Här är SVT Barns nya barnprogram hösten och julen 2022

I år firar SVT Barn 20 år och med det kommer en rad olika nya program i tablån. Här är allt du vill veta om hösten och julen på SVT Barn 2022.

Här är allt du vill veta om hösten och julen på SVT Barn 2022.
Här är allt du vill veta om hösten och julen på SVT Barn 2022.

Nu presenteras en rad nya barnprogram på kanalen där vi bland annat hittar kända ansikten som William Spetz, Malin Olsson, Özz Nujen och Shirley Clamp – och Bolibompadraken såklart.

Premiär för "Draken följer med" på SVT Barn

En nyhet är "Draken följer med" där Bolibompadraken träffar barn med NPF-diagnoser, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, och följer med dem på olika vardagsäventyr – som att gå till tandläkaren.

Läs mer: 8 saker du inte visste om nya Bolibompadraken

Julen på SVT Barn 2022

Det blir också en del jul. I "Fixarjulen" pysslar barnprogramledaren Malin Olsson och hennes familj med tittarna varje dag i november. Sedan blir det såklart julkalender. I år är det, som sedan tidigare känt, "Kronprinsen som försvann".

Läs mer: Allt om SVT:s julkalender 2022: "Kronprinsen som försvann"

"Skyldig" ny serie på SVT hösten 2022

Det blir också nytt för de lite äldre. I "Skyldig" träffar skådespelarna från "Strula" experter på olika områden för att prata om tveksamma situationer som man kan ställas inför som tonåring.

William Spetz skådespelar i ny serie på SVT Barn

En annan serie med premiär är "Alla vi Karlssons" med bland andra sångerskan Shirley Clamp, skådespelaren William Spetz och komikern Özz Nujen i rollerna. Serien är skriven av Elin Ek och Hampus Nessvold och riktar sig mot personer mellan 10 och 14 år.