• Aaliyah

    Anhörig till psykiskt sjuk

    Har märkt att det finns en del här på fl som i likhet med mig har en anhörig som mår psykiskt dåligt. Tänkte vi kunde stötta varandra och utbyta tips om hur man underlättar vardagen eller om hur man bäst hjälper den sjuke. Jag kan säga också att i mitt fall är det min mamma som är sjuk, hon lider av bipolär sjukdom.

  • Svar på tråden Anhörig till psykiskt sjuk
  • Aaliyah

    Jennie; manodepressivitet sa man förr. Ett växlande mellan djup depression och ett maniskt tillstånd.

  • Aaliyah

    Aragon; såklart du får vara med! Får dina bonusbarns mamma någon hjälp?

    Anonym; (schizofren), du har rätt i att psykvården på många håll är en stor skandal. Vad skönt att din bror klarar sig bättre nu. Bor han för sig själv?

  • Aaliyah

    Förstår helt och fullt er som väljer att vara anonyma. Samtidigt är det viktigt att man bryter det tabu som finns om psykiska sjukdomar. Det är inte mer skamligt att bli psykiskt sjuk än att bryta benet!

    Anonym (syster) glad att höra att din syster ska få hjälp nu. Och jag tycker också att svart humor är oundgänglig när man hanterar de här frågorna...

    Aragon; så bra att barnen har sin pappa och dig. Och att mamman fattar att barnen inte mår bra av att ha kontakt med henne nu. Man får hoppas att det kommer en tid i framtiden när hon själv kan förklara för dem.

    Anonym (schizofren)oj, jag känner verkligen med dig och din bror.

  • Aaliyah

    Alltså vad folk ibland inte fattar är att man kan vara hur knäpp som helst på ett sätt men lika klok som någon annan i ett annat avseende.

Svar på tråden Anhörig till psykiskt sjuk