktningen sker på ett sterilt labb när jag och min man är flera km därifrån.

    Om vi lyckas kommer jag att tycka att det är rätt coolt ändå, men fram tills dess stinker bitterheten :S
  • Ölandstoka
    Doftljuset skrev 2019-09-15 17:07:48 följande:

    Hej,

    Får man fråga vad er barnlöshet beror på?

    I vårat fall är det manliga, dom är slöa och få.Vi behöver helt enkelt lite hjälp på traven :)Vi har precis satt i gång med vår process, mensen börjar om några dagar och då finns här hemma sprutor redo att börja med.Läkaren är positiv, han sa att du producerar många ägg men har en liten störning i mensen ( har mellan 32 - 35 dagar).

    I den lyckligaste sagan så skulle vi ju bli gravida på första försöket.Däremot fanns ju tydligen risken för både överstimulering och att det även är fullt när jag väl är redo för starta.Samt att jag är så medveten om att denna resan kanske blir flera år lång.Finns inga garantier.Känner att jag verkligen behöver ventilera om detta igen,det är så himla mycket känslor.Som man egentligen inte kan sätta finger på jämt heller...Fast vet att ni alla kan relatera

     

    Ha en jätte fin söndag! Kram kram


    För oss är det oförklarligt. Båda två friska och bra provsvar. Folk säger att det är så bra men jag hade haft lättare att ta det om de hade hittat något litet fel. Om vi som är friska inte kan lyckas naturligt, vad säger att ivf skulle funka liksom.

    Hoppas att behandlingen går bra för er, spännande med första försöket :)
  • Ölandstoka
    MALinneaH skrev 2019-09-15 17:24:14 följande:

    Så härligt för dig med 3 blasos! Grattis till det! Jag håller tummarna för att din ruvning nu ger resultat!

    Ja men lite svårt val faktiskt. Jag längtar efter att få prata med läkaren! Om det blir fet så blir det återföring i slutet av oktober. Lutar nog åt att prova det ändå och sikta in oss på en ny hormonstimulering efter det. Då hinner kroppen vila lite också.

    Heja dig! Jag väntar med spänning på resultat här om någon vecka!


    Tack, det värmer! :) Har inte riktigt förstått att jag ruvar igen. Förutom att min man går runt och låter som en höna haha :D Och att jag är otroligt svullen över magen, vet inte vad jag ska ha för byxor på jobbet nästa vecka, de flesta är alldeles för tajta!

    Det låter skönt att låta kroppen vila. Bara det känns bra med det ni kommer fram till. Vilken dag var det du skulle prata med läkaren?
  • Ölandstoka
    Anni888 skrev 2019-09-15 21:38:10 följande:

    Hej! Plockar upp på tidigare inlägg här. Vi fick också besked idag om att den blastocyst vi fick tillbaka har börjat kläckas så att säga. Har du koll på hur det påverkar? Är det positivt? Nyfiken. Ruvning..hey ho lets go


    Jag har bara tänkt att det borde vara bra. Det är det som händer naturligt så att embryot gör det är åtminstone ett tecken att det växer och mår bra. Vet att det finns kliniker som hjälper äggen att kläckas så jag bara antog att det var bra. Men eftersom du frågade så googlade jag lite och det verkar vara väldigt fördelaktigt :) Jag googlade embryo hatching at transfer och bland de översta träffarna är en artikel som jag tänkte skumma igenom vid tillfälle, lästips om du vill :)

    När har du testdag?
  • Ölandstoka
    MALinneaH skrev 2019-09-15 21:52:34 följande:

    Haha :D Knäppa upp en knapp eller mysbyxor kanske då! Så himla spännande. När kommer du testa? Ska du vänta till den ?riktiga? testdagen?

