Din godaste och lättaste ostsås till pasta?
Vilket recept använder du till ostsås? Helst enkelt då jag är en novis på hemlagad ostsås.
Jag har googlat men föredrar att inte bara se ett recept på en random sida.
Vilket recept använder du till ostsås? Helst enkelt då jag är en novis på hemlagad ostsås.
Jag har googlat men föredrar att inte bara se ett recept på en random sida.
Beror lite på. När jag gör till pasta så här jag bara i grädde eller CF och färdigriven ost på påse (för det klumpförebyggande medlet som brukar vara i är oftast potatismjöl, vilket också funkar för att reda). Faktiskt är det mitt stora tips till nybörjare. Grädde eller creme fraiche, lite kryddor (beroende på, förstås, vad man har i) och ost på påse.
5 dl mjölk och 0,5 dl vetemjöl vispas ihop i en microsäker skål. Kör i mikrovågsugn på högsta effekt ca 6 minuter. Rör om då och då. Såsen ska koka och vara tjock. Vispa ner riven ost och smaksätt med salt och peppar. Jag brukar ha mycket ost i för att jag tycker det är gott. 2-6 dl efter smak. Rör om då och då tills osten smält. Mild ost om man föredrar det och lagrad om man föredrar det. När osten är smält servera till nykokt pasta.
Brukar ni lägga i något för att få det lite nyttigare? Quornbitar eller grönsaker kanske?
Brukar ni lägga i något för att få det lite nyttigare? Quornbitar eller grönsaker kanske?
Jag har alltid Gorgonzola i såsen som består av grädde. steker kassler och champinjoner, häller i grädden, smälter ner Gorgonzolan och avslutar med lite soja och babyspenat som jag bara lägger ovanpå.Tänk på att steka kasslern ordentligt med champinjonerna innan grädde och osten.
Förutom klassisk béchamelsås så brukar jag smälta grönmögelost i creme fraishe.
Jag har alltid Gorgonzola i såsen som består av grädde. steker kassler och champinjoner, häller i grädden, smälter ner Gorgonzolan och avslutar med lite soja och babyspenat som jag bara lägger ovanpå.Tänk på att steka kasslern ordentligt med champinjonerna innan grädde och osten.
Jag är inte särskilt bra på ostsås generellt. Det är bara om jag lagar lasagne som jag gör hemlagad béchamelsås men då behöver jag recept!
Däremot är det jättegott att smälta ner Boursin, en färskost med mycket vitlök, i grädde eller matlagningsgrädde och ha till tex. kyckling. Så det får bli mitt tips!