Har ett recept från Annas kakbok..vet inte om det är samma recept men här kommer det. Står den ska vara lagom kladdig och att man vinner på att göra den dagen innan då den får den rätta konsistensen.
Eksta chokladkaka
100g smör/margarin
2 ägg
2 rågade dl socker
1 dl vetemjöl
(inget bakpulver)
3/4 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
Smält smör el. margarin låt svalna. Smörj och bröa en form, helst löstagbar botten ( 20-22 cm i diameter). Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt, häll i det avsvalnade smöret och rör om. Sikta och blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker rör ner det ordentligt i smeten. Häll det i kakformen, grädda mitt i ugnen i exakt 24 minuter för en kakform på 20 cm och 21 minuter på en 22 cm kakform. Kakan ska inte bli genomgräddad och ska se lös ut i mitten. Kakan stelnar när den kallnar, är däför bäst att göra den minst 4-5 timmar innan eller dagen innan.
Hoppas det blir bra och att det är vad du var ute efter.