Fyra pojkar förda till sjukhus efter kemikalieolycka vid skola

Fyra pojkar mellan 13 och 15 år fördes igår till sjukhus med ambulans efter en olycka med kemikalier vid en skola utanför Kalmar. En av eleverna vårdades för svåra skador på intensivvårdsavdelning, men har nu fått lämna avdelningen.

Fyra tonårspojkar var igår inblandade i en kemikalieolycka i Ljungbyholm strax utanför Kalmar.
Fyra tonårspojkar var igår inblandade i en kemikalieolycka i Ljungbyholm strax utanför Kalmar.

Det var vid 13.30-tiden på tisdagen som larmet inkom till polisen. Enligt polisens presstalesperson Rickard Lundqvist inträffade olyckan i samband med någon form av hantering av kemikalier.

– Vi har haft en patrull på plats. Den patrullen har begett sig till sjukhuset där det ska hållas förhör med de fyra eleverna. Jag utgår från att de har pratat med eventuella vittnen och någon som är ansvarig på skolan, sa han under tisdagen.

En av pojkarna vårdades för svåra skador på intensivvårdsavdelning. Två skadades lindrigt och blev inlagda på en vårdavdelning. Den fjärde pojken behövde inte bli inlagd.

Blev inspirerade av Youtube-video

Barometern har varit i kontakt med skolans biträdande rektor, Ulf Nilsson, som uppger att det rör sig om någon form av blandning av kaustiksoda, vatten och någon metall.

Enligt honom inträffade olyckan utanför skolans område.

– De hade varit nere vid Ica-affären på rasten och köpt kaustiksoda och skulle tillverka något de sett på Youtube. Men det var ingen bra blandning, utan det har skvätt upp i ansiktet på dem. Och kaustiksoda är ju frätande, säger Ulf Nilsson till Barometern.

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.