    Läkaren ska ringa på onsdag, så då hoppas jag att jag är lite klokare! Återkopplar efter det :)


    Jag är en sån där konstig typ som inte tycker om att testa ;) Jag tycker att ett negativt test är så mycket värre psykiskt än att bara vänta på mens. Jag räknar att mensen kommer kanske nu i helgen. Förra behandlingen kom den ca två veckor efter äggplock. Så om mensen inte dyker upp så kommer att det bli nervigt :) Testdag 2/10 men det är onsdag och jag vägrar att testa mitt i veckan. Skulle jag mot alla odds inte få mens så kanske jag väntar till 4/10, så är det kanelbullens dag. Då skulle jag sluta lite tidigt och gå hem och baka så att det finns bullar i ugnen när mannen när mannen kommer hem :D
  • Ölandstoka

    En fråga till alla som gjort en behandling, hur länge var ni svullna? Jag är så pass svullen att jag börjar bli orolig att min navelpiercing kommer att ge fula märken. Är riktigt svullen, ser ut att vara gravid i vecka 20 eller nåt. Supersvårt att dölja också..

    Min gissning är att det är lutinus som är boven. Är det fler som har samma? När försvann det för er? Förra behandlingen försvann det motsvarande igår men då fick jag en tvådagars och denna gång en blastis, kanske har med det att göra.

    Och ni som blev gravida, när gick eran svullnad ner? Gick den ner?

    Jag behöver köpa nya kläder om jag ska se ut såhär ett tag till..

  • Ölandstoka
    Söderlund skrev 2019-09-17 09:12:46 följande:

    Du kan inte vara överstimulerad då? Det kan ju komma efter insättning också.


    Jag tror inte det, det är inte så mycket värre än vid återföringen och då var det inte överstimulerat.

    Blir mest förundrad över hur stor skillnad det kan vara mellan två behandlingar. Förra gången hade jag jätteont i brösten också, den här gången är det knappt något alls.
  • Ölandstoka
    Banana84 skrev 2019-09-18 23:14:08 följande:

    Hej,

    Jag skulle gjort en insättning med en 5 dagars igår tisdag. Hade mått ok efter äggplock med lite svullnad och liten risk för överstimulering som jag skulle vara uppmärksam på. Men jag mådde ok och var taggad på insättning.

    Natten till tisdag vaknar jag av en fruktansvärd smärta i magen, äggstockarna. Det gjorde så ont att jag grät medan jag försökte få i mig alvedon för att stoppa smärtan. Men det gjorde alldeles för ont och vi körde direkt till Gynakuten, jag misstänkte så klart överstimulering och trodde att de skulle behöva tömma mina äggstockar. Det var den värsta smärtan i mitt liv! Jag skrek, grät och kräktes av smärta. På gynakuten gav de mig morfin vid upprepade gånger men det bet inte på smärtan. Efter en ultraljud såg läkaren att mina äggstockar inte var för överstimulerade men stora och den högra äggstocken hade vridit sig kring sin egen axel så blodtillförseln stoppades och den ?höll på att dö?. Jag fick akut opereras inom 2 timmar. De sövde mig och gjorde en titthålsopration i magen. Som tur är kunde de virad tillbaka och rädda äggstocken. Hade jag kommit in till operationen 3 timmar senare hade äggstocken blivit svart av syrebrist och dött. De hade fått opera bort den.

    Var inlagd på sjukhuset en natt men är nu hemma och återhämtar mig efter en mycket smärtsam upplevelse. Komme vara sjukskriven i 2 veckor. 2 embryon klarade sig till frysen och återinsättning får bli när jag mår bättre och stygnen har läkt.

    Alla ni som gör samma resa, känner ni av extrem stark smärta (10 på skalan, går ej att missa) åk direkt till akuten och varna om vriden äggstock. En sällsynt men förekommande komplikation vid ivf där timmar kan avgöra om äggstocken kan räddas.

    Ivf resan fick en tuff start gör mig, ska nu vila och försöka återhämta mig. Kram och lycka till till alla er starka modiga kvinnor <3


    Men va?! Stackars! Går det bra nu?

    Jag har funderat hur det gick för dig, tolkade frånvaron som att något inte var riktigt bra men det här liksom! Jättebra att ni åkte in på en gång, låter fruktansvärt läskigt. Hittar knappt några ord. Hoppas att du läker bra och snabbt!

    Massor av kramar, krya på dig!
Svar på tråden IVF hösten 2019