• Anette m 2st 01

    Jordgubb och rabarberpaj utan ägg? Eller annat recept på god paj?

    Jag åt en gång en jordgubb/rabarberpaj som var himelskt god.
    Tyvärr fanns inte möjligheten att få receptet. Någon som har ett recept i sina gömmor och som inte innehåller ägg?
    Eller har du någon annat gott pajrecept att dela med dig av så blir jag jätteglad, bara det inte innehåller ägg (är allergisk).

  • Svar på tråden Jordgubb och rabarberpaj utan ägg? Eller annat recept på god paj?
  • luddigamaskrosen

    En vanlig smulpaj? Där finns ju inga ägg och heller inget svårt att göra.

  • Tesan81

    jag brukar göra en smulpaj med rabarber och jordgubbar *mums*


    speak no evil
  • Anette m 2st 01

    Ibland är det tyvärr ägg i smulpajer eller det som ser ut som smulpajer :(

    Tesan81: Vad har du i din paj?

  • Tesan81
    Anette m 2st 01 skrev 2006-06-20 12:28:19 följande:
    Ibland är det tyvärr ägg i smulpajer eller det som ser ut som smulpajer :(Tesan81: Vad har du i din paj?

    rabarber, jordgubbar och (socker)


    deg:


    mjöl


    socker


    margarin


    speak no evil
  • Grannen

    Jag gör som tesan81. Supergott!

  • Jewell

    Jordgubbspaj

    100g smör/margarin
    3/4dl socker
    1dl vetemjöl
    2½dl havregryn
    1 tsk bakpulver

    Blanda smör och socker.
    Blanda i resten och sätt degen i
    en ugnsform.
    Ugnen på 200grader
    Förgrädda i ca.5-10 minuter sätt i valfritt
    med bär, tex jordgubb och blåbär eller
    kokadrabarber med socker...
    Grädda ca.20 minuter till...

    Strö över bären:
    3/4dl socker
    1msk potatismjöl
    Blanda och strö över...

    Sätter du i rabarber räcker det om du
    strör lite havregryn över.

  • Tesan81
    mumlin skrev 2006-06-20 12:32:25 följande:
    Jag gör som tesan81. Supergott!
    ja jag har fått mycket beröm för den iaf snabb och enkel är den också
    speak no evil
  • Anette m 2st 01

    Tackar!

    Oj, vad gott det låter :)) Mums!!
    Ska genast hem och testa.

  • Tesan81

    4 port

    mjöl   2dl
    socker  2-3 msk
    margarin  75g

    bär: ca 500g


    speak no evil
  • Anette m 2st 01

    lurv:

    Vilken bra idé :) Hade jag nog inte kommit på själv. Ska genast kolla länkarna.

  • Anette m 2st 01

    lurv:

    Dum fråga kanske men kan man ersätta sojamjöl med vanligt vetemjöl och även vegansmör med vanligt smör?

  • lurv

    Japp det kan du, dessa recept är ji helt fria från allt som är animaliskt men även perfekt för allergiker. Finns mycket mer recept på dessa sidor än på sidor för allergiker för oss med äggallergi.

  • Anette m 2st 01

    lurv:
    Superbra, här ska bakas kladdiga och smetiga äggfria kakor och annat smarrigt ;)

  • LadyHell

    kopierar mitt inlägg från en annan tråd, är nu med rabarber men funkar kalas med alla bär. enkel med eftersom jag e latmask

    skär rabarber och lägg i en form, om du vill kan du strö lite socker på (beror på hur mycket man tycker om "surheten" i rabarbrena)
    i en kastrull smälter du ca 50-100g smör, tillsätt sedan ca 3dl havregryn och rör om, häll sedan i ½-1 dl socker och rör om noga i någon minut. häll sedan havregrynen ovanpå rabarberna och in i ugnen på 175-225 grader i ca 10 min (till den fått fin färg.

    havregrynstäcket höftar jag en hel del på beroende på hur stort sötsug jag har.. funkar med både mer och mindre av allt =)

    passar bra med glass eller för min del helst vaniljsås. Lycka till =)

Svar på tråden Jordgubb och rabarberpaj utan ägg? Eller annat recept på god paj?