Kan man göra vit chokladgrädde?
Jag har läst i något recept om chokladgrädde. Man kokar grädde, smälter choklad i grädden, låter det stå i kyl över natten och sen vispar man som vanlig grädde, dock inte så hårt eftersom grädden kan skära sig.
Ska göra tårta till på lördag, Jajjas chokladtårta (recept finns längre ned) men modifiera den lite. Innan jag häller på tryffeln på botten ska jag lägga ett lager hallon, tror det blir riktigt gott. Tänkte sen antingen bre, spritsa eller servera bredvid just vit chokladgrädde.
Någon som vet?
Från JFLs blogg
Jajjas chokladtårta.
av JFL @ 15:44
200g chocolate chip cookies
50g smör
CHOKLADTRYFFEL
125g smör
3 dl vispgrädde
500g mörk choklad(ej den som heter block)
0,5 dl starkt kaffe,kan bytas ut mot 2msk conjac
klä botten av en form med löstagbar kant med plastfolje.
Krossa kakorna till botten i matberedare(ganska fint).smällt smöret till botten och blanda ner kanorna(smulorna)blanda till en massa och tryck ut i ett tunt lager i botten av formen.
Smält smöret till tryffeln i en kastrull och tillsätt vispgrädde.
Låt koka upp och dra av från plattan.Bryt ner chokladen i mindre bitar och rör tillsall choklad har smält.
Tillsätt kaffet och blanda till en jämn och blank tryffel.
Häll tryffeln i formen och låtsvalna.
Ställ den avsvalnade kakan i kylen och låt stelna i ca 4 timmar.
lossa kakan med en vass kniv.
Kakan är väldigt hållbar och kan förberedas i god tid.