Hallontårta - den har visserligen lite grädde i mitten men var inte säker på om ditt 'gräddförbud' gällde all grädde eller bara som garnering.
Gör en vanlig tårtbotten och blanda hallonsylt och florsocker för glasyr att ha ovanpå tårtan. Ha hallonsylt och grädde som fyllning i tårtan.
Cheesecake - fryst eller 'vanlig', har tyvärr inga bra recept tillgängliga men sök på nätet och du kommer hitta massor
Citron- eller limepaj - gott och uppfriskande, har åter igen inget recept, men har för mej att jag har hittat bra på Arlas eller Icas sidor tidigare
Kladdkaka, med vaniljglass och hallonsås och lite färska hallon för att göra det lite mer efterrättsaktigt
Apelsinbrownies, servera med vaniljglass eller creme fraiche
Apelsinbrownies
Kaka:
175g smör
6 msk kakao
5 dl strösocker
rivet skal av 2 apelsiner
4 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
2 msk kakao
60g smält smör
3½ dl florsocker
4 msk saft av pressad apelsin
2 vaniljsocker
Syltade apelsinskal: (valfritt)
skal av en apelsin
2 dl vatten
2 dl socker
Kakan:
Smält margarin och rör ner kakao, socker och apelsinskal.
Vispa ner äggen, rör till sist ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Lägg bakplåtspapper i långpannan så kanterna täcks.
Häll i smeten och grädda i 175 grader tills ytan är torr och kakan känns lite kladdig inuti.
Syltade apelsinskal (om man väljer att ha det)
Skala apelsinerna med potatisskalare, ta ej med det vita.
Blanda vatten och socker och sjud med skalen i ca 30 min. Ta upp skalen och strimla tunnt.
Glasyr:
Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
Bred över den svalnade kakan.
Strö över de strimlade apelsinskalen.
Skär i fyrkanter eller trianglar.