De fick över 117 000 kronor i elräkning

När Bekir, 24, öppnade sin elräkning kunde han sig en chock. Där väntade nämligen en elräkning på 117 815 kronor.

Birkir blev mins sagt chockad när han öppnade sin elräkning.
Birkir blev mins sagt chockad när han öppnade sin elräkning.

När Bekir, 24, öppnade sin elräkning i appen Kivra kunde han först inte tro sina ögon. Där väntade nämligen en elräkning på 117 815 kronor. I en intervju med Aftonbladet berättar han om frustrationen som uppstod när han och hans fästmö fick beskedet om den höga elräkningen.

Bor i en tvåa

Bekir och hans fästmö bor i en tvåa på 58,5 kvadratmeter i Stockholm och hade en elförbrukning på 63 614 kwh mellan den 13 december 2021 och den 31 januari 2022, enligt deras elbolag Göta Energi.

– Jag fick panik och tänkte att det är helt omöjligt. Visst vi har renoverat lite, men det som har dragit med el är dammsugaren, vattenkokaren och en elektrisk såg. Jag har till och med installerat led-lampor överallt för att det ska dra mindre el, säger Bekir till Aftonbladet.

"Väldigt frustrerade och stressade"

Han berättar att det känns orimligt att två personer som bor i en tvåa ska ha förbrukat så mycket el, samt att det känns oroväckande att deras elbolag eventuellt skulle kunna ha gjort fel.

– Vi är båda väldigt frustrerade och stressade över det här, säger han till tidningen.

Försökt komma i kontakt med elbolaget

Bekir berättar att både han och hans fästmö har försökt komma i kontakt med Göta energi ett flertal gånger utan framgång.

Beror på felaktigheter

Men till slut fick Bekir och hans fästmö ett svar. I ett mejl till Aftonbladet meddelar Lisa Gustafsson, teamledare på Göta Energis kundservice att det skett ett misstag och att räkningen inte ska betalas:

”Jag har varit i kontakt med Bekir under söndagen och försäkrat honom att det här är en faktura han inte ska betala. Vi undersöker nu exakt vad som har hänt men sannolikt beror det på felaktigheter i informationsutbytet mellan elnätsbolaget, Bekir och oss. Vi är ledsna för den stress och frustration som händelsen har skapat”.

Källa: Aftonbladet