Hjälp! Vad blir fel med min kladdkaka??
Hej!!
Jag är ingen expert på just kladdkaka men är utbildad bagare.
Så här är det då man bakar.. Gör man större sats eller tex vetelängd så kan man behöva mindre värme för att det ska bli klart innuti. Vill du att det ska bli kladdigt så ska du då inte sänka värmen. Istället gör något av följande öka värmen, sätta kakan högre i ugnen, använda mindre form till smeten, samt mindre tid så den inte hinner stelna innuti.
Jag har ochså för mig det spelar roll om man använder äkta smör eller margarin.
Om du gör kakan exakt som din granne med samma sorts kakform, samma ihopsättning så borde du bara behöva mixtra med ugnen.
Tänk ochså på att inte lägga över kakan då du tar ut den ur ugnen utan låt det stelna/torka utanpå.
Jag har ett recept men har som sagt inte mkt erfarenhet av detta. Jag tror jag hadde inne den för länge i ugnen den gången jag gjorde den så den tog ihop för mkt.
175 grader ca 20 min
100 gr margarin
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
smält margarinet och blanda i övriga ingredienser.
Ska du ha till långpanna så dubbla satsen.
Lycka till!!!!