Skala potatis i förväg?
Vi ska göra en potatissallad imorgon till ett kalas, kan man skala potatisen redan idag och ha den i kylskåpet tills imorgon?
Måste de ligga i vatten?
Vi ska göra en potatissallad imorgon till ett kalas, kan man skala potatisen redan idag och ha den i kylskåpet tills imorgon?
Måste de ligga i vatten?
Du kan skala dem, men häll på vatten så det täcks. Annars blir de bruna.
Brukar själv skala och hälla vatten på, brukar inte ställa in i kylskåpet heller.
trollkarl: Det är bra att du tipsar om hur proffsen gör, men du får det att låta som om det är det enda sättet, och ofta är det ett något mer komplicerat förfarande än "vanliga" människor har tid och lust med.
TS: Citron har tydligen positiva effekter, något som jag (och de flesta andra vanliga dödliga) inte hade en aning om. Har du ingen citron hemma räcker kallt vatten bra.
Ojdå...det är första gången det blir en sån diskussion i en av mina trådar....och så handlar om något så här banalt
Lite småkul faktiskt...
Men tack igen för alla svar...jag är ledsen som dragit igång allt detta, då det visar sig att vi inte ens har skalat potatisen idag utan gör allt imorgon trots allt..
Men nu vet jag att man KAN skala potatisen dagen innan och lägga den i vatten, även utan citron och t o m utan att ställa den i kylen, så jag tackar ödmjukt för alla snälla svar...
Jag skulle ha citron i. Men sen gillar jag ju inte brun potatis heller...
Klart att det går! Jag brukar förbereda potatisgratäng genom att skala (och ibland också skiva) potatisen och blötlägga kvällen innan eller några timmar före jag ska göra gratängen för att spara tid