söker recept på äggfria muffins eller sockerkaka
Hej.
Jag har slarvat bort mina äggfria recept och undrar om ngn har receptpå äggritt. Jag vet att det finns ersättningsmedel, men jag har ingen lust att åka och handla utan vill göra kaka utan ägg.
Hej.
Jag har slarvat bort mina äggfria recept och undrar om ngn har receptpå äggritt. Jag vet att det finns ersättningsmedel, men jag har ingen lust att åka och handla utan vill göra kaka utan ägg.
Lätta chokladmuffins
Ingredienser (16 portioner) Instruktioner
4 dl mjöl
3 dl strösocker
Knappt 1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vatten
½ dl flytande margarin Blanda de torra ingredienserna. Häll i margarin och vatten och rör om till en slät, tjock smet.
Klicka smeten i 16 alminium muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen 225 grader 8-10 min.
Sockerkaka
Ingredienser (8 portioner) Instruktioner
6 dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl margarin
5 dl vatten
Kokos eller ströbröd att strö formen med
1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker
2. blanda vattnet och margarinet, häll sedan ner margarinblandningen i mjölblandningen och vispa slät
3. Smörj och bröa en bakform och häll i smeten
4. Grädda i nederst delen av ugnen i 200 grader i ca 45 min
Rulltårta eller Amerikanska muffins
Ingredienser (12 bitar portioner) Instruktioner
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker (kontrollera innehåll)
50 g smält smör
2 dl mjölk
Till rulltårtan:
ca 1½ dl äppelmos eller sylt.
Till muffinsen:
2 äpplen skuret i småbitar + 1msk kanel eller
12 st jordgubbar
eller
andra bär eller kryddor efter smak.
Blanda samman alla ingredienserna.
Jag provade receptet jag hittade på sockerkaka utan ägg och det gick alldeles utmärkt att göra rulltårtan eller muffinsen av den.
Rulltårtan:
Häll på ett bakplåtspapper i en långpanna och Grädda i 250 grader i 5 minuter.
Muffins:
Som muffins så blanda i valfri smaksättning och häll i en 12 st muffinsform och Grädda i 225 grader i ca 15 minuter
Äggfri kladdkaka
Ingredienser Instruktioner
150 g smör eller margarin
2 msk ljus sirap
3,5 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1,25 dl vatten/mjölk/grädde Smält smör/margarin. Rör i 2 msk ljus sirap. Blanda i socker och sikta i mjöl och kakao. Blanda i vätskan. Grädda i 175 grader i 20 minuter.
Äggfri Snoddas
Ingredienser Instruktioner
150 g margarin
1 tsk fiberhusk och 1,5 dl vatten
3dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Glasyr:
75 g margarin
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Garnering:
kokosflingor
ungstemp 175 grader
smörj och bröa en långpanna
Smält margarinet och låt svalna.
vispa socker och matfettet
blanda fiberhusk och vatten i en kastrull och koka upp, vid första bubblan ta av kastrullen och vispa 3-4 min
blanda ner de torra ingredienserna
och tillsätt den gele liknande massan under vispning.
tillsätt mjölken under vispning
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 min
Låt kakan svalna
Smält under tiden margarinet till glasyren.
Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren på kakan och strö kokosen över.
Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Äppelkaka
Ingredienser Instruktioner
4 dl mjöl
2 dl socker
3 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 msk smält smör
2 tsk kardemumma
kanel och 2 äpplen Rör ihop alla ingredienser utom kanel och äpplen. Häll smeten i en form som är smord och bröad. Stick ner tunna klyftor av äpplen. Pudra med kanel och socker. Grädda i 200 grader i 45 minuter.
Tack så mycket, nu klarar jag mig i sommar Min lilla tös har kommit på att hon inte vill ha sina kex längre när vi andra fikar, hon ska ha samma som oss och hon är allergisk mot ägg. Men nu kan hon äta samma som oss
Jätte tack!!
*puffar* lite på denna tråd då jag har en bonus dotter som är äggallergiker...