Bästa receptet på chokladbollar!
Som sagt, någon som har det gömt någonstans
Som sagt, någon som har det gömt någonstans
jag bukar köra smeten i matberedaren, då blir de mer mjuka och finkorniga
Bra tips!
Åhhh, vill också ha, blev jättesugen!
Brukar nog stå på kakaoförpackningen eller på havregrynen
Någon som vet om man kan använda flytande margarin? *hoppas, det är det enda jag har hemma*
jag har använt siraP!! Ja, det är sant och gott blidde det.. fast inte istället för smör.
Tror nog att det måste va det i, för annars blir det bara en gegga!
Ja så är det nog. Får väl baka något annat
ok! Jag behöver ett juste recept till i morgon... Bråttom bråttom...
Smala chokladbollar
Ingridienser
-1 dl kesella
-4 msk strösocker
-1 tsk vaniljsocker
-1 1/2 msk kakao
-2 krm salt
-3 dl havregryn
-ca 2 msk mjölk
Gör så här:
Blanda ingredienserna.
Forma små bollar och rulla dem i antingen kokos eller pärlsocker.
Ställ i kylen en stund.
Chokladbollar
Ingredienser
10 portioner
125 gr smör
1 dl ljust muscovadosocker eller strösocker
2 msk ljus sirap
5,5 dl havregryn
2 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Blanda alla ingredienserna ordentlig, rulla till bollar och rulla dem i pärlsocker och/eller kokos.
Chokladbollar med frukt och mandel
1 dl
torkad blandad frukt
3 st
torkade fikon
0,5 dl
mandel
8 ruta(or)
mörk choklad
Tillagning:
1. Hacka först mandeln till små bitar i en matberedare. Tillsätt frukten och mixa även den till små bitar. Smält chokladen och tillsätt frukt och mandelhacket.
2. Forma till små bollar och kyl minst 2 timmar innan servering.
Familjetips!
Chokladbollarna kan göras med ljus choklad istället för mörk, det ger en mildare smak.
Jessicas nyttigare chokladbollar
ca 20 st
1/2 dl Kesella
2 msk fettfri majonnäs
2 msk strösocker
2 msk sötningsmedel
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk minimjölk
2 msk kaffe (jag använder frystorkat kaffe (nescafe) utrört i kallt vatten)
Rör ihop allt, rulla i kokos och ställ i kylen en stund.
Barnens chokladbollar
40 st
Ingredienser
100 g margarin eller smör
1½ dl socker
1 msk vanillinsocker
3 msk kakao
2 msk vatten
5 dl havregryn
Garnering:
kokosflingor
Tillagning
Ta fram matfettet i förväg så att det är mjukt. Rör ihop fett och socker. Blanda sedan i vanillinsocker, kakao, vatten och havregryn till en jämn massa. Bred ut kokosflingorna på en tallrik. Rulla massan till bollar och rulla dem i flingorna.
Förvara dem kallt i burk med lock.