• Sånglärkan

    Äggfria köttbullar?

    Jag har köpt köttfärs och tänker laga hemlagade köttbullar, men kom just ihåg att sedan sist jag gjorde det har jag ju fått en äggallergisk son!

    Har ni tips på hur man får köttbullarna att hålla ihop utan ägg?

    Jag har NoEgg hemma, men jag har aldrig fått det att funka. Sockerkakorna blir i alla fall stenhårda!

  • Svar på tråden Äggfria köttbullar?
  • Diddisen

    använd potatismjöl.. Funkar super bra..
    Använder aldrig ägg när jag gör köttbullar eller biffar.

  • Sånglärkan

    Hur gör du receptet då?

    Vatten + potatismjöl och låt dra och sedan i med köttfärs lök och kryddor?
    Alltså vanligt recept men utan ägg bara?

  • kanga76

    Ströbröd och mjölk funkar fint.

  • Sånglärkan

    OK
    Vad är mängden för 500 g. köttfärs då?

  • Diddisen

    Jag brukar ta 1-2 msk potatismjöl till 500g köttfärs ,lök och kryddor
    Inget ströbröd eller vatten.

  • Sånglärkan

    Tack så mycket!
    Ska testa att skippa vätskan helt då.
    Jag har alltid gjort med vatten/mjölk och potatismjöl/ströbröd, men de blir inte så kompakta då precis. Kanske blir det bättre med bara potatismjöl,lök köttfärs och kryddor.

  • Sånglärkan

    Kanga förresten, blir inte dina köttbullar också lösa?
    Eller hur mycket ströbröd har du i för att mjölken ska göra det kompakt?

    Kankse beror det på att jag har vatten istället för mjölk.... mellanflickan är nämligen mjölkproteinallergisk...

  • emmish

    Ströbröd+vatten! Det brukar jag ha iallafall!

  • Tirre

    Jag har aldrig ägg i... tar mjölk och ströbröd... till 500 gr färs tar jag 2 dl mjölk och 3/4 dl ströbröd..... Låter stå och dra tillsammans i ca 10 min. går med vatten med...men då kanske det är bättre att ta 1 dl ströbröd...och blir det för kompakt när man blandat kan man ju ta nån msk vatten extra....

  • 1985

    jag har aldrig nåt i förutom kryddor och lök. fungerar jättebra för mej. (använder blandfärs)

Svar på tråden Äggfria köttbullar?