• Hästtjej

    Ni som HAR endometrios, svara på de här frågorna...

    Hej!
    Jag har haft problem med väldiga smärtor hela mitt "vuxna" liv, när jag fick mens när jag var 12 år så fick jag mensvärk ganska snart, väldig mensvärk..
    Läkarna sa att det var normalt o gav mig smärtstillande..
    Jag fick senare p-piller för att hålla smärtorna borta, ingen kollade någonsin om det var något annat men jag kunde inte gå i skolan utan mina värktabletter, ibland inte med dom heller.
    Jag mådde inte så bra av mina p-piller, grät lätt, mådde illa o allmänt nedstämd så jag slutade med dom 1996. Då kom dom vidriga smärtorna tillbaka, o värre..
    Jag har varit sjukskriven varje gång jag haft mens sen dess om inte mensen fallit på en helg, har haft konstigt blod o haft ont i hela kroppen, jag hade även mycket problem med lederna.
    Jag o min dåvarande sambo var in flera gånger på sjukhuset o försökte få hjälp mot mina smärtor men ingen hjälpte oss. Inte ens när min sambo bar mig in på akuten o sa; Hjälp henne, hon klarar inte det här längre.. (Jag åt då både Voltaren o Citodon för smärtorna.)
    ..inte ens då fick jag hjälp..
    Varje gång jag var in på sjukhuset så nämnde jag Endo men alla sa; Nej Nej, inte har du endometrios - det är normalt att ha mensvärk..
    Åren gick o jag led verkligen av mina smärtor som inte bara var när jag hade mens eller ägglossning, jag hade alltid ont i min mage - mer eller mindre. Kramper i tarmarna, ont i axlarna, ont i huvudet, svårt att koncentrera mig..
    Jag ringde på Gyn, sa att jag trodde att jag hade endo, att jag läst mycket om det nu o att det kändes som att det är det enda som stämmer på mina smärtor..
    Jag fick en tid hos en specialist som verkligen tog mig på allvar. Gjorde en grundlig undersökning med ultraljud o skickade mig omgående på titthålsoperation.
    Där upptäcktes endon o jag sattes i behandling i 11 månader - klimakteriet.
    Nu äter jag p-piller för att hålla detta i schack o har aldrig mått så bra. Jag har lite mensvärk men kan klara mig med 2 alvedon.

    Ge inte upp.. jag vet hur mycket man får slita för att få hjälp, jag vet hur många dåliga läkare man möter på vägen men hittar man rätt så går det vägen.
    Var på läst när du går på ditt besök så att du har mycket att tillägga!!

    LYCKA TILL O HÄR KOMMER EN STOOOR STYRKE KRAM!!!!

  • Hästtjej

    hej! Såg att du fick svar på "klimakterie frågan". Under behandlingen blev jag satt i klimakteriet i 11 månader men nu är jag Normal igen Skrattande Det är så behandlingarna oftast går till.
    Jag vet att några har fått "brännt" bort endohärdar men det kunde man inte göra på mig, jag hade för mycket sa dom!
    Jag håller tummarna för dig o hoppas att du kommer att fixa detta. Du är hjärtligt välkommen in på mitt kryp in om du funderar något!

    Kram

Svar på tråden Ni som HAR endometrios, svara på de här frågorna...