• Leonie

    Att driva restaurang och ha småbarn -nån med erfarenhet?

    Min sambo ska förmodligen starta eget och driva en restaurang (dvs ta över en redan befintlig restaurang). Grejen är att vi har två småbarn. Jag ska snart börja jobba heltid (till en början, går ev ner till 75% sedan). Min sambo har aldrig startat eget förut, men kan branchen bra. Båda fattar ju att det är slitsamt i början och att han förmodligen måste jobba en hel del. Grejen är att vi har två småbarn (båda kommer att gå på dagis vid tidpunkten). Sambon gör endast detta om jag är med på det hela till 100%. Och visst är jag villig att ställa upp, men inte till vilket pris som helst, jag tänker inte vara ensam med barnen varje kväll sex dagar i veckan (och så mycket vill inte han vara borta från dem heller). Jag är realist (enligt sambon=pessimist ) och tror att det kan bli sjukt mycket mer jobb än vad min sambo tror, men det bästa är ju att fråga nån här som är i samma sits. Går det att driva restaurang när man har småbarn??

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-08-10 09:07:46:
    sambon ska driva denna restaurang tillsammans med en annan person, han gör det alltså inte själv.

  • Svar på tråden Att driva restaurang och ha småbarn -nån med erfarenhet?
  • Elfan

    Klart det går men att vara egen-företagare innebär oftast mer jobb än man tror. Man är så att säga aldrig ledig utan blir kanske ett sätt att leva? Nu kan inte jag just restaurangbranschen men jag hoppas det går bra för er!

  • Leonie

    ...å lite till...Är det verkligen ingen fler som är i denna situation?

  • Kanonen

    Har drivit restaurang i 10 år nu och har en son på 5 år.
    Det går alldeles utmärkt
    Barn accepterar det mesta bara de har en (eller båda) förälder att ty sig till.
    Vi har restaurangen hemmavid ,Typ, och han vet vem som är gäst och vem som är kompis.
    Mitt barn brukar vara med pappa i köket vid förberedelserna och jag tar vid senare på kvällen. Så har vi löst det. det fungerar utmärkt.

  • Leonie

    Kanonen: Tack för ditt svar, men det var inte riktigt så jag menade. Jag är inte riktigt beredd på att lägga all tid utanför arbetetslivet på att ensam ansvara för barnen medan min sambo jobbar med sin nystartade restaurang (vi ska ju inte göra detta tillsammans, han gör det med en kollega).
    Min sambo kommer ej att dra igång detta om inte jag stöttar till fullo och det vet jag inte om jag kan göra så länge jag inte riktigt vet hur mycket jobb det faktiskt innebär att driva egen restaurang. Därför tänkte jag kolla om nån här har lite erfarenhet av att ha en partner som driver eget (kvällstid alltså). De kommer ju att ha anställda osv, men nåt säger mig att man som delägare till restaurang inte kan sitta hemma och rulla tummarna precis (om det nu är nåt man kan göra med två småbarn ).

Svar på tråden Att driva restaurang och ha småbarn -nån med erfarenhet?