• anni h

    major mango problems

    Jag har länge tänkt på det här.. Hur skalar man en mango?! Alltså utan att man själv blir superkladdig och utan att det sprätter upp en massa fruktjuice på den vita tröjan man nu råkar ha på sig..?! Och framförallt hur skalar man den så att fruktköttet inte är halvgeggigt och mosigt innehållandes avtryck av mina fingrar då jag klämt och tryckt på mangon för att inte mangon ska glida ur händerna.

    Och om skalandet är ett kapitel, så är ätandet ett annat..!

    Ni skulle se mig äta min mango. Jag sitter med kniv och gaffel och har den på en tallrik. (Efter några minuter slutar det alltid med att jag greppar tag om den med handen eftersom den till på råga glider omkring på fatet!!) Det är bara haklappen som saknas.. :)

    Har ni lite tips till en villrådig mango-älskare?

  • Svar på tråden major mango problems
  • Champagne

    Jag brukar använda potatisskalaren. Sen skär jag den i kuber Jättegott som tillbehör till grillat kött

  • Anna 74

    Så här gör indonesier:
    Förs skär du två längsgående snitt längs kärnan så hela mangon blir i tre bitar. Mittenbiten blir mestadels kärna och sen lite kött runtom under skinnet. Här kan du skala den och knapra av köttet.

    Nästa steg är att skära ett rutnät på de två ytterbitarna, ca 1-2 cm stora rutor. Du ska skära till skinnet men inte igenom.

    Steg tre är att vränga bitarna. Håll med båda händerna och ät en fyrkant i taget.

    Fattar du...?

  • anni h

    yep, I got it. Jag har en mango som väntar på mig i fruktkorgen.. Nu ska jag allt visa den!!! :)

    Tack för era tips!

  • Anna 74

    PS. Allra bäst är solmogna mangos i varmare länder. Man sitter uteomhus, skär upp den och slurpar i sig den och det droppar ner på marken och man ser myrorna kommer och smaskar också. Mmm....

  • Krokus78

    Eller så kan man köpa fryst, tärnad mango på ica.. Inte riktigt samma sak men god ändå...

  • TjorveniSkåne

    Om man lägger mangon inuti en ullstrumpa på elementet kan den mogna till sig!

Svar på tråden major mango problems