• MagdaA

    Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)

    Smulan: Våran läkare sa att vi skulle prata om det när jag blir gravid igen. Det värsta är att dom inte vet säkrt om det är livmodermunnen som är svag eller om det berodde på nått annat att jag började öppna mej. tänk om man genomför operationen utan att det behövs, å sen får man mf pga operationen..... ursh, jag tycker inte om sånt här! vill ju så gäna ha barn! men vill slippa denna oro! man ska ju vara lycklig och kunna glädjas åt sin graviditet, inte gå och vara rädd...

  • MagdaA

    Smulan: jag håller tummarna för att allt ska gå bra för er hela vägen! Hur har du kunnat "leva" under graviditeten? Har du rört dej lika mycket som vanligt eller har det blivit mycket stilla sittande/liggande?

  • MagdaA

    I natt hade jag en hemsk dröm! Drömde att vi förlorade ett till barn i vecka 20. Sen vaknade jag av att jag hade världens mens-värk..... Kan det aldrig få bli våran tur? Vi prickade ju in rätt dagar den här månade! Varför kan inte ett litet frö få stanna och börja växa? Vet inte hur länge jag orkar med det här!

  • MagdaA

    Måste bara få säga att det är så spännande, lärorikt och inte minst intressant att läsa här. Har ju troligtvis samma problem själv. Skönt att läsa om er som det gått bättre för då ni fått cerklage. Har en fråga, hur går det till då dom sätter dit det?

  • MagdaA

    Smulan: tack för förklaringen! hur stora risker finns det med ingreppet? är risken för mf eller andra komplikationer stor?

  • MagdaA

    Smulan: ursäkta om jag är ingående med mina frågor, men går de in via slidan då de sätter cerklaget? du var alltså vaken, gjorde det inte ont?

  • MagdaA

    Hmmm....lite obehagligt låter det. MEN, allt går bra då man vet att man får nått så underbart som en liten i utbyte! Vilken vecka är du i nu? Har du fått veta när cerklaget ska bort?

  • MagdaA

    Pochoo: var samma för mej som för asjaky, började öppna mej utan värkar. Det första läkaren sa var att han misstänkte försvagad livmoderhals. De kan ju inte veta säkert, men de utgår från att det är problemet. Nästa grav kommer jag att få gå på täta kontroller enda från början, sen kommer de att sätta cerklage.

  • MagdaA

    Smulan: hoppas allt går bra efter att cerklagt tagits bort. spännande å se hur länge det dröjer innan förlossningen sätter igår. Jag har precis haft äl och är helt inställd på att vi får till det denna månaden, hoppas bara att jag har rätt också! kram

  • MagdaA

    Niinis: jag hade en infektion, men de misstänker att den kom för att jag hade börjat öppna mig.

  • MagdaA

    Jag är också rädd att man inte ska bli tagen på allvar riktigt. jag kommer att KRÄVA att få bli sjukskriven, tidigt! eftersom jag jobbar på ett jordbruk är det i princip vara tunga arbetsuppgifter. MÅNGA tunga lyft, stå/gå HELA dagarna osv osv. Vill inte riskera att arbetet ska vara orsaken...

  • MagdaA

    asjaky: min läkare har också varit bra, och de 2 bm jag hade mest kontakt med på förlossningen. Hoppas jag får en bra bm när jag skrivs in på spec-mödra vid nästa graviditet...

  • MagdaA

    asjaky: va skönt å höra att ni fått svar, och att du troligtvis slipper cerklage! Hålla tummen hårt för er nu! kram

Svar på tråden Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)