Daim tårta, recept tack!
Någon som skulle vilja dela med sig av ett daimtårts recept?
Enkelt men med mycket smak!
Någon som skulle vilja dela med sig av ett daimtårts recept?
Enkelt men med mycket smak!
Daimtårta
3 äggulor
½ dl socker } Vispas
3 dl vispgrädde
2 krossade dubbeldaim } Vispas
Blanda smeterna och lägg emellan och på marängbotten. Sen in i frysen.
Enkel och jättegod men inte så nyttig
Annars kan man göra en mandelbotten. (Kan inte receptet i huvudet men det finns i de flesta kokböcker.)
Och sedan blanda krossad daim o grädde som Matspaa säger och lägga i ett tjockt lager överst.
Ska stå kallt över natten helst.
Mmmmm! Lycka till!
matspaa: Tackar så jätte mycket! Hur många räcker en sån tårta till? Marängbottnarna, är det de runda man köper färdiga...??!!!
Jag brukar köpa de runda färdiga men är man duktig så kan man göra egna.
Vet inte hur många det räcker till för ibland tar alla både 2 å 3 gånger och ibland inte så mycket
Ok tackar igen! Ska pröva göra en av varje, mandelbotten lät ju också gott!
Botten:
4hg sötmandel mald
4 dl socker
8 äggvitor, vispas hårt
Häll i långpannan och grädda i 180 grader i 20-25 minuter
Glass:
6 äggulor
3/4 dl socker
vispa poröst
4,5 dl grädde, vispas
5 st dajm, hackas
Blanda ihop allt, bred över botten. Ställ i frysen minst fem timmar. Sätt sedan in den i kylskåpet i 1½-2 timmar innan den ska serveras.
Dajmtårta
Det här är riktigt gott!
Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
150 g mald mandel
¾ tsk bakpulver
1 msk kakao
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1 dubbel daim
Utförande: Vispa ägg och socker. Blanda i mandel och bakpulver. Smöra och bröa en farm. Häll i smeten och grädda 30-35 minuter i 175 grader.
Vispa grädden. Sikta i kakao och vaniljsocker. Bred grädden på tårtan. Hacka daimen och stö den ovanpå grädden
Denna är lätt att göra. det enda som tar tid är att hacka mandeln.
MARTAS DAIMTÅRTA
Botten
3 ägg
2¼ dl socker
200-225g sötmandel, skalad och mixad
1 tsk bakpulver
Topping
2dl vispgrädde
2 msk kakao
Daim (ca 4 små)
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mandel och bakpulver
Grädda på nedersta falsen 175° ca 40 min.
Blanda den vispade grädden och kakaon. Bred över botten när den kallnat.
Hacka daim och strö över.