SVAR FORT!! Hur mycket natriumbensonat ska jag ha i i saften??
Gör jordgubbssaft och vet inte hur mycket jag ska tillsätta..
Står ej i receptet
NÅGON som vet???
Gör jordgubbssaft och vet inte hur mycket jag ska tillsätta..
Står ej i receptet
NÅGON som vet???
INGEN???
Rårörd Jordgubbssaft
4 Liter
6 l Jordgubbar
3 l Kokt kallt vatten
60 g Vinsyra
1 kg Strösocker per liter saft
3 Kryddmått natriumbensoat
Rensa och skölj bären väl. Mosa eller skiva dem i en rymlig bunke. Lös vinsyran i vattnet och häll detta över bären. Täck över bunken och låt stå kallt i minst 24 timmar.
Slå upp bären i en silduk och låt det självrinna. Mät saften och tillsätt sockret. Rör tills sockret är löst. Skumma väl. Ta lite av saften och lös konserveringsmedlet i den.
Tillsätt resten av saften.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor. Fyll flaskorna ända upp. Korka igen och förvara svalt.
Jordgubbssaft 6 l jordgubbar
8-9 dl vatten
5-6 dl socker per liter avrunnen saft
1km natriumbensoat
1 km kaliumsorbat
Koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg i bären och koka dem under lock ca 10 min. Kläm bären då och då mot kanten med en träsked så att de krossas. Häll upp massan i silduk. Låt saften självrinna minst i 30 min. Mät upp saften och låt den koka upp.Skumma väl. Tillsätt sockret och låt sedan saften koka upp en gång till. Ta grytan från värmen. Rör ut konserveringsmedlen i lite av den heta saften och blanda ner i saftkoket. Häll upp saften på väl rengjorda varma flaskor. (Bären behöver ej snoppas)
Jordgubbssaft
Ingredienser
Liten sats ca 5 dl
10 dl (ca 500 g) jordgubbar
2 dl vatten
3 dl socker
ev 1/2 krm natriumbensoat
Stor sats ca 2 liter
4 l (ca 2 kg) jordgubbar
8 dl vatten
12 dl socker
2 krm natriumbensoat
där fick du lite olika recept med mått....
tack anna k