• Fastid­ious
  Äldre 3 aug 22:14
  3049 visningar
  15 svar
  15
  3049

  Högpastöriserad Mjölk! Dricker du den?

  Har en liten fråga till er på FL.

  Har lagt märke till att väldigt få personer i mataffären köper den nya högpastöriserade mjölken som är bra mycket billigare än den vanliga?! Hur kommer det sig? (och då menar jag Milko mm INTE Lidls tyska mjölk!)

  Jag funderade över vad det var för skillnad på dessa olika sorters mjölk och gick in på Milko och ställde den frågan till dem. Inom en kvart så ringde en snubbe ifrån Milko upp mig och svarade på mina frågor! (vilken service!! )

  Mjölken är som sagt högpastöriserad..den är pastöriserad i högre grader än den "vanliga" därav den lite kokta smaken. (Jag tycker den är godare! den smakar lite gräddigt)
  Pga detta så får mjölken längre hållbarhetstid och behöver inte lika många transporter ut till affärerna.. Den har också ofta färre färger på förpackningen och därför blir det ännu lite billigare..
  Sen vad han inte sa..men som man kan lista ut själv.. de har nog satt ner priset ytterligare för att konkurrera med just Lidl´s lågprisalternativ. I denna mjölk så är det också tillsatt vilket var det nu..A eller D vitamin för att denna blir förstörd i höga grader..

  MEN alltså.. summa summarum.. Denna mjölk är exakt lika nyttig som den "vanliga", men så mycket billigare!

  Så varför köper så få den??

 • Svar på tråden Högpastöriserad Mjölk! Dricker du den?
 • Äldre 3 aug 22:16
  #1

  Jag dricker inte mjölk alls av den enkla anledningen att vuxna inte behöver det, samt att jag är laktos intolerant. Däremot köper jag nån slags billighetsmjölk till sambon som tror han är en kalv.
  Även barnen dricker den mjölken när de väl dricker vilket är sällan.

 • Fastid­ious
  Äldre 3 aug 22:17
  #2

  Hahaha.. jag gick inte in på Milko.. jag gick in på Milkos Hemsida! *skratt*

 • Fastid­ious
  Äldre 3 aug 22:19
  #3

  Vi dricker mycket mjölk min sambo och jag.. Lätt 3 liter om dan..

 • Äldre 3 aug 22:20
  #4

  Ett test i någon tidning (möjligen PLUS på tv) visade att ingen mjölk innehåller allt som det sägs på innehållsdeklarationen, men att de högpastöriserade mjölkerna innehåller ÄNNU mindre av det nyttiga än andra. Därför köper inte jag.

 • Äldre 3 aug 22:20
  #5

  OJ! Det var en del.

  Jag har lyckats att ta ur min sambo en hel del mjölkdrickande sen vi träffades. Även mina barn får minimalt med mjölk.

 • Vasen
  Äldre 3 aug 22:57
  #6

  Dricker bara den laktosfria mjölken. Skulle vara bra om de högpastöriserade den om det fick ner priset en aning .

 • soraya
  Äldre 4 aug 06:02
  #7

  För att jag bara köper ekologisk mjölk.

 • mippy
  Äldre 4 aug 06:05
  #8

  för att sån mjölk smakar äckel.. den går inte att dricka, bara använda i matlagning.. de e ju inte för inte som människor utomlands inte dricker mjölk..

 • Fastid­ious
  Äldre 4 aug 09:07
  #9

  Mippy: Jag älskar mjölken utomlands! Köper alltid deras "inhemska" och testar... *smakar mums* Det enda jag inte klarar av är när de sockrat mjölken eller när det är jordgubbssmak lr liknande..

 • SkyDar­k
  Äldre 4 aug 09:10
  #10

  Vi har också bara den laktosfria. Jag tycker dock att arlas laktosfria smakar som Klövermjölken (som är högpastoriserad) Jag gillar inte smaken av mjölk alls, men tycker inte att den smakar sämre än vanlig.

 • Tess19­80
  Äldre 4 aug 09:19
  #11

  Jag och min sambo köper den högpastöriserade mjölken. Vi dricker rätt mycket mjölk och har inte affären nästgårds så det är jättebra att kunna köpa hem ett antal liter en gång i veckan.

 • mippy
  Äldre 5 aug 00:12
  #12

  Fastidious: Huu.. nej usch.. fast vi e alla olika..

 • Äldre 5 aug 11:02
  #13

  Jag fixar inte smaken tyvärr. Annars vore det perfekt för vi är som kalvar här hemma. Jag kan lätt dricka en liter själv till frukost. Sitter där och läser tidningen och vips är hela paketet tomt

 • cicci8­5
  Äldre 5 aug 11:07
  #14

  Jag köper klövermjölken nu när den även finns i lätt... Kollade innehållet och när jag såg att det va exakt samma så började jag spara några kronor...=)

  Men ni som inte ger mjölk till era barn, varför?

 • Äldre 5 aug 16:54
  #15

  mjölk är nyttigt för barn! skulle aldrig sluta ge Elias mjölk (iofs så har han inte fått börja dricka det än) pga vad jag själv tycker ang det.. egoistiskt!

  köper dock inte klövermjölken eftersom jag tycker den smakar lite för fett =)

Svar på tråden Högpastöriserad Mjölk! Dricker du den?
Logga in
Bli medlem