Recept på snabb och god ugnspannkaka?
Har mycket mjölk och ägg över =)
Har mycket mjölk och ägg över =)
Det här receptet har Lotus skrivit på BT och det är riktigt gott. Jag citerar:
"I så fall har jag ett recept som jag tycker blit gott, bara man låter den svalna ordentligt innan man börjar äta.
5 st ägg
ca 2 msk strösocker
ca 1 tsk salt
Rör ihop och tillsätt
4 dl mjöl
Nu kan det va ganska tjockt att blanda, men det e faktiskt meningen Rör tills alla klumpar e borta, och häll i
ca 50-100g smält margarin/smör
Rör in så smeten blir blank och tillsätt tillsist
1 liter mjölk.
Blanda om ordentligt och häll i en smord och mjölad långpanna.
Grädda först i 300 grader, och när den har fått färg (direkt den har fått lite färg) så vrider du ner till 200 grader.
Sen tar det ungefär 20 min så borde den va klar. När den har släppt från kanterna och har fått fin färg brukar jag anse att det e klart."
Okej, det låter ju gott =)
Tack för hjälpen!
jupp.. det bli vår middag idag men ska man inte ha fläsk eller nåt i den oxå?
He, he..
Så du tar samma som mig =)
Funderade på samma sak om man
kanske kunde lägga i lite bacon så det
blev mer matigt?
ja jo.. bacon finns i frysen
vilken sylt är det man har nu igen?
Öööh?
Jag vet inte om det spelar nån roll..,
ta det du känner för.
Tar nog jordgubbssylt, för det älskar
sötpojken min och hans kompis.. =)
Blev det pannkaka av pannkakan eller gick det bra
Har norpat receptet och tänkte laga det till lunch. Men vad äter man till?
Brukar oftast ha fläsk i min ugnspannkaka, och servera med lingonsylt och vitkålssallad.
Ok, jag har dock ingen fläsk hemma, så det går tyvärr bort, annars hade det varit ett alternativ. Tack i alla fall!
Vi gjorde ugnspannkakan till kvällsmat igår istället..
Då slapp jag ju slänga i nått mer i..
Sonen älskade det, han ville ha det till frukost också..
Tusen tack för ett supergott recept!
Idag gjorde vi ugnspannkaka efter receptet och guuud så gott det var!! Jag gillar egentligen inte ugnspannkaka, men det här var en höjdare. Tänkte steka lite bacon till nästa gång och så lingonsylt förstås!
Tack, tack för receptet, det blir en återkommande maträtt här hos oss. Vår son älskade det också!