• AnnaK

    marinad me matlagnings yoghurt?

    Marinad: ½ dl mild yoghurt ½ dl tandoori currypasta Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingen eller laxen och låt den marinera i kylen cirka 4 timmar. Sätt ugnen på grill. Lägg kycklingen eller laxen på en plåt med bakplåtspapper. Stek i övre delen av ugnen cirka 5 min tills det får färg. Sänk värmen till 150 oC och stek i ytterligare cirka 10 min

  • AnnaK

    Kyckling i yoghurt

    Tvätta kycklingen och dela den i 4-6 bitar. Lägg tätt i en djup glas- eller plastbunke. Krydda med 2 tsk gurkmeja, 1-2 krm cayennepeppar, 1 krm citronpeppar, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk kardemumma, 1 tsk kummin, 1 tsk ingefära, 1 ½ tsk salt.

    Häll på en liter yoghurt och några matskedar chilisås. Låt stå över dagen. Tillaga som lergrytekyckling eller torka av marinaden och grilla eller ugnsstek på vanligt sätt.

  • AnnaK

    1 kycklingfilé (100 g)

    1/3 dl naturell yoghurt

    1/3 msk chilisås

    ½ msk rapsolja

    Basilika

    Salt

    Peppar

    Blanda samman marinaden av yoghurt, chilisås, rapsolja och basilika i en skål. Salta och peppra. Lägg ner kycklingfilén i marinaden och se till så att den fastnar. Täck över och ställ in i kylen i en timme. Stek därefter kycklingen i ugn på 275 grader i ca 15 minuter

  • AnnaK

    Klassisk kryddpasta från Punjab i nordvästra Indien, Tandoorikökets vagga.
    För 4 personer, blanda 1 msk Tandoori pasta med 2 msk färsk citronjuice, 2 msk naturell yoghurt, 1 msk grädde, 1 msk olja och salt efter smak.
    Marinera kyckling eller scampi i 7 timmar (i kylskåp) och stek sedan färdig i het ugn.

  • AnnaK

    1 st jumbolök, hackad
    3 st vitlöksklyftor, hackade
    salt och svartpeppar
    4 dl grekisk yoghurt
    8 st lagerblad
    2 msk olivolja
    Gör en marinad av yoghurt, lök, vitlök, salt, svartpeppar och olivolja. Trä spetten antingen före eller efter marinering. Lägg köttet i marinaden och täck ytan med lagerblad. Låt det hela stå över natten.

  • AnnaK

    Marinad:
    4 dl mild naturell yoghurt
    1 tsk salt
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 röd chili
    1 nypa kanel
    1 tsk riven ingefära

  • AnnaK

    Till marinaden:
    1/2 dl naturell yoghurt
    3 msk tomatpuré
    1 msk olivolja
    5 kvistar färsk rosmarin
    2 vitlöksklyftor

  • AnnaK

    4pers:
    2 dl yoghurt naturell
    0,5 dl dijonsenap
    2 msk senapsfrö, gula, stötta i mortel
    2 tsk spiskummin, malen
    1 tsk gurkmeja
    1 msk socker
    1 tsk salt
    3 msk ingefära, färsk, riven
    2 st vitlöksklyftor, stora, pressade
    2 msk majsolja
    0,5 st saften av citron

  • AnnaK

    Tandoorimarinad
    Het indisk marinad till kyckling.
    1 Marinad

    3 dl Naturell yoghurt
    1 tb malen koriander
    1 tsk vitlökspulver
    2 tb ingefära
    1 tsk gurkmeja
    1/2 ts malen kardemumma
    1/4 tsk cayennepeppar
    1/2 g saffran
    1 tb paprikapulver
    1 tb Olja

    Blanda marinaden i en påse och lägg ner kycklingköttet.
    Vänd påsen då och då.
    Torka av marinaden innan köttet lägges på grillen

Svar på tråden marinad me matlagnings yoghurt?